|

De top 10 van leukste stripboek parodieën 2023!

Een parodie ook wel persiflage genoemd is een spottende nabootsing van, in dit geval, een strip. Naast strip kunnen er ook parodieën gemaakt worden over films, liedjes, verhalen, toneelstukken, gedichten etc.

Bij een parodie worden vaak de herkenbare eigenschappen van een persoon of personage overdreven of heel erg uitvergroot. De TV kantine op de Nederlandse televisie is hier een goed voorbeeld van. Bij de stripboeken moeten vooral de bekendere striphelden er aan geloven zoals: Asterix en Obelix, Suske en Wiske etc.

Van de strips zijn ook regelmatig parodieën gemaakt, veel van deze parodieën zijn erotisch getint. Hoewel er veel fans zijn van parodieën zijn de oplages vaak niet zo groot. Die zie je ook wel terug in de top 10 van leukste stripboeken dat veel parodieën jaren terug zijn geschreven en vaak alleen nog tweedehands te koop zijn.

Dit maakt de top 10 niet minder leuk. De 10 leukste stripboeken parodieën worden beschreven en om je een goed beeld te geven heb ik er een link van Bol.com aan toegevoegd. Deze link geeft veel extra informatie over het boek. Via de link kun je het boek eenvoudig bestellen.

Parodies 3: 20 jaar later

20 jaar later. De stripfiguren in het boek zijn 20 jaar ouder geworden. De helden zijn grijs en bejaard geworden en sommige zitten zelfs in een rolstoel.

In dit stripboek lees je over de oudere versie van Luky-luke, Astrix, Kuifje, Smurfen, Guus Flater, Blake en Mortimer en nog veel meer helden.

Verschillende auteurs hebben aan de strip mee gewerkt deels door de auteurs zelf en sommige strips zijn door andere auteurs getekend.


De ballade van de klaters

Dit stripboek is een strip uit de serie Parodiereeks. Het is het 6de nummer.  

Guust (Guust Flater) staat centraal in deze parodie.


Kuifje in Zwitserland (parodie)

Parodie op Kuifje verhalen.

We maken kennis met een heel andere kuifje.

Een opgeschoten knaap die bier drinkt, sigaretten rookt ,zijn huur niet betaald en zich vergeet te scheren.


Strip-tease parodie

Strip-tease is een boek van Brunel, waarin vele bekende stripfiguren op een erotische hak neemt.

Het zijn korte erotische stripverhalen met vele verschillende stripfiguren.


Suster en Wiebke – Het Dertigersdipje

Welk kind droomde niet van een leven als stripheld? Spannende avonturen, gekke professoren, tijdreizen, de wereld redden van schurken… Helaas is het leven in de ware wereld niet even meeslepend als dat van stripfiguren, iets wat Suster en Wiebke schoorvoetend ondervinden. Veel boeiende belevenissen biedt het bestaan hun niet, zeker nu ze de kaap van dertig hebben bereikt.

Suster en Wiebke worden geconfronteerd met alledaagse dingen zoals geld verdienen, liefde, seks en de dood terwijl het leven zich genadeloos verder sleept. De tand des tijds treft iedereen, zelfs striphelden. Beleef het jaar van Suster en Wiebke in het nieuwe werk van Tom Bouden, striptekenaar en -scenarist.


Asterix en de kerncentrales 

Parodie van Asterix en Obelix op de kerncentrales.

De welbekende plaatjes van Asterix en kornuiten in een nieuwe volgorde en met nieuwe teksten. Als er één boekje de tijdgeest van de kernwapendemonstraties goed vat is het dit boekje.


Feminax en Walkurax

Stripparodie op de bekende Asterix en Obelix.

Dit is het 11de deel uit de serie Parodiereeks.


Stripfiguren aan de zwier

Een zeer mooi stripboek van bekende stripfiguren die op een erotische manier een hak worden gezet.


Suske en Wiske parodie de keizerkraker

Suske en Wiske huren een pand van Pistolen Pietje dat later gekraakt wordt. Onze vrienden worden snel getroffen door het verhaal van de krakers en besluiten om ook in de kraakbeweging te gaan. Ze weigeren nog langer huur te betalen waardoor Pietje twee agenten op ze afstuurt die Jerom eruit gooit. Om geld te verdienen gaat Lambik in de drugs en verhuurt Sidonia zich als prostituee.

En dit is nog lang niet alles wat er in deze parodie gebeurt. Deze parodie komt uit 1982 en is geschreven door het pseudoniem WiIly Dondersteen.


Sterren waas 01. star wars parodie

Lang geleden, in een landstreek heel heel ver hiervandaan…

Vermoordde Heer Zwardveder, die naar de donkere zijde van het Gloof was overgelopen, alle Jadenridders. Hij houdt prinses Leïca gevangen om haar de plannen van Zwartburcht te ontfutselen. Zij draagt troubadour Raf-Raf, bijgenaamd R2, op een boodschap door te geven aan een zekere Suzy-Wan de cenobiet: “Je bent mijn enige hoop, Suzy-Wan. Bevrijd me en luister naar dit lied…”

Sterrenwaas is een hilarische Star Wars-parodie die beide benen op de grond houdt!


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *