|

De top 7 van de leukste boeken voor de aanstaande papa 2024

Vader worden was voor mijn één van de mooiste gebeurtenissen in mijn leven. Een kindje is een prachtige toevoeging op ons leven, maar het is niet altijd even makkelijk. Je goed voorbereiden en regelmatig blijven lezen over kinderen en de vaderschap kan je hierbij zeker helpen.

Om je een beetje te helpen heb ik de 7 meeste inspirerende en interessante boeken over vaderschap voor je geselecteerd. Hoewel de boeken allemaal over papa worden gaan, zijn ze toch heel divers en voegen ze allemaal iets toe.

De boeken worden uitgebreid beschreven en om je een goed beeld te geven heb ik een link van Bol.com aan de beschrijving toegevoegd. De link geeft veel extra informatie zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun jij het boek ook eenvoudig bestellen.

De boeken zijn leuk om te kopen voor je zelf maar stiekem nog leuker om te krijgen of cadeau te geven.

Geboorte feestwinkel

Babymanagement voor mannen

Goedgekeurd door mannen die niet aan lezen toekomen. In dit praktische handboek wordt de jonge vader aangesproken als manager die een heel bijzonder ‘product’ gaat ontwikkelen: zijn eigen baby. In verfrissende no-nonsense taal geeft vaderschapsexpert Henk Hanssen antwoord op alle vragen die (aanstaande) vaders zich stellen:

 • Financiële planning: wat kost de opvoeding?
 • Wat zijn de beste baby-apps voor op uw mobiele telefoon?
 • Wat is de beste babyfoon?
 • En de meest praktische kinderwagen?
 • Hoe combineer ik werk en privéleven?
 • Hoe zal het vaderschap mijn leven veranderen?
 • Hoe houd ik de relatie met mijn partner verrassend?


Nuchter, actueel en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten: Babymanagement is hét boek om het plezier en de uitdaging van het vaderschap te ontdekken. En dat alles in een taal die veel mannen zal aanspreken. Babymanagement is door de pers zeer goed ontvangen.

Viva schreef: ‘Een bijbel voor vaders!’ Het boek wordt aanbevolen door verloskundigen en zelfs door mannen die niet aan lezen toekomen. Al meer dan 40.000 exemplaren verkocht!


Commando Papa

Commando papa is een geweldige, onmisbare basishandleiding voor kersverse vaders. Het boek bevat veel stap-voor-stap-instructies voor alles wat je moet doen met baby’s en peuters. Commando papa is beknopt en klein genoeg om overal mee naar toe te nemen. 

Voor de meeste stellen is het moment dat hun baby geboren is het begin van een spannend nieuw leven als ouders. Ze kunnen worden overweldigd door het gevoel van verantwoordelijkheid voor dit kleine wezentje, en in de eerste dagen en weken dringt het besef door dat bij elke taak een groot organisatietalent komt kijken; voor een baby of jong kind zorgen lijkt wel een militaire operatie! Commando papa is geschreven als een militair handboek en bevat daardoor hilarische omschrijvingen.

Bovendien staan er eenvoudige, heldere richtlijnen in voor allerlei zaken, van het voorbereiden van het basiskamp (het huis voorbereiden op de komst van de baby), de komst van nieuwe rekruten (hoe overleef je de eerste 24 uur) tot bomopruimingen (vieze luiers wegwerken) en het inpakken van de nooduitrusting (alledaagse benodigdheden).


Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt

Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!


Alles wat u nooit over zwangerschap en baby’s wilde weten.
Wat zijn hormonen en hoe ga ik er mee om? Hoe herken ik een wee als ik er een tegenkom? Wat is het nut van ontsluiting, Daphne Deckers en een tangbevalling? Zijn tepelhoedjes, bedklossen en voedingsbeha écht bestaande woorden? En hoe zit het met de seks? Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!Geeft antwoord op deze vragen en bevat o.a.

 • Impress Your Wife: tips om uzelf door de zwangerschap heen te bluffen.
 • Verklarende woordenlijst: afkolven en indalen, strippen en puffen, bandenpijn en nesteldrang. Alles in voor mannen begrijpelijke taal.
 • Protestactie: stop zinloos geweld bij bevallingen.

Kluun (Raymond van de Klundert, 1964) is vader van Eva, Roos en Lola. Hij debuteerde in 2003 met de hartverscheurende roman Komt een vrouw bij de dokter, waarover de pers schreef:

 • Ode aan de liefde (NRC),
 • Kluun weet je mee trekken en diep te raken (Marie Claire).

Zo doe je dat – Papa

SuperPapa worden en zijn: Zó doe je dat! Vader worden doe je niet zomaar: van zwanger maken en ‘samen’ zwanger zijn tot ‘samen’ bevallen en ouderschap: alles wat je moet weten over SuperPapa worden en zijn … Weet hoe je dat doet!

Denk maar eens aan:

 • De voorbereiding: zwanger maken, je partner gezond en gelukkig zwanger laten zijn, een kinderkamer inrichten, alles over bevallen …
 • Als het kindje er eenmaal is: een huilende baby troosten, babyvoeding klaarmaken, boertjes laten, kleertjes uitzoeken, luiers verwisselen …
 • En nu wordt het pas echt leuk: slaapliedjes zingen, spelen met een baby, afleiden tijdens lange autoritten, vliegtuigje spelen …

156 essentiële, fantastische dingen die elke jonge vader écht moet kunnen – stap voor stap uitgelegd en speciaal gericht op vaders. Zowel toekomstige als prille of ervaren vaders zullen zich afvragen: hoe doe je dat (ook alweer)? Zó doe je dat dus


Aanpakken voor aanstaande vaders

Praktische tips voor voor vaders voor de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd.

In Nederland wordt van jou als vader verwacht dat je aanwezig bent bij de bevalling van je kind. Maar weet je ook welke rol je daarbij precies hebt?

David Borman, verloskundige, onderzoeker en trainer, ontwikkelde een succesvolle cursus voor aanstaande vaders. Met behulp van de handvatten en praktische tips die hij in dit boek deelt, kom je als vader goed beslagen ten ijs en kan je de moeder optimaal steunen.

David Borman werkte jarenlang als verloskundige en sinds 2009 eveneens als trainer. Ook is hij vader van twee dochters.


Vader op komst

Alles wat je als moderne vader wilt weten staat in dit leuke en praktische boek. De meeste informatie is nog altijd vrijwel uitsluitend op de moeder gericht, maar dit boek is er uitdrukkelijk voor de vaders die goed geïnformeerd willen zijn tijdens die eerste periode. Want waar loop je tijdens (en vlak na) de zwangerschap allemaal tegenaan? Wat is ontsluiting precies en wat moet je inkopen bijvoorbeeld? Vader op komst staat boordevol handige tips, checklists en grappige verhalen, speciaal voor aanstaande vaders.

In de zwangerschapswereld veranderen inzichten en regels constant. Bisseling heeft deze editie volledig herzien naar hedendaagse inzichten. Maar dat is niet alles. In Nederland krijgt meer dan zeventig procent van de ouders twee kinderen. Bij zo’n tweede zwangerschap, bevalling en kraamtijd is alles hetzelfde en tegelijkertijd totaal anders. Daarnaast blijkt je eigenlijk best veel vergeten te zijn van die eerste zwangerschap.

De herziene editie van Vader op komst is uitgebreid met zes hoofdstukken over de komst van het tweede kind. Daarmee is Vader op komst niet meer alleen een must-read voor eerste vaders, maar ook een opfriscursus voor aanstaande vaders die al een kind hebben. Want zwanger worden met een rondlopende dreumes, peuter of kleuter brengt weer zijn eigen uitdagingen mee. En daar kun je niet vroeg genoeg op voorbereid zijn.


F*ck it list Book voor papa’s

De bucket list die elke aanstaande vader moet hebben! Fck it, laat het los. Geniet van het vaderschap.

Een relativerend boek over die herkenbare momenten als vader. Van poepluiers (ook buiten de luiers) tot jezelf afvragen hoe je die irritante kraamvisite weer zo snel mogelijk de deur uit werkt. Met dit boek is het elke dag papadag.

‘Alsof je een complexe IKEA-kast in elkaar zet met je partner zonder een handleiding te hebben.’ – Jacob & Haver Over de opvolger in de succesvolle F*ck it-reeks: ‘Hilarische en herkenbare momenten van vaders van kleine kinderen.

Ideaal om cadeau te doen aan vaders waarvan hun vrouw zwanger is of als kraamcadeau.’ – Naomi op bol.com


Geboorte feestwinkel

Vergelijkbare berichten