De top 10 van de leukste kleurboeken voor volwassenen 2024

Heel lang was kleuren alleen voor kinderen, tekenaars en schilders. Maar tegenwoordig is het ook een hobby van veel volwassenen. Kleuren is niet alleen leuk om te doen het is ook nog eens erg goed voor je. Het verminderd je stress en vergroot je creativiteit. Terwijl jij je focust op je kleur werk vergeet je even alles om je heen.

Lang hadden volwassenen maar weinig geschikte kleurboeken tot een handbereik. Dit is gelukkig nu wel anders. Het aanbod is reuze, dit maakt de keuze niet altijd even makkelijk. Met deze blog probeer ik je een beetje te helpen. Op deze pagina vind je de 10 leukste, mooiste kleurboeken. De kleur boeken zijn uitermate geschikte voor volwassen en zijn ook gerust luxe kleurboeken te noemen.

Als de kleurplaats gereed is kun je deze zelf als kunstobject gebruiken, uiteraard alleen als je binnen de lijntjes bent gebleven. Aan de kleurplaat en de kleurboeken zou het niet liggen.

De top 10 van leukste kleurboeken worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. Bij de beschrijving heb ik een foto en een link van Bol.com toegevoegd. De link geeft veel extra informatie, zoals de waardering en de recensie van andere gebruikers.

Kantoor en schoolKantoor en school

Kleuren op nummer – extreme kleurpuzzels voor volwassenen

Iedereen heeft het in zijn jeugd wel een keertje gedaan: kleuren op nummer. Nu is daar de moderne, frisse en volwassen equivalent: Kleuren op nummer: extreme kleurpuzzels voor
volwassenen.

Onderaan elke pagina vind je de kleurcodering waarmee je de afbeelding mag vullen. Zie de afbeeldingen vakje voor vakje tot leven komen! Iedereen kan voldoening halen uit deze heerlijke hobby en prachtige meesterwerken maken en genieten van urenlang vrolijk entertainment.

Ga aan de slag met stift, fineliner, potlood of verf en leg de mooiste taferelen bloot. Kleuren is heerlijk en nu nog gemakkelijker!


Het enige echte kleurboek voor volwassenen

Vroeger kon je urenlang geconcentreerd aan een tekening werken. De tijd leek stil te staan en je ging helemaal op in je eigen creativiteit.

Maar wie heeft daar in deze tijd nou nog tijd, inspiratie en ruimte voor in zijn drukke alledaagse schema? Wat is er dan leuker dan echt volwassen kleurplaten in te kleuren tijdens een lange winteravond, in je pauze of op vakantie.

Prachtige afbeeldingen om in te vullen, even de gedachten op nul zetten en heerlijk ontspannen. Het werkt verslavend. Dit prachtige ‘Enige echte kleurboek voor volwassenen’ gaat je urenlang bezighouden.


Masja’s Mandala’s

Dit prachtige kleurboek voor volwassenen bestaat uit mandala’s vol met dieren en bloemen.

De tekeningen zijn met geliefde gemaakt door Masja van den Berg. Dit is één van de vele kleurenboeken van de kunstenares. Naast kleurboeken heeft ze ook posters, scheurkalenders en decoratie gemaakt.

Dit kleurboek is gedrukt op enkelzijdig papier van 250 gram. Lekker dik papier dan voorzien is van een scheurlijn.

Door de scheurlijn kun je het papier eenvoudig uit het boek verwijderen en jouw eigen kunstwerk weggeven of ophangen.


Flora Kleurboek voor volwassenen 

Kleurboek voor volwassenen met 36 pagina’s. Het kleurboek bevat naast de quote’s 17 originele kleurplaten. Formaat A4. De kleurplaten zijn geïnspireerd op de 17e en 19de eeuwse bloemstukken.

Het kleurboek is uitgevoerd met dik papier (170 gram) en is daarmee geschikt voor potloden en viltstiften. De kleurplaten worden afgewisseld met quotes uit de 19de eeuw. Geniet van urenlang inkleurplezier met de verschillende soorten kleurplaten.

Wilt u de kleurplaten ophangen? Verwijder dan de nietjes uit het midden en snij de pagina’s langs de vouwlijn door midden. Het kleurboek is een leuk cadeau voor uzelf of voor een ander. Bent u op zoek naar een mandala kleurboek wellicht vindt u de gedetailleerde bloementekening een leuke afwisseling.


Adult Colouring Book

Adult Colouring Book van Deco Time is een prachtige gevarieerd kleurboek voor volwassenen. Het kleurboek heeft maar liefst 160 pagina’s.

Wat is er nog leuker dan echt volwassen kleurplaten in te kleuren tijdens een lange winteravond, in je pauze of op vakantie?

Het kleurboek heeft Prachtige afbeeldingen om in te kleuren, met dit boek kun je even de gedachten op nul zetten en heerlijk ontspannen. Pas wel op, het werkt verslavend.

Dit prachtige ‘Adult Colouring Book’ gaat je urenlang bezighouden.


Vlinders Kleuren Kleurboek

Dit heerlijke kleurboek is voor iedereen die in vlinders is geïnteresseerd of die zijn kleurvaardigheden wil verbeteren.

Vlinders hebben een opvallend uiterlijk met prachtige kleuren en patronen.

Op de afbeeldingen in dit boek komen de verscheidenheid en hun natuurlijke schoonheid prachtig naar voren.

In dit mooie kleurboek voor volwassen vind je 44 bladzijdes met grote afbeeldingen van Vlinders.

Omdat vlinders van zichzelf al heel kleurrijk zijn kun jij ook alle kleuren die je maar mooi vind gebruiken in dit boek.


Kleuren op Nummer voor Volwassenen | Kleurrijk Holland!

Nieuw sinds deze winter! Eindelijk is hij er! Of je nou klein bent of groot, jong bent of oud, je kent het sowieso: kleuren op nummer. Je weet wel, van dat type kleurplaten waar de cijfertjes en de daarbij behorende kleuren bepalen hoe je uiteindelijke kleurplaat eruit komt te zien. Ideaal als tijdverdrijf voor (kleine) kinderen…

… of volwassenen!
Precies! Lekker kleuren is al jaren geen kinderhobby meer! Dat moet dan toch ook voor kleuren op nummer gelden zou je zeggen? Dat dachten wij bij Diamond Hobbies ook. Daarom hebben wij nu een wel héél bijzonder kleurboek op nummer ontwikkeld…

Niet zien wat je aan het kleuren bent! Het zijn haast puzzels!
Zo zie je in ‘Kleuren op Numm3r: Kleurrijk Holland!’ allereerst, van tevoren niet wat je nu eigenliijk aan het inkleuren bent. Hoe dat werkt? Nou ja, dat is eigenlijk heel simpel! Anders dan bij reguliere kleurboeken (op nummer) zijn de in te kleuren vakjes bij het merendeel van de kleurplaten namelijk ‘geometrisch’ van aard. Je ziet als het ware alleen maar ‘ geometrische rasters met genummerde vakjes’.

Hierdoor blijft het tot het eind van de kleurplaat spannend hoe de uiteindelijke afbeelding er nou precies uit komt te zien! Iets totaal anders dus, dan de gemiddelde kleurplaat op nummers, waar je aan de lijnen vaak al kan zien wat je nou eigenlijk aan het kleuren bent.

e vakjes in de rasters hebben per afbeelding trouwens verschillende vormpjes! Zo zijn er naast vierkante vakjes, ook driekhoekige en zelfs zeshoekige vakjes! Dit maakt het inkleuren niet alleen uitdagender, maar het zorgt er ook voor dat er veel verschillende stijlen afbeeldingen in het boek zitten!

Één unieke kleurcode, in één unieke legenda, 48 kleuren en 37 unieke ervaringen!
Daarmee zijn we er overiges nog niet. Wat Kleurrijk Holland, nóg bijzonderder maakt, is het feit dat het hele boek één kleurcode gebruikt, maar dan wel met 48 verschillende kleuren! Hoe werkt dát dan? Ook dat is eigenlijk heel simpel. Waar veel kleuren op nummer boeken, per kleurplaat een nieuwe kleurcode gebruiken, werkt Kleurrijk Holland, met één kleurcode, die door het hele boek gelijk is. Waar bij andere kleurboeken ‘lichtgeel’ op de ene pagina nog ‘3’ is en op de andere pagina ‘9’, is lichtgeel hier, altijd 1!

De kleurcode van het boek, staat bovendien niet alleen saai op elke pagina, maar vind je op de achterkant van het boek, of op de uitvouwbare achterflap. Zo heb je je kleurcode altijd als een soort legenda bij de hand! Deze kleurcode maakt trouwens niet alleen gebruik van nummers! Omdat wij dubbele cijfers wel heel veel ruimte vonden innemen in de vakjes, gebruiken we naast cijfers ook letters en zelfs leestekens om de verschillende kleuren te onderscheiden. Ook dit maakt de kleurplaten nog uitdagender!

Goed materiaal: Kleuren waarmee je maar wilt!
En dat allemaal in een kleurboek dat genaaid gebonden is, wat het een stuk steviger kleurboek maakt, dan de meeste andere kleurboeken, die een gelijmde kaft hebben. En dan zijn we er nog niet. Het papier dat gebruikt wordt in Kleurrijk Holland, is zogenaamd 170-grams papier. Huh, is het boek dan loodzwaar? Nee hoor! De pagina’s zijn alleen gemaakt van papier dat per vierkante meter, 170 gram weegt. Ter vergelijking: een standaard printer a4’tje, weegt 80 gram. Het papier is dus meer dan twee keer zo dik! Hierdoor kan je er zowel perfect met potlood, als met stift op kleuren! De pagina’s zijn bovendien enkelzijdig bedrukt. Hierdoor drukken de verschillende kleurplaten ook nog eens niet op elkaar door!

Héél veel herkenbare afbeeldingen
Maar wat is het nou eigenlijk dat je in Kleurrijk Holland aan het kleuren bent? Nou ja: Kleurrijk Holland natuurlijk! In Kleurrijk Holland vind je kleurplaten die je op een manier doen denken aan Nederland. Geen zorgen, de verschillende ontwerpers hebben hun best gedaan om de afbeeldingen niet te cliché te maken. Geen klompen en kaas dus. Maar wel bijvoorbeeld de dieren die je Nederland ziet, iconische gebouwenhobby’s, sporten, etenvoorwerpenen nog veel meer!


Mindful kleuren voor volwassenen

Deltas Mindful kleuren voor volwassenen is een prachtig kleurboek die zorgt dat jij je gedachtes even op nul kan zetten.

De rand van het boek zit aan de bovenkant dit heeft veel voordelen met het in kleuren. Ook zijn de pagina’s makkelijk eruit te scheuren.

De afbeeldingen in het boek zijn heel divers je vind grote en kleine afbeeldingen van dieren, planten, bloemen, mandala’s en nog veel meer.

Het kleurboek heeft dik papier dit heeft als voordeel dat je met stiften kunt tekenen zonder dat het doordrukt op de andere pagina’s.


Mermaids & Centaurides

Dit kleurboek bevat unieke tekeningen en bevat afbeeldingen van prachtige zeemeerminnen en centaurides. 39 pagina’s vol!

22 unieke handgetekende pagina’s in zwart wit en aan één zijde bedrukt! Zie afbeeldingen!

15 boekenleggers om in te kleuren en uit te knippen. Zie afbeelding!

16 Ansichtkaarten die je kunt kleuren en uit kunt knippen. Zie afbeelding!

Wire-O binding gemakkelijker om om te slaan en plat te leggen voor de beste kleurervaring.

Matte laminering om de hoes te beschermen.

A4 formaat 210 × 297 millimeter of 8,27 × 11,69 inch op gebroken wit papier 170 gram.

Het papier is getest met 32 verschillende mediums. Perfect voor kleurpotloden, stiften en op waterbasis.


Het enige echt mandala kleurboek

Mandala’s worden traditioneel gebruikt als bron van wijsheid en meditatie. Maar ze vormen natuurlijk ook gewoon prachtige kleurplaten.

In ‘Het enige echte mandalakleurboek’ staan meer dan 70 van de mooiste mandala’s om in te kleuren. Het boek heeft extra dik papier waardoor het geschikt is voor alle materialen, of je nu kiest voor potlood, stift, krijt of verf.

Zet je gedachten even helemaal op nul, verlies je in de rust en regelmaat van het inkleuren en laat je creativiteit de vrije loop met deze geometrische vormen.


Kantoor en schoolKantoor en school

Vergelijkbare berichten