| |

De top 10 van de beste boeken over peuters en kleuters 2023

Als het om peuters gaat is er niet altijd duidelijkheid, sommigen noemen kinderen vanaf 1 jaar al een peuter anderen vanaf 2 jaar. Kinderen zijn een peuter tot 4 jaar, dan wordt er gesproken over kleuters, dit is tot hun zesde levensjaar.

Ondanks de onduidelijkheid over peuters wordt er veel geschreven over peuters en over kleuters. De 10 top van de beste boeken over kinderen tot 6 jaar heb ik voor je op een rij gezet. De boeken zijn heel divers en worden daarom ook uitgebreid beschreven.

Naast een boekomschrijving heb ik ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek. Waaronder de waardering en de recensies van de lezers van het boek. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

BoekenBoeken

Van peuter tot kleuter

In Van peuter tot kleuter vertellen de experts en ervaringsdeskundigen van Ouders van Nu alles over ontwikkeling, opvoeding, eten, slapen en spelen tijdens de peuterfase van je kind.

Hoe wordt je kind zindelijk? Hoe om te gaan met een peuter die de hele dag nee roept of midden in de supermarkt een driftbui krijgt? Wat doe je als je kind zijn eten meer op de grond gooit dan in zijn mond stopt? Situaties die voor iedere ouder herkenbaar zijn.

Van peuter tot kleuter geeft je alle informatie én tips over het gedrag van je peuter. Ook is er volop aandacht voor onderwerpen als taalontwikkeling, peuterpuberteit en herkenbare ouderstruggles als schermtijd en digitaal opvoeden.


Wat word je groot!

Het eerste hapje en het eerste stapje van een kind worden in de meeste gevallen op beeld vastgelegd. Maar wat doen ouders met al die andere momenten die het herinneren waard zijn?

Al die mooie mijlpalen kunnen vanaf nu makkelijk worden vastgelegd en bewaard in Wat word je groot!, een boek dat de eerste vier jaar van een kind volgt langs alle belangrijke hoogte- en misschien ook wel enkele dieptepunten. Een prachtig bewaarboek voor nu en een kostbaar document voor het kind voor later.

Een invulboek dat uitnodigt de persoonlijke mijlpalen van het kind op te tekenen, zonder dwingend te zijn. Met een thematische opzet (slapen, eten, familie, spelen, enzovoort) en vrolijke illustraties.


Temperamentvolle kinderen

In de bestseller Temperamentvolle kinderen geeft dé opvoedexpert Eva Bronsveld ouders tips hoe ze een temperamentvol kind goed kunnen begeleiden en ondersteunen.

Al meer dan 45.000 exemplaren verkocht.

Eva Bronsveld bracht met de bestseller Temperamentvolle kinderen al duizenden ouders herkenning en handreikingen voor talloze uitdagende situaties met hun kind. Deze editie van het boek is volledig herzien en inhoudelijk up-to-date.

Kan een verkeerd gesneden boterham aanleiding zijn voor een epische huilbui? Blijft jouw kind koppig bij een standpunt, wat je ook probeert? Temperamentvolle kinderen reageren, meer dan andere kinderen, uiterst gevoelig op invloeden uit de omgeving. Ze uiten zich vaak eigenwijs en intens of zijn snel van hun stuk gebracht. Strenger zijn werkt averechts. Hun gedrag negeren heeft geen zin. Een temperamentvol kind vraagt boven alles je begrip, betrouwbaarheid, zorgvuldige aandacht en goede afstemming. Als je een temperamentvol kind goed begeleidt en ondersteunt dan zullen de struikelblokken van je kind veranderen in prachtige talenten.

Met een heldere uitleg van de eigenschappen van temperamentvolle kinderen. Vol praktische handvatten voor meer ontspanning en plezier voor jou en je kind.

“Eva’s koers bracht mij vier sterke, lieve, sociale, gelukkige kinderen.” – Lentezoet-schrijver Tirza van Schie

“Eva schrijft praktisch en liefdevol, met oog voor ouder en kind. Absoluut een aanrader”. – Kinderpsycholoog & opvoedkundige Tischa Neve

Eva Bronsveld is auteur, veelgevraagd spreker en dé expert op het gebied van temperamentvolle kinderen. Naast Temperamentvolle kinderen schreef zij ook het boek Maakt me niet uit wie er begon samen met Elsbeth Teeling


Het kinderbrein

Het kinderbrein John Medina ” De ontwikkeling van een baby is een van de bijzonderste dingen in deze wereld. Natuurlijk is er de lichamelijke groei tijdens en na de zwangerschap, maar ook de hersenen ontwikkelen zich, in een tempo dat bijna niet te bevatten is. ” In Het kinderbrein ontrafelt

John Medina hoe een kinderbrein zich ontwikkelt en hoe je als ouder iets met die wetenschap kunt doen om je baby of peuter gelukkiger en intelligenter op te voeden. Hiermee slaat hij een brug tussen wetenschappelijke kennis en de dagelijkse werkelijkheid van ouders. ” Aan de hand van wetenschappelijke inzichten en fascinerende verhalen en anekdotes geeft Medina antwoord op vragen als ‘Wat kan ik mijn baby tijdens de zwangerschap al leren?’, ‘Hoe voed ik een goed mens op?’ en ‘Hoe voed ik een succesvol mens op?’. Dit doet hij op toegankelijke en humoristische wijze.

John Medina is moleculair onderzoeksbioloog, onderzoeksconsultant en professor aan de Universiteit van Washington. Daarnaast is hij directeur van het Brain Center for Applied Learning Research aan de Seattle Pacific University. Medina is getrouwd en heeft twee zoons.


De zeven stappen naar succesvol ouderschap – Van peuter tot kleuter

Van opvoedexpert Hedvig Montgomey het boek over peuters en kleuters

Montgomery helpt je stap voor stap om de ouder te worden die je graag wilt zijn.
Hedvig Montgomery, bekend van de boekenserie De zeven stappen naar succesvol ouderschap, is terug met haar derde boek. Dit boek, gericht op de opvoeding van kinderen tussen de 2 en 6 jaar oud, geeft antwoord op de meest prangende vragen van ouders: – Wat is nu goed opvoeden? – Is het belangrijk dat je kleuter nu al vriendschappen sluit? – Hoe erg is het als broers en zussen weleens vechten? – Hoe reageer je als je peuter een denkbeeldig speelmaatje heeft? – En hoe ga je om met alle emoties die deze fase bij jou oproept? Deze leeftijdsfase brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Gelukkig kun je je nu voorbereiden.


Denk als je peuter/kleuter

Kinderen tussen anderhalf en zes jaar kunnen vreselijk vervelend doen. Of tenminste: zo ervaren ouders dat. Bijna niks lusten, blijven plassen in hun broek, altijd bij mama willen zijn, nooit willen inslapen, krijsen als ze hun zin niet krijgen… Ouders kunnen er doodmoe van worden, en vooral: ze begrijpen niet wat hun peuter/kleuter bezielt. “Waarom doen ze toch zo?” Of: “Wat doen wij verkeerd?” Karolien Raeymaekers is kinderpsychologe gespecialiseerd in gedragstherapie.

Al meer dan tien jaar helpt zij honderden mama’s en papa’s die soms ten einde raad zijn. En zij doet dat om te beginnen door ouders te leren in het hoofd van hun kind te kruipen. Kinderen denken namelijk anders dan volwassenen. Zolang je dàt niet begrijpt, zal je ook je kind niet begrijpen. Van daaruit geeft ze ongelofelijk veel adviezen en tips over eten, slapen, zindelijkheid, koppigheid, emoties, op restaurant of bij de dokter gaan, reizen en uitstappen, feestjes en geschenkjes.


Samen eten

Hét perfecte kookboek voor baby’s en kleuters!

Eindelijk is er een echt goed kookboek voor kinderen vanaf de babytijd. In Samen eten van Michela en Emanuela Chiappa, bekend van hun boek en tv-serie Simply Italian, vind je 80 gezonde en heerlijke recepten voor het hele gezin. Daarnaast zit het boek bordevol tips over hoe je ervoor zorgt dat je baby of kleuter goed en gevarieerd leert eten.

De Chiappa-zussen hebben zelf jonge kinderen en ze zijn ervan overtuigd dat je baby’s al op jonge leeftijd gezond kunt laten eten. Dit doe je door ze alles te laten proeven en ontdekken, zoals de rode bieten-hummus, bevroren fruitlolly’s of de overheerlijke mini frittatas!


De complete peuters en kleuters survivalgids voor ouders

Het gedrag van kleine kinderen is vaak een uitdaging voor hun ouders. Aankleden, opruimen, niet naar school of naar bed willen,… hoe voorkom je dat zulke momenten uitmonden in een strijd? In dit boek wordt niet alleen de wetenschappelijke verklaring van peuter- en kleutergedrag gegeven, je krijgt ook praktische adviezen om op elke leeftijd concreet en doeltreffend te reageren. Ben je klaar om je eigen gedrag, overtuigingen en ‘zekerheden’ ter discussie te stellen? Isabelle Filliozat, psychotherapeute en auteur, en Anouk Dubois, specialiste in de psychomotorische ontwikkeling en illustratrice, zijn de auteurs van verschillende bestsellers over positief ouderschap.


Mosterdzaadjes

‘Geloofsopvoeding: daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen,’ aldus theoloog Erika van Nes. Daarom schreef zij een praktisch inspiratieboek om ouders te helpen thuis heel bewust bezig te zijn met geloofsopvoeding bij baby’s, peuters en kleuters. In dit boek laat zij zien hoe ouders met hun jonge kinderen in het dagelijks leven God kunnen ontdekken, ontmoeten en eren.

Mosterdzaadjes bevat informatie over de ontwikkeling van jonge kinderen, handreikingen voor spontane en doelgerichte geloofsopvoeding en portretten waarin ouders vertellen hoe zij zich bezighouden met geloofsopvoeding. Ook geeft het praktische suggesties om zelf gezinsmomenten te creëren en twaalf al uitgewerkte gezinsmomenten. Een waardevol geschenk bij doop en opdragen. Ook geschikt voor gespreksgroepen in de kerk. Erika van Nes is theoloog en moeder van twee jonge kinderen.


Kleuters

Een heerlijke leeftijd vol verrassingen!In dit boekje geeft Annemarie handvaten om de opvoeding van jonge kinderen, zowel thuis als in de klas, gemakkelijker te maken. Aan de hand van duidelijke voorbeelden, laat ze zien dat de tips die ze geeft daadwerkelijk van invloed zijn. De lezer kan tevens een ‘kijkje nemen’ in de kleuterklas, en waar je zoal mee te maken krijgt in het basisonderwijs. Dankzij de uitleg van enkele termen, is dit boek voor een grote doelgroep toegankelijk.‘Kleuters’ is bedoeld voor ouders, opvoeders, beginnende leerkrachten en studenten.


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *