|

De top 7 van de beste boeken over turnen en gymnastiek 2023

Hoewel er bij turnen en gymnastiek vaak aan een sport voor meiden worden gedacht, betekent niet dat turnen en gymnastiek niet geschikt zijn voor jongens. Epke Zonderland is hier een goed voorbeeld van.

De boeken die ik voor deze pagina heb geselecteerd laten ook goed zien dat turnen en gymnastiek zowel geschikt is voor meiden als voor jongens. Om je een goed beeld te kunnen geven van de boeken in top 7 over Gymnastiek en turnen, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst.

De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers van het boek. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

SportSport

Turndoeboek – Het leukste creatieve turnboekje voor turnsters

Het Turndoeboek staat vol met leuke spellen, leerzame opdrachten en grappige weetjes over jouw favoriete sport.

Pak het TurnDoeBoek erbij op je vrije zondagmiddag, in de auto op weg naar je turntraining, of ’s avonds voor het slapengaan.

Of je nu in een creatieve bui bent, wilt werken aan je turndoelen, of gewoon even een verhaal wil lezen; het TurnDoeBoek heeft het allemaal.

  • Turnkleurplaat
  • Turnraadsels en puzzels
  • Schrijfopdrachten
  • Spellen
  • Gezonde en lekkere recepten
  • Workouts
  • Challenges
  • Blogs
  • Vernieuwde versie met 40 bladzijden vol turnplezier!
  • BONUS: gratis Beter Turnen armbandje en sleutelhanger!

Gymnastiek

Gymnastiek 1200 oefeningen gaat uit van oefenstof voor lessen lichamelijke opvoelding. Aan de orde komt onder meer: het voorbereidend deel voor de warming-up (doel: de bewegelijkheid, behendigheid en de kracht van de leerling gunstig beïnvloeden met behulp van halters, stokken, springtouw, medicinballen, knotsen en/of toestellen), de kern van de les (met fundamentele lichaamsoefeningen zoals loop en sprong, worp en stoot, dragen, klimmen, evenwichtsoefeningen, hindernisloop en alle takken van sport) en tenslotte de cooling-down. Het boek bevat heldere illustraties bij de oefeningen.


Sport en passie – Turnen

Vroeger was turnen een manier om soldaten te trainen – wist je dat? En ken je de verschillen tussen turnen voor jongens en turnen voor meisjes? In dit boek lees je alles over turnen. Bij dit boek hoort een website met video’s, links naar sites over turnen, puzzels, quizzen en nog meer.


Wat een sport! – Turnen

Een deel uit de kleurrijke en informatieve serie over populaire sporten. De regels van het turnen worden uitgelegd, de lezer ontdekt wat de benodigdheden zijn en maakt kennis met een kampioen.

In dit boek lees je van alles over turnen. Weet jij wat een overslag is? En waar een jury op let? Ook lees je over een echte turnkampioen! De serie ‘Wat een sport!’ is voor kinderen die nieuwsgierig zijn naar een populaire sport. welke sport is bij hen favoriet?


Turn IT on

Vind jij turnen fantastisch en wil je in het turnen grenzen verleggen? Turn IT on geeft de perfecte oplossing. In dit boek werken de auteurs Bart Thijs en Robin De Vil via bewegingsfamilies een logische turnopbouw uit met focus op sprongen. Steunen, rotaties en slingeren komen in een ander boekdeel aan bod. De auteurs hechten veel belang aan een speelse, gevarieerde én veilige aanpak van de spel- en oefenvormen. Ze kijken over de muur van de turnzaal en gaan ook freerunnen.

Vanuit hun jarenlange ervaring en tomeloze plezier in het turnen dompelen de auteurs je onder in het brede spectrum van recreatief turnen en freerunnen. Ze geven antwoorden op de meest uiteenlopende vragen die je je als lesgever, trainer of begeleider al eens gesteld hebt, zoals: hoe motiveer je je deelnemers? Hoe ga je om met niveauverschillen en grote groepen? Hoe zorg je voor een snelle succesbeleving, zowel individueel als in groep? Leg je graag de link naar andere sporten? Wil je je deelnemers zelfstandig maar toch gestructureerd laten werken?

Turn IT on! Dat willen we iedereen aanraden, of je nu lesgeeft in het basis- of secundair onderwijs, of trainingen begeleidt in de turnclub of een recreatieve vereniging. Met Turn IT on. Turnen en freerunnen vanuit sprongen ga je off- én online aan de slag. De vele foto’s en zaalopstellingen nemen je onmiddellijk mee in de oefeningen. En de filmpjes, die via QR-codes scanbaar zijn met smartphone of tablet, helpen je de bewegingen duidelijk aan te leren en te laten uitvoeren.

Dennis Goossens, Belgisch turner gespecialiseerd in de ringen, achtste op de Olympische Spelen van Rio (2016).

“Ik vind turnen pure FUN. Het is grenzen verleggen én beleven. En dat is exact de focus van dit boek. Het zet je op weg naar turnlessen waarin zowel de doorsnee leerling als de gevorderde recreatieve gymnast uitgedaagd wordt. De auteurs hebben de turnoefeningen stap per stap opgebouwd, en ze bieden een brede variatie, zodat elke turner op zijn niveau kan oefenen. De materiaalopstellingen zijn efficiënt en elke oefening wordt aangevuld met didactische tips en helperstechnieken. Zowel klassieke turnoefeningen als nieuwe trends zoals freerunnen komen aan bod. Voor mij is dit boek een echte topper!”


Epke

Epke van sportjournalist John Volkers is een ontwapenende biografie van topsporter en Olympisch kampioen Epke Zonderland. Over presteren onder druk, grenzen verleggen en omgaan met tegenslagen.

In Epke.Van top tot teen beschrijft voormalig Volkskrant-journalist John Volkers alle facetten van de loopbaan van turner Epke Zonderland.

Het turnpak is uit. De doktersjas spant nog wat om de gespierde schouders. Epke Zonderland, olympisch kampioen en wereldkampioen aan de rekstok, studeerde naast zijn topsportcarrière geneeskunde. Op 1 januari 2022 is hij zich gaan specialiseren. Epke wordt sportarts.

Zijn gouden olympische oefening in Londen 2012 staat veel mensen nog helder voor de geest. Het was het hoogtepunt uit de carrière van een van de succesvolste turners aller tijden. In zijn streven naar het hoogst haalbare vergde Epke geregeld het uiterste van zijn lichaam. De gebruikelijke ‘pijntjes’ (zo noemen turners blessures) wist hij telkens te overwinnen, maar door schouderspieren die niet meewerkten, bijholteontstekingen die het ademhalen beperkten en een parasiet die zich van hem meester maakte, keek hij soms letterlijk in de afgrond.

Samen met John Volkers – die hem als journalist voor de Volkskrant jarenlang over de hele wereld volgde – geeft The Flying Dutchman in Epke een unieke inkijk in zowel zijn lijf als zijn loopbaan. En hij blikt vooruit op zijn nieuwe leven als arts, vader en (top)sportambassadeur.

‘Het is een vrij compleet levensverhaal, waarin de sterke familieband en de nuchtere houding van de hoofdpersoon naar voren komen. […] een doorwrocht boek.’ – NRC, 4 ballen.


Mijn sport – Turnen

Turnen is een leuke sport. Je doet allerlei sprongen en oefeningen. Houd jij ook van turnen? Je leert het op een turnclub. En door goed te kijken naar de echte profs. In dit boekje kom je meer te weten over turnen.


SportSport

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *