|

De top 7 van de beste boeken over kleuren 2023

Bij de vraag wat weten we eigenlijk over kleuren, dacht ik er meteen aan een blog te maken met boeken over kleuren. Dit was makkelijker gedacht dan gedaan, want zijn er überhaupt wel boeken die je meer vertellen over de verschillende kleuren en wat kleuren nou precies inhoudt en vandaan komt.

Deze boeken zijn er zeker, en er waren ook veel meer boeken over kleuren dan ik dacht. De 7 mooiste boeken over kleuren heb ik voor je op een rij gezet. Om je een goed beeld te geven over de boeken over kleuren heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst.

De link van Bol.com geeft veel extra informatie over het de boeken over kleuren, denk hierbij aan de recensies en waarderingen van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

BoekenBoeken

Het kleine boek over kleur

Een prachtig vormgegeven boek dat je wilt hebben & cadeau wilt doen

Het geheime leven van kleuren vertelde de cultuurgeschiedenis achter elke kleur; met dit boek leer je hoe je iedere kleur toe kunt passen in je leven om gelukkiger te worden

Hoe meer je leert over kleur, hoe meer je het kunt gebruiken om je leven te verbeteren. Het kleine boek over kleur zal je volop inspireren. Of je nou extra hulp wilt bij het samenstellen van outfits, je beter wilt focussen, je relaties wilt verbeteren of je gewoon beter wilt voelen: de psychologie van kleur kan je helpen om jezelf nog beter te leren kennen. Zo kan kleur je bijvoorbeeld helpen om meer in het moment te zijn, of om je zelfvertrouwen te vergroten.

Een kleurrijk leven helpt je allerlei aspecten van je leven te ontwikkelen – van slaapkamer tot corner office. O, en het betekent trouwens niet dat je je ook heel kleurrijk moet kleden. Het gaat juist over trouw zijn aan jezelf en uitdrukken wie je werkelijk bent, wat je kleuren ook zijn. Vind de unieke combinatie die speciaal voor jou is. Het is tijd om je leven kleur te geven!

De gids om de kracht van de kleur te gebruiken om je geluk, welzijn en zelfvertrouwen te verbeteren

 • Ontdek hoe je een thuis creëert dat je persoonlijkheid weerspiegelt
 • Vergroot je vertrouwen in het gebruik van kleur
 • Voeg kleur toe aan je werkplek
 • Kies kleding die helemaal past bij wie je bent
 • Vind jouw eigen unieke kleuren

Het geheime leven van kleuren

Een prachtig full colour boek over de geschiedenis van kleuren – een must voor iedere kunstliefhebber

In Het geheime leven van kleuren heeft Kassia St Clair haar levenslange obsessie met kleuren gegoten in een uniek boek, waarin ze betoverende verhalen vertelt over de 75 bekendste tinten en kleurschakeringen. Waarom wordt de maagd Maria in de Renaissance bijna altijd in het blauw afgebeeld? Waarom zijn worteltjes oranje? En waarom zie je groen van jaloezie? Het geheime leven van kleuren gaat over mode en politiek, kunst en oorlog, over het geel van Van Goghs zonnebloemen, over Picasso’s blauwe periode, over het rood in de grottekeningen van Lascaux en over de fluorescerende kleuren van punk.

Het geheime leven van kleuren is een levendige geschiedenis van kleuren en de onvergetelijke verhalen die erachter schuilgaan. Het geeft een geheel nieuwe blik op onze geschiedenis en cultuur; na het lezen van dit boek zal kijken naar kleur nooit meer hetzelfde zijn.

Over Het geheime leven van kleuren

‘Een geestverruimende reis rond de wereld zonder van je schildersezel te hoeven wijken. Elke kleur heeft een verhaal en in dit boek zijn de meest betoverende, schokkende en tot nadenken stemmende verzameld. Het wordt nog lastig je gang zomaar magnoliawit te schilderen na het lezen van dit inspirerende palet aan verhalen.’ Simon Garfield, auteur van Precies mijn type, Op de kaart en Mauve


Kleur In De Schilderkunst

Kleur in de schilderkunst. Dit boek is bedoeld voor zowel beginnende als wat meer ervaren kunstenaars die hun creatieve mogelijkheden willen onderzoeken en hun artistieke stijl willen ontdekken of uitbreiden.

De lezer wordt daartoe gestimuleerd om te experimenteren en te zoeken naar nieuwe resultaten. Aan de hand van vijftien voorbeelden, gebaseerd op een bekend werk uit de kunstgeschiedenis wordt stap voor stap de ontwikkeling van een kunstwerk gevolgd. In een galerie worden andere werken van dezelfde kunstenaar getoond, die hetzelfde onderwerp hebben en worden meer mogelijkheden aan de hand gedaan met andere modellen, middelen of een andere benadering.

Deze bijzondere uitgave leert hoe je een schilderij moet ‘lezen’ en hoeveel inspiratie er uit de directe leefomgeving te halen valt.


Kleuren

Doe wat dit boek je vraagt en ontdek de magie van kleuren. Kleuren is een opvolger van Een boek, dé bestseller van Hervé Tullet. Deze keer kan je niet enkel spelen met de primaire kleuren, maar met een heel kleurenpallet. Dus druk, schud en blaas weer naar hartenlust met de bolletjes in die interactieve prentenboek.


Love Colour

Ontdek wat kleur voor jouw interieur kan doen! Met uitneembare kleurstalengids van 24 bladzijdes. Kleur zegt iets over wie we zijn, waar we van houden en hoe we willen leven. In Love Colour laat expert Anna Starmer haar passie voor kleur zien en hoe je met behulp van de juiste kleuren je interieur zelf kunt omtoveren in een plek die bij je past en waar je je thuisvoelt.

Ontdek hoe kleur in huis je stemming kan beïnvloeden. Kies precies de kleuren die bij je passen: van warme en koele tinten tot donkere en verzadigde kleuren, hemels- of indigoblauw, pistache- of bosgroen, boterbloem of kurkumageel.Doe inspiratie op met de prachtige foto’s van unieke interieurs over de hele wereld. Bij elke foto staat de kleurkaart vermeld.

Verder krijg je praktische tips over licht, toon, textuur en oppervlak. Met de bijbehorende uitneembare kleurengids: van 24 pagina’s ga je direct naar de verfwinkel en thuis aan de slag!

Kleur is een eenvoudige en betaalbare manier om je interieur een make-over te geven

Anna Starmer is schrijver, fotograaf en oprichter van LuminaryColour.com, een Londens kleuradviesbureau voor internationaa toonaangevende interieur-, mode- en designmerken. Anna’s obsessie voor kleur bracht haar overal ter wereld en heeft haar unieke visie op kleur, beeld en textuur gevormd.


Kleurenmengtechnieken

Ziet u op tegen de tijd en moeite die het kost om kleuren te mengen tot de gewenste tinten? Zakt de moed u in de schoenen als u moet kiezen uit al die kleuren in de schappen? Dan hebt u nu het boek gevonden dat u uit de problemen helpt. Kleurenmengtechnieken wijst u de weg in het doolhof van kleuren door te tonen welke resultaten u kunt bereiken, of u nu met verf, pastel, potlood of inkt werkt.

 • Met een lijst van ruim 10.000 kleurmengsels in alle media
 • Hét naslagwerk voor alle kunstenaars die met olieverf, acrylverf, waterverf, gouache, zachte pastels, kleurpotlood of inkt werken
 • Met een uitvoerige uitleg van de voornaamste eigenschappen van kleur, zoals warmte, intensiteit, dichtheid en toon
 • Met praktische adviezen voor de samenstelling van een kleurenpalet

Ian Sidaway heeft bijdragen geleverd aan een groot aantal boeken en tijdschriften die teken- en schildertechnieken behandelen.

Er zijn regelmatig exposities van zijn werk, zowel in Groot-Brittanië en Europa als in de Verenigde Staten en Australië. De laatste tijd maakt hij vooral grote collages van water- en acrylverf met gescheurd en uitgeknipt papier.


Het mooiste boek van alle kleuren

ekroond illustrator Tom Schamp neemt je in dit kijk- en weetboek mee op een kleurrijke reis.

Ontdek samen met Otto en Kalme Leon de wereld van de kleuren: van gele kanaries tot roze kerselaars, van rode brandweerwagens tot blauwe jeans en zoveel meer.

Wist je dat:

 • de zwarte doos van een vliegtuig oranje is?
 • een blauwe balpen een Franse uitvinding is?
 • mannetjeseenden een groene kop hebben?

Wat is jouw lievelingskleur?


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *