| |

De 5 beste boeken over verbouwingen en bouwtekeningen 2023

Sinds de corona pandemie is er nog nooit zoveel geklust, niet alleen in huis, maar ook buitenshuis zijn er bouwwerken bijgekomen zoals kippenhokken, schuurtjes en hele aanbouwingen aan huis. Het bouwen is voor sommige mensen geen probleem, andere hebben iets meer hulp nodig bijvoorbeeld met tekeningen en hulpboeken.

Voor deze categorie mensen heb ik de 5 leukste, beste en vooral handigste boeken over verbouwingen en met bouwtekeningen voor je op een rij gezet. De boeken worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. Naast de 5 boeken heb ik je ook nog een bonus tip toegevoegd, ik zou zeggen wacht niet langer ben bekijk de 5 boeken en de tip snel.

VerbouwBoek – Tips voor Verbouwen Stap voor stap uitleg

In dit Verbouwboek krijg je alle tips om beter te verbouwen. Je ziet het simpele en handige stappenplan om de verbouwing sneller te laten verlopen. Daarnaast zie je de mogelijkheden per verbouwing zodat je simpel kunt kiezen.

Zo zie je voor de keuken, badkamer, dakkapel, aanbouw en meer verbouwingen de keuzes en stappenplannen zodat je de beste keuze kunt maken. In de speciale rubriek ‘Duurzame verbouwingen’ zie je hoe veel je kunt besparen met zonnepanelen, een zonneboiler, isolatie en meer milieu vriendelijke verbouwingen.

Met deze tips, adviezen en checklists kun jij bepalen het beste zijn voor jouw woning. Dan krijg je een optimaal resultaat en zorg je voor de beste en meest betaalbare verbouwing die op tijd af is. Een hogere verkoopprijs in de toekomst is misschien geen doel op zich, maar het is toch mooi meegenomen.

Met de slimme betaalbare verbouwingen die relatief veel waarde toevoegen aan je huis zorg jij voor de beste verbouwing. Want vindt het nu niet belangrijk om een fijn en waardevol huis te bezitten?


Hoe krijg ik een heerlijk huis

Binnenhuisarchitectuur op een geheel nieuwe wijze belicht.

Dit boek zal de manier waarop je naar je interieur kijkt voor altijd veranderen! Interieurarchitect Doret Schulkes heeft een geheel eigen visie: Een huis moet bijdragen aan je geluk en ook aan je gezondheid. Het is haar missie om een heerlijk huis voor iedereen bereikbaar te maken. Iedereen kan in een heerlijk huis wonen, als je maar weet waar je op moet letten. Dat heeft niets te maken met dure meubels of de kleur op de muur.

Waarmee dan wel? Dat lees je in dit boek. Het staat vol met concrete tips om direct in je eigen huis toe te passen.


De Renovatiebijbel 2

De aankoop van bouwgrond en de bouw van een nieuwe woning zijn vandaag niet voor iedereen weggelegd, zelfs niet voor tweeverdieners. Meer en meer gezinnen kiezen er dan ook voor om een woning te kopen en die – al dan niet in fases – te verbouwen.

De Renovatiebijbel toont dat het eindresultaat van die werken niet onder hoeft te doen voor een nieuwbouw, en dat je ook in een bestaande woning een comfortabele, praktische en vooral mooie woonbeleving kunt creëren.

De auteurs verzamelden achthonderd inspirerende beelden met realisaties van Belgische architecten en Belgische bedrijven, authentiek en herkenbaar. Deze beelden tonen kwalitatieve en originele verbouwarchitectuur van eigen bodem – het leven zoals het is en kan worden. Inhoud: even bezinnen (doel, budget, hoe en met wie?), ruimte (uitbreiden en herindelen), daglicht, energie, comfort, afwerking, keuken en badkamer.


Klussen voor Dummies

Iets kapot? Een kleine lekkage? Niet blij met de fikse uurtarieven van loodgieter, timmerman of tegelzetter? Dan biedt Klussen voor Dummies uitkomst!

Lees hoe je in een handomdraai een lekkende kraan fikst, vergeeld behang vervangt, verlichting installeert en meubels repareert.

Dit boek laat zien hoe je jezelf tijd, geld en ergernis bespaart. Klussen voor Dummies is een compleet handboek voor iedereen die klussen een uitdaging vindt.

Gene en Katie Hamilton hebben diverse boeken geschreven over onderwerpen als tapijt leggen, schilderen, behangen en lood gieten.


DOE HET ZELF – klussen voor beginners m/v

Duidelijk klusboek voor beginners Iedereen heeft wel een paar klusjes in huis die blijven liggen. Je moet hulp inschakelen van familie of vrienden en dat komt er niet altijd van. Of je weet gewoon niet hoe je eraan moet beginnen.

Dan is dit boek dé oplossing. Doe het zelf is een duidelijk en eenvoudig klusboek voor beginners. Een gat boren, een lamp ophangen, die kapotte stoel repareren, zagen, schuren en schilderen… met dit boek leer je het allemaal! Elk klusje wordt vanaf nu een koud kunstje! –

Met handige stap-voor-stapfoto’s en een duidelijke uitleg. – Aangevuld met enkele gemakkelijke DIY’s. – Vol tips & tricks van ervaren klussers.


De Tip: Freds bouwtekeningen

Freds Bouwtekening is het meeste complete pakket als het gaat om bouwtekeningen dat er op dit moment bestaat. Het pakket heeft meer dan 10.000 bouwtekeningen, inclusief handleiding en materiaallijst. Zowel geschikt voor jan met de pet (de doe -het-zelver) als voor de professional, of de handige Harrie die er iets mee wil bij verdienen.

Het zijn namelijk kant en klare bouwtekening, die je zonder enige kennis gemakkelijk kunt gebruiken. Door de heldere en duidelijke handleiding bij iedere tekening weet je precies waar je aan toe bent en hoe je stap voor stap de mooiste creaties kunt maken.

Wat vaak bij bouwtekeningen op het internet ontbreekt is een complete en overzichtelijk materiaallijst. want niets is vervelender dan meerdere keren naar de bouwmarkten te moeten omdat je niet verder kunt. Met de materiaallijsten van Fred heb je dit probleem niet meer en hoef je maar 1 keer de deur uit.

Wat heeft Freds Bouwtekeningen jou te bieden?

Je hebt net kunnen lezen dat je een keuze hebt uit ruim 10.000 kan en klare bouwtekeningen. Nu voel ik de volgende vraag aankomen wat kun je allemaal maken met de bouwtekeningen van Fred.

Hieronder vind je een kleine opsomming van de meubels en producten die worden aangeboden als bouwtekening. Ieder artikel en categorie heeft veel keuze, verschillende modellen, maten etc.

 • Banken
 • Bedden
 • Biljarttafels
 • Boekenkasten
 • Bolderkarren
 • Boomhutten
 • Bureaus
 • Carpots
 • Commodes
 • Dierenhokken
 • Eettafels
 • Gereedschapskisten
 • Hangmatten
 • Hekwerken
 • Kledingkasten
 • Loungesets
 • Picknicktafels
 • Plantenbakken
 • Speelgoed
 • Schuren en opslagruimtes
 • Etc.

Je krijgt niet alleen ruim 10.000 kant en klare bouwtekeningen die je stap voor stap kunt gebruiken. Bij de aankoop van dit pakket krijg je ook nog een aantal bonussen.

Bonus #1 : DWG & Cad software pakket

 • Makkelijk CAD bestanden openen en opslaan. Jij hebt vanaf nu geen dure software meer nodig.

Bonus #2 : Steigerhouten Tuinmeubelen gids

 • Bouwtekeningen en plannen om zelf producten te maken van steigerhout of sloophout voor in je tuin of verkoop.

Bonus #3 : Doe-Het-Zelf Winst E-book

 • In dit e-book leer je Hoe je jouw doe-het-zelf projecten met winst kunt gaan verkopen.

Bonus #4 : Doe-Het-Zelf Bouwkundige Benamingen

 • Alle bouwkundige namen en begrippen worden eenvoudig uitgelegd en benoemd.

Bonus #5 : Levenslang toegang

 • Levenslang toegang tot jouw gekochte bouwtekeningen, ook zijn er regelmatig nieuwe bouwtekeningen.

Een impressie!

Waarschijnlijk ben je enthousiast of benieuwd naar de bouwtekening en de werking van de website. Dan kan ik je blij maken, hieronder vind je een duidelijke instructie over de werking van het nieuwe systeem van Freds Bouwtekeningen. Het geeft een goed beeld van het product weer.

De review.

Zoals je hierboven kunt zien is de nieuwe versie van Freds Bouwtekening een gemakkelijk en overzichtelijk programma. Je hebt ook al een paar prachtige producten langs zien komen die je eenvoudig zelf kunt maken.

Naast de mooie vormgeving, heeft Freds bouwtekening nog veel meer voordelen. Door het overzicht en het grote aanbod kun je snel en eenvoudig een complete bouwtekening opzoeken zonder dat je dit veel geld, tijd en zoekwerk kost. Een bouwtekening laten maken doe je niet snel, omdat dit aardig in de papieren kan gaan lopen. Op het internet staat uiteraard wel gratis bouwtekeningen de keuze is lang niet zo groot en vaak onduidelijk en niet helemaal compleet. En dan heb ik het nog niet over de moeilijkheid en de materiaallijst gehad.

Freds bouwtekeningen zijn echt een gemak en door de duidelijke stap voor stap handleidingen kan ook de onhandige en de onervaren doe-het-zelver aan het werk. Door het grote en mooie aanbod kan ook de professional er goed mee uit de voeten.

Freds Bouwtekeningen is me 100% meegevallen, ik was sceptisch in het begin, ook omdat ik op het internet tijdens het zoeken, Radar, Kassa en zelfs opgelicht tegen kwam. Waarom deze zoekwoorden gebruikt wordt is mij een raadsel het is een goed product je gebruikt wel niet alle mogelijkheden maar als je een aantal bouwtekeningen gebruikt heb je het aankoopbedrag al terug verdiend. Bij de grotere doe-het-zelf projecten heb je het al met 1 tekening terug verdiend als je kijkt hoeveel je bespaart ten opzichte van de winkel en dat het ook nog eens een heel stuk duurzamer is.

Als laatste pluspunten wil ik het volgende benoemen, dat veel bouwtekeningen in verschillende maten wordt aangeboden vond ik echt helemaal geweldig, je hebt nu alternatieven qua formaat, zonder dat je zelf hoeft te improviseren wat er vaak niet beter op wordt. Daarnaast worden de maten goed aan gegeven zelfs in millimeters en alles is in het Nederlands.

Zijn er dan alleen maar pluspunten te noemen en geen nadelen of negatieve punten? Jazeker, geen enkel product is perfect en Freds bouwtekeningen ook niet.

Over de eigenaar is weinig tot geen informatie te vinden want Fred Schouten is niet de echte naam van de ontwikkelaar, maar een Pseudoniem. Vind het zelf wel leuk gevonden met een foto van een vakman. Kan me voorstellen dat niet iedereen dit prettig vind.

De verkooppagina vind ik wat schreeuwerig en opdringerig. Maar dit heeft natuurlijk niets met de kwaliteit van het product te maken dit is namelijk ruim voldoende.

Als je zelf doormiddel van deze bouwtekeningen aan de slag gaat moet je nog wel materialen kopen. Zelf materiaal kopen en klussen is in de meeste gevallen wel stukken goedkoper dan een kant en klaar product kopen en deze moet vaak als nog in elkaar gezet worden.

De ruim 10.000 bouwtekening staat heel mooi en het aantal klopt wel alleen veel ontwerpen hebben verschillende maten en deze zijn ook mee geteld. Dus het gaat niet om 10.000 verschillende bouwtekeningen ontwerpen. Ondanks dit detail is er nog een ruime keuze qua artikelgroepen praat je al over meer dan 80 categorieën / producten.

Fred Schouten gaat door het leven als een Pseudoniem. Oftewel een schuilnaam. Uiteraard zullen er heus meerdere Fred Schouten’s zijn op deze aardbol alleen hebben die niets van doen met dit product.

De prijs van Freds Bouwtekeningen.

Nu je een goed beeld hebt van Freds Bouwtekeningen is het tijd voor de prijs. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen.

De prijs van Freds Bouwtekeningen is € 67,- voor het complete pakket met 10.000 bouwtekeningen en 5 bonusproducten.

Bij 1 groot project of meerdere kleine projecten is het geld snel terug verdiend en je kunt met deze vele objecten ook zelf geld verdienen.

Dit is nog niet alles! Je krijgt namelijk ook nog een niet-goed-geld-terug-garantie. Als het product niet naar wens is kunnen je binnen 30 dagen je geld terug vragen. Je loopt dus geen enkel risico en kunt zonder risico Freds Bouwtekeningen aanschaffen.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *