|

De 10 beste kookboeken met vis in de hoofdrol 2024

Kookboeken heb je in allerlei soorten, de meeste kookboeken zijn vrij neutraal en hebben zowel vis, vlees als vegetarische gerechten. Dit geldt ook voor de voor-, hoofd- en nagerechten. Op onze blog besteden we ook aandacht aan speciale kookboeken, zoals kookboeken over soep, dessert, streekgerechten en nog veel meer.

Op deze pagina besteed ik de aandacht aan de 10 beste kookboeken met vis als hoofdproduct. De boeken in de top 10 zijn ondanks hetzelfde product allemaal heel divers.

Om je een goed beeld te geven van de boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen. Een goed alternatief voor Bol.com is Bookspot.nl

Het Laatste Tafeltje

Kookbijbels – Visbijbel

Visbijbel helpt je bij het kiezen, voorbereiden en klaarmaken van alle gangbare in Europa verkrijgbare en duurzaam gevangen vis, schaal- en schelpdieren.

Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leer je stap voor stap alle belangrijke basistechnieken om vis-, schaal- en schelpsoorten schoon te maken en te bereiden: van kabeljauwwangen snijden, oesters openen en platvis fileren tot tonijnsteak grillen, pijlinktvis bakken en vis roken.


Schmidt originals zeevis kookboek

Schmidt Zeevis is al 100 jaar toonaangevend op het gebied van zeevis, de bereiding daarvan en vooral van het (culinair) genieten in Nederland en ver daarbuiten. En in al die jaren hebben wij de meest pure, bijzondere maar ook vaak ‘simpele’ gerechten verzameld. Het werd dan ook de hoogste tijd voor een kookboek met al deze ‘Originele’ gerechten.

Het Schmidt Originals Zeevis Kookboek is een waar handboek voor de echte liefhebbers van lekker koken, garen, bakken en vooral: genieten van al het lekkers uit de zee. Er staan maar liefst 50 Schmidt Originals gerechten in, bereid met vis uit alle zeeën en oceanen van de wereld. En leuke weetjes over vis, vissers, kooktechnieken en culinaire wetenswaardigheden van de beste topkoks van Nederland. Schmidt Zeevis is namelijk hofleverancier van de beste restaurants in Nederland.

Schmidt Originals gerechten zijn makkelijk te bereiden, daar komt u pagina na pagina achter. Natuurlijk hebben wij ook een aantal recepten in het Zeevis Kookboek opgenomen die wellicht iets ingewikkelder zijn, maar door de heldere taal, uitleg en fotografie zijn deze voor iedereen met enig talent voor koken zeker te realiseren.

Kortom: het Schmidt Originals Zeevis Kookboek is meer dan alleen maar een kookboek. Je kunt er lekker in lezen, foto’s kijken en vooral je laten inspireren om meer met vis aan de slag te gaan. Want vis is goed voor de gezondheid en om lekker van te genieten!


Delicious. Hét visboek! Van vin tot staart, uit schaal en schelp.

In delicious. hét visboek! staan maar liefst 100 recepten.

Van kibbeling met remoulade, vispie, gegrilde oosterscheldekreeft en de befaamde garnalenkroketten tot gestoofde octopus, visstoofpot, gegratineerde mosselen en de lekkerste scheermessen en kokkels van de bbq.

Van heel makkelijk tot vis voor gevorderden, vis blijft verrukkelijk, zeker als je deze delicious.recepten volgt.


Vis

Vis is een culinaire bijbel waarin Gaël Orieux al zijn vakkennis deelt. Met dit boek kan de thuiskok en liefhebber van zeeproducten bijna 70 soorten vis en zeevruchten thuisbrengen en ze op de juiste manier klaarmaken. De 90recepten zijn opgedeeld in zeven categorieën: Fine dining, Chic, Bistro, Verfrissend, Exotisch, In water of zout, Gerookte vis en diversen.

In de gerechten klinkt duidelijk de stijl van Orieux door, hij maneuvreert tussen traditioneel en modern, zonder ooit zijn diepe overtuigingen uit het oog te verliezen: respect voor de natuur en de ontmoeting tussen land en zee.


Vis voor beginners

In een kookboek over vis leer je uiteraard alles over vis: waaraan herken je goede kwaliteit vis?, hoe maak je een vis schoon?, en hoe fileer je een plat- of rondvis? Maar Vis voor beginners is meer: het geeft een vrolijke en eigentijdse blik op de wereld van de visserij. Wist je dat iedere zeeman te herkennen is aan zijn specifieke oorbel? En dat de traditionele visserstrui boordevol symboliek zit?

Voor de bereiding van de 70 gerechten die in dit boek zijn opgenomen, worden diverse technieken gebruikt.

Denk aan roken, stomen, stoven, inpakken, grillen en frituren. De styling van Mirjam van der Rijst, de fotografie van Harold Pereira en de vormgeving van Martien Holtzappel zorgen voor een fantastisch, verrassend en inspirerend visboek.


Het grote Noordzeevis kookboek

Bestaat er iets lekkerders dan een vers gevangen vis, recht van het net in de pan? Met dit boek bij de hand is er weinig dat eraan kan tippen. In ‘Het Grote Noordzeeviskookboek’ worden alle zeevissen en schaaldieren van de Noordzee gebundeld in een schitterend naslagwerk.

Met een helder antwoord op elke vraag met betrekking tot Noordzeevisserij en -vissoorten: hoe wordt vis gevangen in de Noordzee? Hoe weet je welke vis duurzaam gevangen is? Welke vis, schaal- en schelp dieren eet je in welk seizoen? Wat zijn de meest gebruikte technieken voor de bereiding van vis, schaal- en schelpdieren?

Elke vissoort wordt apart belicht met een portret, licht verteerbare wetenschappelijke, nutritionele en culinaire informatie en uiteraard een aantal heerlijke recepten. Van makkelijk tot uitdagend, van klassiek tot iets creatiever.

Voor iedere (amateur)kok wat wils en geïllustreerd met prachtige foto’s. Het meest volledige Noordzeeviskookboek ooit uitgebracht, onmisbaar in elke zichzelf respecterende keuken!


De hele vis – het kookboek

We willen allemaal meer vis eten en we zijn doordrongen van het belang van duurzaamheid: met dit boek raak je geïnspireerd en breid je je repertoire uit met de heerlijkste nieuwe ideeën van dé chef-kok van deze tijd.

In De hele vis – het kookboek benadert Sydney’s meest innovatieve chef-kok Josh Niland op een heel nieuwe manier alle aspecten van het bereiden van visgerechten. Of het nu gaat om het vinden van de juiste vis, het fileren, rijpen of zouten, alles wat we al dachten te weten wordt opnieuw onder de loep genomen en uitgelegd. Josh Nilands missie is anderen te inspireren vis te zien als een bijzondere voedingsbron en een culinair seizoensproduct.

Met dit boek zijn nieuwe culinaire hoogtepunten binnen ieders handbereik. Proef de meer dan 60 recepten voor het bereiden van talloze vissoorten: van kabeljauw-leverpaté op toast, vis-cassoulet en geroosterd merg van vissenbotten tot aan de echte perfecte fish-and-chips.

De hele vis – het kookboek zal de lezer er snel van overtuigen dat er meer op de wereld is dan alleen visfilet en dat er veel meer soorten vis zijn dan we denken.


Bart’s Fish Tales

In dit boek laat ik je niet alleen zien hoe leuk en eenvoudig het is om een heerlijk visgerecht op tafel te zetten, maar ook hoe wij er zorg voor kunnen dragen dat ook volgende generaties van vis kunnen blijven genieten.

Samen met de wereldberoemde fotograaf David Loftus leefde, viste en kookte ik met de mannen, vrouwen en kinderen van ’s werelds meest duurzame visserijgemeenschappen. Vissers die op een verantwoorde manier hun vis vangen en daarmee een voorbeeld zijn voor de rest van de wereld.

De meer dan honderd visrecepten zijn afkomstig uit alle windstreken, van IJsland tot India en van Gambia tot Canada, geschikt voor elk moment van de dag, van een snelle lunch tot een feestelijk maal, en dankzij de heldere beschrijvingen geschikt voor elke visliefhebber. Naast de talloze gerechten licht ik diverse technieken stap-voor-stap toe. De prachtige fotografie vertelt, verleidt en verduidelijkt waar woorden tekort schieten.

Met dit boek wil ik de verhalen achter vis vertellen en iedereen inspireren om met goede, verantwoorde vis de lekkerste gerechten te maken. Enjoy! Voor nu en de toekomst.


Minibijbel – Vis & schelpdieren

Een zeer uitgebreide gids met foto’s voor het herkennen van alle soorten – met boeiende informatie over de natuurlijke omgeving en de voedingswaarde en belangrijke tips voor het kopen, voorbereiden en bereiden.

Bevat alle bekende soorten vis, schaal- en schelpdieren, zoals tonijn, zalm, schelvis, garnalen en oesters, maar ook een heleboel interessante variëteiten – van abalone, tilapia en snoekbaars tot de dodelijke maar heerlijke kogelvis.

Meer dan honderd inspirerende recepten, alle voorzien van een kleurenfoto en duidelijke stap-voor-stapinstructies. Bevat recepten voor soepen, voorgerechten, mousses, patés en terrines, salades, hoofdgerechten, lichte en gezonden maaltijden en verfijnde schotels voor uw gasten.


500 visgerechten

Dit boek bevat tal van verrassende recepten voor alle soorten vis en schaal- en schelpdieren. Of u nu op zoek bent naar een bijgerecht of een hoofdgerecht, een voedzame lunch of een snack, voor elke gelegenheid is er wel een zeevruchtengerecht voorhanden.

Het boek bevat niet alleen klassiekers zoals gravlax en sushi, maar ook modernere gerechten als Aziatische viscurry’s en laksa’s.

  • In de inleiding vindt u informatie over vis als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet.
  • De recepten bevatten tal van klassiekers van over de hele wereld, waaronder gezonde Zuidoost-Aziatische noedelgerechten, klassieke Franse gerechten en gezinsfavorieten.
  • Met deze 500 recepten voor zoet- en zoutwatervis en krab- en inktvisachtigen vindt u gegarandeerd wat u zoekt. Meer dan dit boek heeft u niet nodig als u op zoek bent naar een heerlijk zeevruchtengerecht.

Het Laatste Tafeltje

Vergelijkbare berichten