|

De top 5 van de leukste prentenboeken over eten en drinken 2024

De prentenboeken zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en niet meer weg te denken. Prentenboeken zijn kinderboeken waar het accent op illustraties liggen. Er valt veel te zien en te beleven met de afbeeldingen, vooral als de voorlezer de afbeelding in het verhaal betrekt.

De prentenboeken zijn uitermate geschikt voor baby’s peuters en kleuters. Maar ook voor kinderen die net beginnen met lezen.

De prentenboeken zijn niet alleen leuk om voor te lezen, de boeken zijn ook zeer leerzaam, Denk hierbij aan: het vergroten van de woordenschat, de nieuwsgierigheid van je kind wordt aangewakkerd en hun fantasie wordt gestimuleerd.

Voor deze pagina heb ik gekozen voor de leukste prentenboeken over eten en drinken. De boeken worden uitgebreid beschreven. Om je een goed beeld te geven heb ik naast een boekomschrijving van Bol.com ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek. Een goed alternatief voor het kopen van je boeken bij Bol.com is Bookspot.nl

GamesGames

De 5 leukste prentenboeken die gaan over eten en drinken.

Eten en drinken is erg belangrijk voor peuters en kleuters. Daarom hebben we ook voor dit onderwerp gekozen. Deze prentenboek kan de nieuwsgierigheid ook opwekken als het om eten en drinken gaat.

voor deze blog heb ik de 5 leukste prentenboeken geselecteerd die direct of indirect over eten en drinken gaan, en ook leerzaam zijn. Naast de titel en de foto van de kaft heb ik er ook de beschrijving toegevoegd. Ben je benieuwd na de binnenkant van het boek klik dan op de link voor het inkijk exemplaar.


Broccoli in mijn ijs!

Thijs de dalmatiër houdt van zoet, suikerig en kleverig eten. NIET van groente en fruit. Dat is jammer, want zijn hele familie is al generaties lang groenteboer.

Daarom bedenkt zijn familie een plannetje om Thijs toch enthousiast te maken over groente verbouwen en groente eten. Maar Thijs heeft zijn eigen plan en dat zal iedereen verrassen! Een grappig en smakelijk verhaal, perfect voor fijnproevers en kieskeurige kinderen!


Een ober van niks

Er was eens een ober die alles uit zijn handen liet vallen. Hij wilde zo graag een goede ober zijn, maar hoe hij ook zijn best deed, alles ging steeds weer verkeerd. Ten slotte kwamen er geen gasten meer in zijn restaurant. Totdat een meisje hem wilde helpen……


Olifant en de kist vol appels

Olifant en de kist vol appelsvan Marianne Busser en Ron Schröder
Kleurrijk prentenboek over eerlijk delen

In de dierentuin staat een kist vol appels. Voordat er ruzie over ontstaat, stelt olifant voor dat hij ze eerlijk onder alle dieren verdeelt. Dat is een goed plan! Olifant begint op te noemen wie een appel mag: eerst mogen “alle dieren met een slurf’ een appel uit de kist pakken, dan “het grootste dier’ en dan “alle dieren met slagtanden’ en zo gaat het door. Niemand durft er iets van te zeggen, maar olifant is zo de enige die van de appels mag eten – en dat terwijl het toch allemaal zo eerlijk geregeld leek…

  • Leuk om voor te lezen in de klas en thuis, met herkenbare, universele moraal
  • Leer ongemerkt tellen en eerlijk delen
  • Met kleurrijke illustraties van Sam Loman

Een huis vol lekkers

et ruikt lekker in de Granaatappelstraat nr. 10.
Heerlijk zelfs! Breng een stoel mee, kom erbij zitten, neem een bord en geniet van het heerlijke feestmaal.

Een boek gevuld met 15 recepten om samen van te smullen.
Een huis vol lekkers is een origineel receptenboek voor kinderen. Ze maken kennis met gerechten van over de hele wereld.


Chef Sjef

Vrolijk gekleurd kijk- en zoekboek over eten

Chef Sjef kan toveren met worteltjes. In zijn restaurant smullen alle konijnen van zijn kookkunst.
Op een dag zitten er vreemde gasten aan tafel. Zij willen geen worteltaart, maar kaassouflé en paddenstoelensoep. Die gerechten heeft Chef Sjef nog nooit gekookt. En hoe maak je sushi of een omelet?

  • Heldere en vrolijk gekleurde illustraties van dieren – herkenbaar en aaibaar
  • Stevig kartonboek – ideaal voor peuters en kleuters
  • Laat zien waar eten vandaan komt

GamesGames

Vergelijkbare berichten