De top 10 van de leukste tijdschriften voor kinderen 2024

Het leren lezen is moeilijk, veel oefenen kan hier bij helpen. De kinderen die niet zo goed kunnen lezen vinden lezen ook vaak saai, dit hoeft zeker niet het geval te zijn. Er is zoveel keuze om te gaan lezen. Naast leesboeken, heb je ook doeboeken, stripboeken en vele tijdschriften. Ook is het belangrijk dat je kind iets kiest waar zijn of haar interesse ligt, dit maakt het lezen ook interessanter.

Op de pagina allesoverboeken.nl heb ik al vele soorten boeken en stripboeken besproken voor kinderen, daarom is het nu eens tijd om de 10 leukste tijdschriften voor kinderen op een rij te zetten. De tijdschriften worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven van het aanbod in tijdschriften.

Bij het kiezen van de tijdschriften heb ik gelet op de tijdschriften voor diverse leeftijden van de jongere kinderen tot de oudere kinderen (plus minus 14 jaar). Maar ook op tijdschriften die gericht zijn voor jongens en voor meisjes, uiteraard kunnen deze tijdschriften door iedereen gelezen worden ook door volwassenen.Donald Duck

Donald Duck wie is er niet mee groot gebracht. Tegenwoordig zijn er vele versie van Donald Duck te koop. Naast de Donald Duck heb je bijvoorbeeld ook de junior versie. Deze versie is zeer geschikt voor de beginnende lezer. Je vind in dit tijdschrift grappen, spelletjes, verhalen en strips. Deze serie bestaat uit 40 tijdschriften bij een abonnement krijg je ze alle 40. Uiteraard kun je ze ook los kopen.

Wat de junior Donald Ducks zo bijzonder maakt is dat de teksten zijn en eenvoudig zijn en daarom goed te lezen voor kinderen die net begonnen zijn met lezen. De junior versie verschijnt elke 2 weken.

De officiële Donald Duck is een weekblad en sinds 1952 op de markt. De eerste weekbladeren zijn tegenwoordig veel geld waard. De oudere weekbladeren vind je ook vaak voor een leuke prijs op de rommelmarkten (geldt uiteraard niet voor de allereerste versies). De Donald Duck weekbladeren zijn niet alleen populair bij kinderen ook de jeugd en volwassen lezen de weekbladeren en strips graag.


National Geographic Junior

National Geographic Junior is een Nederlandstalig jeugdtijdschrift zeer geschikt voor kinderen uit groep v 6, 7 en 8 van de basisschool. Uiteraard kunnen jonge kinderen bij interesse in dieren en de natuur ook het tijdschrift gaan lezen en plaatsjes kijken. Bij jongere kinderen kan er uiteraard ook uit voor gelezen worden.

Het tijdschrift komt 1x per maand uit en staat boorde vol met wilde dieren en de prachtige natuur. Dit zijn uiteraard niet alleen de onderwerpen die in het boek voorbij komen je komt eigen alles te weten over dieren in het algemeen, de natuur, mensen en hun culturen maar ook mooiste en meest exotische plekken op aarde.

Het tijdschrift staat vol met spannende reportages van onderzoekers, over bijzondere dieren, spectaculaire natuurverschijnselen, bizarre records, puzzels, moppen, spelletjes, strips en wonderlijke weetjes. Wist je dat dit tijdschrift je ook heel goed kan helpen bij werkstukken er staat zoveel informatie is dat je de basis al hebt.


Bobo

Bobo komt elke vier weken uit en is zeer geschikt voor kinderen in groep 1 en 2. Het tijdschrift van Bobo bereidt de kinderen al voor op de grote stap naar Groep 3 waar hard gewerkt moet worden met rekenen en taal.

Het tijdschrift van Bobo staat boordevol met teken- en knutselopdrachten, op een leuke manier leren van nieuwe letters, puzzels, schrijfoefeningen, voorlees verhalen en nog veel meer. Op een leuke manier ben je samen met je kind ongemerkt aan het leren. Het tijdschrift behandeld onder andere cijfers, letters, woorden, vormen en kleuren.

Het is niet alleen leerzaam maar uiteraard ook prachtig vormgegeven zodat de kinderen ook graag met het tijdschrift van Bobo en zijn vriendjes bezig is.


Meiden magazine

De Meiden Magazine is het meest geschikt voor meisjes tussen de 9 en 14 jaar. Het tijdschrift komt elke maand uit en staat dan weer bomvol met BFF tips, alles over beroemdheden, beauty tips, modetrends, quizzen, posters, knutseltips en nog veel meer waar jij je uren mee kunt vermaken.

Bij elke editie zitten 4 xl posters en 6 gewone posters en dit is nog niet alles wat je krijgt er zit ook elke maand een leuk cadeautje in voor jouw. Je leest het al Meiden Magazine is veel meer dan alleen maar weetjes en vermaak.


Wild van Freek!

Freek Vonk is een held voor vele, tegenwoordig heeft Freek ook een eigen tijdschrift Wild van Freek. Het tijdschrift van Nederlands bekendste bioloog neemt je mee op avontuur. Je komt met het tijdschrift niet alleen oog in oog met dieren te staan, Je krijgt ook een kijkje op moeilijk bereikbare plekken. Uiteraard verteld Freek ook alles over de natuur, de dieren en de bijzondere plekken waar hij je mee naar toe neemt.

Naast de verhalen staan er ook bijzondere feitjes en weetjes in over de wide dieren, strips, quizzen, puzzels, leuke moppen en nog veel meer. Wild van Freek is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Jongeren kinderen mogen ook door het tijdschrift bladeren als ze durven tenminste. Bij jongere kinderen kan er ook voorgelezen worden en de spelletjes samen gedaan worden.


Penny

Penny is het leukste jeugdtijdschrift voor de paardengek. Elke twee weken komt er een nieuwe Penny uit die weer vol staat met strips, verhalen, leuke weetjes, quizzen en nog veel meer en allemaal over paarden.

Wist je dat er ook veel nieuwtjes ook paarden in de Penny staat? zodat jij altijd op de hoogte blijft van de belangrijkste zaken. Het tijdschrift geeft niet alleen veel informatie en zorgt dat jij lekker met je hobby bezig bent (Paarden) maar is ook nog een prachtig weer gegeven.


Quest Junior

Quest Junior is een bijzonder tijdschrift namelijk voor nieuwsgierige kinderen van 7 tot 12 jaar. In Quest Junior gaat het over ons lichaam, de natuur, techniek, geschiedenis, psychologie en meer allemaal speciaal voor kinderen.

Om het aantrekkelijk te maken voor kinderen is het begrijpelijk uitgelegd, en zijn er strips, foto´s, vragen, feitjes en weetjes, experimenten en nog veel meer aan toegevoegd. Het tijdschrift komt elke maand uit en is ook elke keer weer een verrassing, niet alleen leuk om in te lezen maar ook nog eens erg leerzaam.

Veel weetjes en informatie is ook handig om te weten, ook kun jij je ouders, broers en zussen nog veel leren met de info uit het boek.


Okki

Okki staat voor leren lezen, schrijven en rekenen, maar is niet alleen educatief het zorgt ook zeker voor een lach en plezier. Het tijdschrift Okki is het meest geschikt voor kinderen in groep 3 en 4 (5/6/7 jaar). Het helpt de kinderen op een leuke speelse manier met schrijven, lezen en rekenen. Dit gaat aan de hand van weetjes, knutsel- en tekenopdrachten, mopjes, puzzels en quizzen.

De kinderen kunnen zelfstandig bezig met het tijdschrift, dit komt mede doordat het tijdschrift met ondersteuning van leerkrachten is ontwikkeld. Daarom is het ook een perfect leermiddel op een leuke manier. Elke 4 weken komt er een nieuwe versie uitgebracht.


Kidsweek

Elke Donderdag is er weer een nieuwe Kidsweek met veel nieuws uit het binnen- en buitenland. Het nieuws is begrijpelijk en interessant, het wordt zo gebracht dat er ook makkelijk een menig over te vorm valt. De kidsweek heeft nieuws over sport, natuur, milieu, dieren en nog veel meer.

Naast het nieuws vind je ook diverse puzzels, weetjes, moppen prijsvragen en ander vermaak. Kidsweek is zeer geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar tot een jaar of 12. Het weekblad richt zich op de interesses van deze leeftijdsgroep.

Tina

Tina is het grootste weekblad voor meiden. Elke week staat de Tina weer bomvol met tips, grappige strips van o.a. Noortje en Suus & Sas. Veel informatie over de vips (Nick en Simon komen vaak langs in de weekbladeren), mode, make-up, jongens uiteraard en nog veel meer.

Ook staan er quizzen, testjes, lijstjes, posters, knutselideeën en nog vee meer in de Tina. De Tina telt 52 kleurrijke pagina´s. De eerste Tina verscheen op 10 juni 1967, dit was een kopie van het Engelse tijdschrift Princess Tina (later Tina).

Het weekblad Tina is het meest geschikt voor meiden tussen de 8 en 12 jaar. Ouder en jonger mogen natuurlijk ook genieten van de Tina.Vergelijkbare berichten