|

De top 7 van leukste en beste studenten kookboeken 2023

Ook studenten moeten eten, uiteraard kunnen ze regelmatig bij moeders aanschuiven, of eten bestellen of een magnetron maaltijd kopen. Bij moeders eten is niet altijd mogelijk en eten halen en magnetron maaltijden zijn niet goedkoop en ook niet altijd even gezond.

Dan blijft er eigenlijk maar één optie over dat is regelmatig zelf koken. Wist je dat koken ook echt leuk kan zijn, je kunt zelf bepalen wat je eet, nieuwe dingen uitproberen, nieuwe vaardigheden leren en zelf koken is vaak ook een stuk goedkoper (ligt er wel aan wat je kookt).

Om je een beetje te helpen zijn er vele kookboeken uitgebracht speciaal voor de student. Deze boeken zijn leuk om cadeau te geven en te krijgen, maar ook handig om voor jezelf te kopen. Om je een beetje te helpen met de studenten kookboeken. Heb ik de 7 beste, leukste en handigste kookboeken voor studenten voor je op een rij gezet.

Om je een goed beeld te geven van de studenten boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com toegevoegd. Deze link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de recensies en de waarderingen van de lezers en gebruikers van het kookboek. Via de link kun je het kookboek eenvoudig en snel bestellen / kopen.

Het ultieme studentenkookboek

Je hebt alle afhaalpizza’s en kant-en-klaarmaaltijden al geprobeerd. Je wilt iets anders, maar wat? Dan probeer je toch iets nieuws?! Zelf koken! Dat is helemaal niet moeilijk, zeker niet met deze speciale studentenrecepten.

We hebben alles wat snel, eenvoudig, goedkoop, gezond en vooral lekker is samengevoegd in dit boek. Voor elke gelegenheid zijn er geschikte recepten. Je vindt hier lekkere tussendoortjes voor onderweg, vertrouwde lekkernijen van thuis, spannende gerechten uit de hele wereld, feestgerechten en recepten voor gezamenlijke maaltijden.

Maar je vindt hier ook gerechten om indruk mee te maken en heerlijke zoetigheden om je op gang te houden. Uitvoerige instructies, duidelijke stap-voor-stapfoto’s en talloze tips maken het bereiden van deze recepten kinderspel. De kleurige lay-out met zijn vele foto’s zal je vast inspireren.

De beknopte inleiding bevat algemene informatie en handige weetjes over je keukenuitrusting, voorraadbeheer, kruiden en basistechnieken. Dus ga lekker aan de slag!


500 studentenmaaltijden

Een kookboek geschreven met de student in het achterhoofd: eenvoudige, betaalbare recepten waarmee je in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel zet. Het enige studentenkookboek dat je nodig hebt, met tientallen tips, basisingrediënten en -gerechten.


Basiskookboek voor studenten

Eenvoudige recepten voor lekkere, gezonde en goedkope gerechten (zodat je ook zonder je moeder kunt overleven!)

Als student wil je natuurlijk het liefst zo weinig mogelijk tijd, energie en geld verspillen aan koken. Maar een volledig academiejaar overleven op diepvriespizza en worstjes uit blik is ook niet echt aan te raden.

Daarom is dit kookboek precies wat jij nodig hebt! Je vindt hier alleen maar lekkere én eenvoudige gerechten waarvoor je geen winkelwagentje vol ingrediënten of dure kookspullen nodig hebt.

Dus denk aan klassiekers als groentesoep, quiche, pasta carbonara, salade niçoise of een heerlijk exotisch wokpannetje. Bovendien leer je met dit boek ook een heleboel handige kookbasics, zoals:

  • Hoe maak je een dressing?
  • Hoe bereid je broccoli of aubergine?
  • Hoe kies je kip of rundvlees in de winkel?
  • Wat zijn de ingrediënten die je altijd in je voorraadkast moet hebben?

Resultaat: je eet gezond en lekker, je houdt nog genoeg geld over om op stap te gaan met je vrienden, en je moeder kan gerust zijn!


Tasty Studentenkookboek

Met het Studentenkookboek van Tasty sta je zo op eigen benen, óók in de keuken. Met 75 favo recepten om mee op te scheppen.

Het Tasty Studentenkookboek is het perfecte boek voor elke studentenkeuken en iedereen die voor het eerst op kamers gaat. Leer de basics met deze 75 vrolijke, snelle en makkelijke recepten, en ontdek handige kitchen skills zoals je vriezer bevoorraden, gezond en gevarieerd ontbijten en hoe je die favoriete recepten van thuis nu ook zelf kunt maken. Zelf koken? Zo gecheft, you can do this!

Tasty is hét online foodplatform. Het geheim achter dit succes? Een combi van eenvoud, makkelijk en snel, plus een grote dosis guilty pleasure. Eerder verschenen het Tasty Kookboek en Tasty Taart & Toetjes.


De studentenchef

De studentenchef is hét kookboek dat een student nodig heeft om de studententijd door te komen. Studeren gaat natuurlijk samen met een ander levensritme. Waar ouders voorheen de maaltijden verzorgden en voedingsstoffen in de gaten hielden, zal de student dit nu zelf moeten doen. De student zal zijn kostbare tijd liefst niet aan koken willen verspillen.

Maar een goede maaltijd is natuurlijk net zo belangrijk als een biertje met vrienden. Kortom, dit is een kookboek met gezonde gerechten maar wel gewoon normaal, gezellig en lekker. En natuurlijk alles binnen het studentenbudget.


Het studentenkookboek

128 EENVOUDIGE EN SUPERLEKKERE RECEPTEN:

  • Makkelijke en praktische (budget)recepten
  • Overzichtelijke ingrediënten
  • Veel vegetarische gerechten

Studentenkookboek

Misschien ga je binnenkort voor het eerst op kot en wil je zelf je potje koken. Of je bent al een doorgewinterde kotstudent die de eeuwige pizza’s, pita’s en frieten stilaan beu is. In de meeste kookboeken vind je wel leuke recepten, maar ze zijn niet afgestemd op starters en er worden te veel ingrediënten gebruikt die je niet op kot hebt of zelfs niet eens kent.

De oplossing: het Studentenkookboek! Of je nu een feestje wil bouwen, wat extra brainfood kan gebruiken tijdens de examens, heimwee hebt naar de keuken van thuis, troost zoekt in zoet, op het eind van de week super krap bij kas zit, of vrijdagmiddag nog een kater hebt van donderdagavond.

In het Studentenkookboek vind je gerechten voor alle situaties: een supersoep, een goed gevulde wrap, een snelle pasta, een gezonde wok, een populaire pokébowl of een trendy carrot cake. Duidelijk uitgelegd, met veel tips.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *