Storytel Review / Ervaring + Hoe storytel precies werkt 2024

Je bent terecht gekomen op deze pagina, de kans is groot dat je meer te weten wil komen over Storytel. Als dit het geval is ben je terecht gekomen op de juiste pagina.

Tijdens het schrijven van deze blog maak ik al een klein jaar gebruik van storytel. Door mijn ervaring kan ik je alles vertellen over storytel, zowel mijn ervaring maar ook over de diensten van storytel, de werking en het bedrijf.


Wat is Storytel precies?

Storytel is in 2005 opgericht in Zweden. De oorspronkelijke naam was Bokilur. Bokilur staat voor boek in ontvanger. In 2007 is de naam Storytel bedacht. De oprichting zijn Jon Hauksson en Jonas Tellander.

Storytel is een streamingdienst voor luisterboeken en e-books. Deze diensten kun je gebruiken in de App die je kunt downloaden voor je telefoon, tablet of computer. Via de website van Storytel kun je het aanbod bekijken en boeken toevoegen aan jouw boekenplank.

Het aanbod is wereldwijd meer van 250.000 luisterboeken en e-books. Het Nederlandse aanbod is ruim 5000 titels. Elke week verschijnen er wel nieuwe boeken.

De boeken die aangeboden worden kun je onbeperkt beluisteren of lezen zolang je abonnement loopt. Je kunt een abonnement per maand afsluiten.


Hoe werkt Storytel?

Zoals je gelezen hebt kun je boeken lezen via de app van Storytel. Om de app te kunnen gebruiken moet jij je eerst aanmelden bij Storytel. Met de gratis proefperiode van 14 dagen kun je eenvoudig bekijken wat het aanbod van de streaming dienst is en of de dienst iets voor jou is.

Hoewel er wordt gepromoot met gratis proefperiode betaal je 1 cent, dit heeft met de automatische incasso te maken. Als je het proef abonnement niet afzegt gaan na 14 dagen automatisch de abonnementskosten van € 12,95 van je rekening.

Na het het aanmelden, inloggen en het downloaden van de app kun je direct boeken lezen of luisteren. De app kun je downloaden in de app store maar ook in de Playstore van Google.

De app werkt heel eenvoudig je kunt jouw favoriete boeken zoeken via de zoekfunctie of via de categorieën het ontdekken. (verder op deze pagina ga ik hier meer over vertellen).

Je kunt de boeken die je interesant vind opslaan in jouw boekenplank. Een voordeel van de app is dat deze precies onthoud waar je bent gebleven en het vanaf hier ook weer oppakt. Zelfs als je verder wil luisteren of lezen op een ander apparaat.


De onderdelen van Storytel

De app is overzichtelijk je hebt inspiratie (aanbevelingen), zoeken (caterogieën), de boeken plank en je profiel.

Hieronder vertel ik meer over de onderdelen.

Inspiratie / Aanbevelingen

Bij de inspiratie / aanbevelingen vind je luisterboeken en / of e-books die aansluiten bij jouw interesses en vergelijkbaar zijn met jouw gelezen of beluisterde boeken.

Bij Inspiratie zitten er niet allemaal voltreffers tussen ook wel eens gelezen boeken maar over het algemeen sluiten de boeken zeer goed aan, vooral als je veel één of 2 soorten boeken leest bijvoorbeeld Thrillers en sportboeken.

Je kunt iedergeval genoeg inspiratie opdoen bij de boeken die aan jou getoond worden.

Bovenaan in deze optie zie je ook welk boeken je aan het luisteren bent en/of het lezen. Zo kun je ook snel naar het boek waarmee je verder wilt.


Zoeken / Categorieën

Als je op zoeken klikt krijg je meerdere keuzes je kunt kiezen om zelf op een auteur, titel, woord etc te zoeken maar je kunt ook bij de categorieën gaan zoeken of de andere opties die je wordt aangeboden in de app. Het lijkt naast het zoeken en de categorieën wel op een verlenging van de inspiratie. Je kunt het ook zien als subcategorieën.

Je hebt keuze uit vele categorieën :

Altijd een goed verhaal.

Boekenplank

De boekenplank is de plek waar jij jouw favoriete boeken in één overzicht hebt. Je hebt filter mogelijkheden zoals e-books en luisterboeken. Om je boeken in je boekenplank te zetten moet je de boeken die jij wilt lezen of interessant lijken een hartje geven. Dit kan met één klik en het hartje is goed zichtbaar bij het bekijken van het boek.

Via de boekenplank kun je dus gaan starten met een boek of verder gaan waar je gebleven bent.


Profiel

De laatste optie is het profiel. Dit is uiteraard je eigen profiel.

Het profiel geeft informatie over de app, je kunt hier instellingen aan de app en je account veranderen zoals je abonnement, maar je hebt hier meer mogelijkheden zoals het beluisteren en het bekijken van je offline boeken.

Je kunt een luisterdoel stellen hoeveel boeken je wilt luisteren of lezen in een bepaalde periode. Ook kun je hier de kids mode inschakelen. Dit kan handig zijn als je niet wil dat je kinderen alle soorten boeken kun zien, luisteren en lezen. Ook is er een mogelijkheid om je eigen statistieken te bekijken.

De statistieken die je kunt bekijken is hoeveel boeken en uur je aan het lezen en luisteren bent geweest. Wanneer je de meeste tijd aan storytel besteed en nog veel meer.

De laatste opties is de hulp te vragen als je vragen hebt of een probleem. Klik op help en je wordt gelijk naar de support website van Storytel gestuurd.


Kun je Storytel gebruiken in het buitenland?

Storytel is een streamingdienst. En om de streaming te gebruiken heb je een internetverbinding nodig. Zodra je een verbinding hebt kun je online boeken luisteren of lezen. Ook is er een mogelijkheid om de boeken te downloaden zodat je deze offline kun lezen of luisteren. Uiteraard heb je wel een internetverbinding nodig om te kunnen downloaden.

De boeken die je gedownload hebt zijn te vinden in het profiel onder de knop offline. Als je geen internetbundel hebt voor het buitenland en geen WIFI mogelijkheden hebt is het downloaden wel een aanrader. Dan kun je toch kosteloos gebruik maken van Storytel.


De Review van Storytel.

Mijn ervaringen zijn positief met Storytel. Ik maak nu een klein jaar gebruik van de app en de diensten. Ik heb inmiddels ook al een maand het abonnement stop gezet en later weer aangevraagd. Het stoppen ging zeer eenvoudig dit was ook het geval met het opnieuw aanmelden.

Als jij je de eerste keer aanmeld voor Storytel betaal je € 0,01 voor 14 dagen. Hierna wordt het abonnement verlengd als je deze zelf niet stop zet. Zoals je hier boven al gelezen hebt is het zeer eenvoudig om stop te zetten zonder vele handelingen.

Het lezen van e-books is niet echt iets voor mij ik ben naast mijn werkzaamheden blij dat ik even geen beeldscherm of apparaat in de handen heb. Daarin tegen kan ik geen genoeg krijgen van het luisteren naar boeken.

Met het wandelen en autorijden zet ik in de meeste gevallen een boek op. De keuze is reuze en door mijn brede interesse is het vaak moeilijk kiezen met welk boek ik begin. Persoonlijk vind ik het prettig dat je maar 1 prijs betaald en daarnaast onbeperkt gebruik kan maken van de app. Bij het goedkoopste abonnement kun je met 1 persoon tegelijk luisteren. Als je een duurder abonnement kiest kun je ook met meer gebruikers tegelijk de app gebruiken.

Het goedkoopste abonnement is € 12,95 bij het lezen of luisteren van 1 à 2 boeken heb je het abonnement al terug verdiend. Lees of luister je graag en met grote regelmaat boeken en vind je het niet erg om e-books te lezen dan is Storytel aantrekkelijk voor jou.

De app werkt erg goed nu helemaal sinds de nieuw update het is overzichtelijker geworden. De offline functie kan erg handig zijn als je niet overal internet hebt en op vakantie. Het zoeken van boeken gaat zeer eenvoudig je kunt ook filters aanzetten om specifieker te zoeken.

Zelf ben ik erg tevreden en maak ik vrijwel dagelijks gebruik van de app. Het aanbod wordt wekelijks aangevuld en veel boeken zijn bestsellers en net uitgebracht. Je kunt dus ook nieuwe boeken lezen of luisteren. Waar je normaal al snel tussen de € 15,00 en € 20,00 per boek voor betaald.

Echt veel nadelen heb ik nog niet ontdekt de functies werken goed zoals doorspoelen en terugspoelen tijdens het luisteren. Als ik dan toch iets moet noemen is het dat niet alle boeken op Storytel staan en zijn in een luisterboek beschikbaar. Toplijsten zouden wel een goede toevoeging kunnen zijn aan de zoek mogelijkheden. Uiteraard kun je ook op zoek gaan naar toplijsten zoals op onze blog.

Een groot voordeel is de gratis proef periode van Storytel. Je kunt 14 dagen lang voor € 0,01 (bijna gratis dus) uitproberen. In deze periode kun je gebruik maken van alle diensten die Storytel aanbied dus geen beperkingen.


De abonnementen van Storytel.

Er zijn 3 soorten abonnementen hieronder worden de abonnementen verder uitgelegd. Voordat ik met de uitleg begin wil ik je er op wijze dat je iedere maand heb abonnement kunt opzeggen en je zit dus niet vast aan een jaarabonnement.

Unlimited

1- persoon €12,99 per maand

  •  1 volwassene & 1 kind (t/m 12 jaar)
  •  Onbeperkt boeken
  •  Offline boeken opslaan

Family

2-personen €16,99 per maand.

  •  2 volwassene & 2 kind (t/m 12 jaar)
  •  Onbeperkt boeken
  •  Offline boeken opslaan

Family Plus

3-personen€19,99 per maand

  •  3 volwassene & 3 kind (t/m 12 jaar)
  •  Onbeperkt boeken
  •  Offline boeken opslaan

Vergelijkbare berichten