|

De top 5 van de beste kookboeken met asperges 2024

Asperges worden ook wel het witte goud genoemd. In Nederland kennen wij voornamelijk de witte asperges, maar ze zijn ook verkrijgbaar in de groene en paarse kleur. In Italië bijvoorbeeld eten ze voornamelijk groene asperges.

Het aspergeseizoen is kort, traditioneel word er geoogst vanaf de tweede donderdag van april tot 24 juni. (de datum van hoogfeest de geboorde van de Heilige Johannes de Doper). Het klassieke recept is asperges met ei, ham, een roomsaus en aardappelen. Naast dit heerlijke recept zijn er uiteraard nog veel meer mogelijkheden. Maar waar haal je de beste recepten vandaan? Dit kan zeer goed met een kookboek over asperges.

Om je te helpen heb ik de 5 beste kookboeken/receptenboeken met asperges in de hoofdrol. De boeken worden uitgebreid beschreven en om je een goed beeld te geven is er een link van Bol.com aan toegevoegd. De link geeft veel extra informatie over het kookboek, zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het kookboek ook eenvoudig bestellen.

Het Laatste Tafeltje

Asperges – Jessica Lek

Het kookboek Asperges is geschreven door Jessica Lek en bevat 30 heerlijke aspergerecepten.

Asperge is de voorjaarsgroente! Dit witte goud is ieder jaar verkrijgbaar van april tot juni. Natuurlijk zijn er ook nog de groene en paarse asperges, deze zijn het hele jaar verkrijgbaar.

In dit boek vind je heerlijke aspergerecepten van de klassieke versie met ham en ei tot aspergequiche.

Pluspunten:

  • Duidelijke uitleg
  • Veelzijdige recepten
  • Mooie foto’s

Minpunt:

  • Witte asperges zijn niet het hele jaar verkrijgbaar

Asperges

Meer dan 60 gastronomische recepten uit diverse wereldkeukens met witte en groene asperges.
Geen enkele andere groente is zo verfijnd en zo breed inzetbaar als asperges.

In dit boek komen die subtiliteit en veelzijdigheid volledig tot hun recht. Van licht tot voedzaam, gegrild, gebakken of gekookt: de gastronomische recepten in dit boek – Aspergecrespelles met zwarte truffel, Aspergeconfiture met sherry – verenigen het beste uit de wereldkeukens en bieden iets nieuws voor alle aspergeliefhebbers.

Dankzij duidelijke beschrijvingen zet u zelf heel gemakkelijk geraffineerde aspergegerechten op tafel!


Asperges

Asperges, het witte goud.

Als je de recepten in dit boek eenmaal hebt gezien en gemaakt, weet je waarom de asperge wel de koningin der groenten wordt genoemd.

Door de verfijnde smaak zijn er talloze verrassende mogelijkheden die bovendien veel makkelijker zijn dan je misschien zou vermoeden als je in een restaurant dat witte of groene goud herkent in gerechten die het water in de mond doen lopen.

Kortom, het is de hoogste tijd om lekker aan de slag te gaan met dit kookboek!


Heerlijk genieten van asperges

Vanaf half april tot eind juni begeleiden de asperges ons door de lente – een culinair feest voor de liefhebber. De asperge is niet alleen een geliefd ingrediënt in soepen, salades en vegetarische gerechten, maar ook lekker te combineren met vlees en vis.

In dit kookboek vindt u klassiekers als een vers bereide aspergeroomsoep, maar ook een heleboel verrassende recepten die de witte én groene asperges alle eer aandoen.

Wat dacht u van een groentebouillon met asperge-zalmballetjes, aspergetorentjes met rauwe ham, cordon bleu met asperges, aspergerisotto met paddenstoelen of knapperige asperges?

Geniet ten volle van het aspergeseizoen met de heerlijke gerechten uit dit kookboek!

Asperges

De aspergecultuur groeit nog steeds in Nederland. Asperges eten is een beleving, een bijzonder moment waarbij je flink moet uitpakken met een sierlijk opgedekte tafel, kaarsen en wijn.Met de 35 inspirerende aspergerecepten in dit boek, waaronder natuurlijk de traditionele versie met ham, ei en Hollandaise saus, kunt u uw eigen aspergemenu samenstellen.

De asperge smaakt namelijk ook als amuse, voorgerecht of lunchgerecht. Heel bijzonder zijn ook de desserts met asperges. De asperge is van origine heerlijk neutraal waardoor deze zich ook prima leent voor zoete gerechten. Laat u eens verrassen door Zoete bavarois van geconfijte asperges of Sorbet van asperge met aardbeien.


Het Laatste Tafeltje

Vergelijkbare berichten