De 10 beste boeken voor het decoreren van taarten en koekjes 2024
Een taart bakken is een heerlijke bezigheid voor velen. Mijn vrouw en dochter mogen ook graag taarten en koekjes bakken en het decoreren ervan. Er zijn zoveel gelegenheden om een taart te bakken en te versieren, voor een verjaardag, bij een high tea, een bruiloft, gewoon zomaar. Wat dacht je van een geboortetaart? Zo kregen wij bij de geboorte van onze dochter een zelfgebakken geboortetaart van onze buurvrouw, een ontzettend lief en smakelijk cadeau, zij had deze versierd met roze marsepein met roze muisjes en een marsepeinen baby er bovenop.
Taart bakken kan altijd, in je eentje kan het ontspannend zijn en samen bakken weer heel gezellig. Je kunt een eenvoudige cheesecake bakken of een appeltaart, maar je kunt de taart ook met al je creativiteit en speciaal taartdecoratie gereedschap versieren met bijvoorbeeld botercreme, marsepein of fondant. Hiervoor zijn ontelbaar veel materialen, mallen en boeken te koop. Van decoratieparels tot chocoladebladeren tot aan uitdrukvormen en spuitmonden. Als je er een beetje handigheid in hebt gekregen kan je zelfs van je hobby een onderneming starten en je taarten verkopen.
Om je een goed beeld te geven van de boeken op de pagina, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.
De 10 beste boeken over Taarten, cakes en koekjes decoreren
Om lekker aan de slag te kunnen heb ik de 10 beste boeken voor jou geselecteerd die te maken hebben met het bakken en het versieren van taarten. Onder de afbeelding vind je informatie over het boek en heb ik een link toegevoegd van bol.com waar je heb meer informatie kunt vinden over het boek en kun je deze eenvoudig kopen.
Taarten decoreren en modelleren
Technieken voor iedere decorateur en elk soort taart.
Verander jouw taarten in culinaire meesterwerken met deze professionele taartdecoratietechnieken, die zelfs een beginnend decorateur zo onder de knie heeft. Aan de hand van stap-voor-stapfoto’s en duidelijke instructies leer je hoe je snel en eenvoudig de mooiste suikerbloemen samenstelt, prachtige patronen spuit, grappige figuurtjes modelleert en verrukkelijke chocoladecreaties maakt.
Met op een begrijpelijke manier uitgelegde kunstgrepen maak je stijlvolle taarten voor elke gelegenheid, maar ook heerlijke koekjes en cupcakes.
Tracey Mann begon met het decoreren van taarten toen ze twaalf jaar oud was, geïnspireerd door de verjaardagstaarten die haar moeder altijd voor haar maakte. Tracey runt inmiddels al zeventien jaar haar eigen bedrijf, Tracey’s Cakes, en geeft daarnaast workshops.
Betoverende taarten
Treed binnen in Debbie Browns fantasierijke, prachtige wereld van exquise taartdecoraties.
Deze geweldige, afwisselende verzameling taarten, van de Sneeuwkoningin, Doornroosje en Assepoester tot de sprankelende Pegasus, beeldschone zeeheks en wijze tovenaarsuil, zal kinderen van alle leeftijden betoveren en volwassenen doen terugdenken aan de magie van hun kindertijd.
Ideaal voor beginners en ervaren taartmakers. Elke taart wordt stapsgewijs uitgelegd aan de hand van een duidelijk recept en foto’s, waaronder een mooie paginagrote kleurenfoto van de taart.
Heel Holland bakt kinderbakboek
Heel Holland Bakt Kinderbakboek is een geweldig boek om te bakken met en voor kinderen. Het is heel leuk om samen met jouw kind koekjes te bakken en natuurlijk is het ook heel leerzaam! Naast de heerlijke recepten om samen met jouw kind te maken, staat dit kookboek ook boordevol recepten voor kinderen. Stel je voor hoe trots je kind is op die veel te grote verjaardagstaart of die perfecte ( gezonde) traktatie!
Bakken met Jill
Het kon niet uitblijven: na Tekenen met Jill en Knutselen met Jill gaan we nu Bakken met Jill! Naast tekenen en knutselen is de derde pijler van het AVRO-TROS-programma ‘Jill’ bakken. Eindelijk heeft het langverwachte boek Bakken met Jill eindelijk het levenslicht gezien! In dit bakboek, dat gericht is op kinderen, deelt Jill haar 35 ultieme bakrecepten voor koekjes, mini-taartjes, spectaculaire feesttaarten en vele chocolade-treats! Met stap-voor-stap fotografie en natuurlijk talloze tips om jouw baksels die beroemde Jill-twist te geven!
Hoe versier ik lekkere taarten, cakejes en koekjes?
2 succestitels van ‘de internationale queen of cakes’ Peggy Porschen in één
Een onweerstaanbare selectie van favoriete recepten uit de bestsellers Hoe versier ik een lekker koekje en Liefdevolle taarten en koekjes van Peggy Porschen. Ideeën voor iedere gelegenheid: verjaardagen, jubilea, feestjes, bruiloften, high tea etc.
Van een simpel koekje tot een spectaculaire taart, dit boek bevat inspiratie voor iedereen. In het basishoofdstuk komen alle technieken en basisrecepten aan bod, voorzien van duidelijke stap voor stap fotografie. Met de tips en trucs van deze bakgodin kan iedereen koekjes en taarten maken die er net zo goed uitzien als ze smaken!
Taartdecoraties
Dit unieke boek bevat niet alleen recepten voor themataarten, maar ook heel wat tips van taartenontwerpster Tatyana om zelf aan de slag te gaan met rolfondant. Stap voor stap legt ze je uit hoe je taarten stapelt en maskeert, schildert op rolfondant en de leukste cake toppers creëert. En dat alles om jouw bakkunsten onweerstaanbaar te maken!
Met 50 figuurtjes uit rolfondant
Bakpret met koekjes
Bakken! Versieren! Smullen! De leukste koekjes voor elke gelegenheid! Koekjes bakken was nog nooit zo leuk. Met dit boek maak je in een handomdraai de mooiste lekkernijen voor groot en klein. In de inleiding leer je stap voor stap alle basics: de benodigdheden, de basisrecepten voor het deeg, hoe je botercrème en icing moet maken en de belangrijkste decoratietechnieken waarmee je de koekjes kunt versieren.
In het receptengedeelte kun je vervolgens een keuze maken uit meer dan 30 originele creaties, van clownvisjes tot kerstbomen of piratenkoekjes. Ga aan de slag met rolfondant, chocolade en snoepjes, laat je fantasie de vrije loop en tover je koekjes om tot bontgekleurde kunstwerkjes waaraan niemand de verleiding zal kunnen weerstaan.
Bakken, versieren, smullen: koekjes bakken is drie keer fun!
Taartdecoraties
Maak prachtig versierde taarten die bijna te mooi zijn om op te eten met deze verzameling van meer dan 150 gemakkelijk uit te voeren ontwerpen. Van simpele, grappige figuurtjes voor verleidelijke cakejes tot chique, elegante ideeën voor rijkversierde feesttaarten.
Bij elk figuur vindt u een patroon dat vergroot of verkleind kan worden, een handige lijst van benodigdheden, stapsgewijze instructies, tips om te combineren met andere figuren en een prachtige foto van het eindresultaat.
In de inleiding worden alle basistechnieken getoond, van het overbrengen van ontwerpen naar de taart tot kleurgebruik en tips voor het werken met rolfondant. Bovendien krijgt u enkele eenvoudige recepten voor basiscakes en voor heerlijke glazuursoorten aangereikt.
Of u de taart nu helemaal zelf maakt of een kant-en-klare taart iets extra¿s wilt geven, met de figuurtjes in dit boek geeft u elke taart iets extra¿s, voor welke gelegenheid ook.
Cupcakes versieren
Cupcakes voor alle gelegenheden.
Twintig ideeën en kleurige variaties!
Suikerkunstexpert Frances McNaughton heeft twintig verschillende versieringen voor cupcakes ontworpen, met leuke variaties. In het boek staan makkelijke recepten voor de cakes en eenvoudige aanwijzingen om de versieringen te maken met overal verkrijgbare ingrediënten.
Inclusief recepten voor cupcakes en glazuur
Een jaar vol taart!
Met Een jaar vol taart leer je decoreren als een meester-banketbakker. Wendy Schlagwein laat zien hoe je een ‘gewone’ taart omtovert tot een spectaculaire creatie. Of je nou je eerste taart bakt of al jaren bezig bent met deze hobby, in dit boek staan taarten die iedereen kan maken.
Stap-voor-stap legt Wendy uit hoe je de taarten opbouwt en de figuurtjes boetseert. Van een valentijnstaart voor je geliefde, een dierentuintaart voor je kind tot een sinterklaastaart voor de hele familie. Sta verstelt van wat je handen, met Wendy’s instructies, allemaal kunnen maken! En is zo’n taart je te veel werk, dan is er altijd een eenvoudig alternatief: een even leuk gedecoreerde cupcake.
Taarten in stijl
Maximaal effect, minimale inspanning: dit boek laat zien hoe eenvoudig het kan
zijn een stijlvolle taart te maken, zonder kunstmatige toevoegingen.
Moniek Rumps taarten zijn een lust voor het oog en zijn beslist niet moeilijk te maken. Zo gebruikt ze bijvoorbeeld geen fondant, maar botercrème, meringue of ganache om de taarten af te werken. Dat is niet alleen veel gemakkelijker, het geeft de taarten ook een moderne uitstraling. Door ze te combineren met bloemen, slingers met vilten bolletjes of papieren diamanten krijgen de taarten elke keer weer een andere uitstraling.
Waardevolle tips en handige suggesties over technieken, smaken en stijlen en nog veel meer zijn te vinden in dit uiterst stijlvolle bakboek. De schitterende foto’s van de taarten, cupcakes, cake pops, meringues en koekjes helpen van elk feest een unieke en onvergetelijke gebeurtenis te maken.
Moniek Rump, opgeleid als grafisch ontwerper aan de Academie voor Kunst en Industrie in Enschede, werkte samen met toonaangevende ontwerpers als Erik Spiekermann, Pierre Bernard en Anthon Beeke. Moniek is art director van Textile View Magazine en Pantone View Colour Planner. De afgelopen jaren heeft ze zich gespecialiseerd in het ontwerpen, decoreren en fotograferen van taarten en andere vormen van gebak.
Inspiratie voor het bakken en decoreren van taarten
- Regenboogtaart:
Door middel van natuurlijke voedingskleurstoffen kleur je het beslag, deze bak je in aparte bakblikken en stapel je later op elkaar met laagjes boter crème ertussen, decoreer met fondant of marsepein en voeg wat regenboog details toe, succes gegarandeerd. Een variatie op de regenboogtaart is een regenboog marmercake, je giet dan het gekleurde beslag per kleur voorzichtig op elkaar in een bakblik en gaat hier een aantal keren doorheen met een golvende beweging met een saté prikker, decoreer vervolgens naar keuze.
- Dripcake:
Bak een basistaart met bisquitmix en laat deze goed afkoelen. Maak lagen in de taart met behulp van een taartsnijder en voeg smaken boter crème of een andere vulling toe. Smeer de buitenzijde van de taart egaal af met boter crème. Laat de taart goed opstijven in de koelkast.
Smelt chocolade of deze speciale cake melts volgens de gebruiksaanwijzing, dit kan au bain marie zijn, maar soms is dit ook mogelijk in de magnetron. Plaats je taart op een rooster (het kan handig zijn om daar een stuk bakpapier onder te leggen i.v.m. druppelen, zo houdt je je werkblad mooi schoon. Vervolgens giet je heel voorzichtig vanuit het midden de gesmolten chocolade of cake melts vanuit het midden op je taart, het zal uit zichzelf over de rand gaan lopen wat het drip effect geeft. Het is het mooiste als je drip tot ongeveer de helft loopt, dus giet niet in een keer de hele schaal om, maar doe dit met beleid totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt.
Hierna kan je de taart versieren met bijvoorbeeld een cake topper of macarons, speelgoed dieren, kaarsen, snoepgoed, donuts, de mogelijkheden zijn eindeloos.
- Appeltaart met een twist:
De klassieke appeltaart doet het altijd goed. Je kunt een appeltaart eenvoudig naar een next level tillen door in de bodem een laagje spijs toe te voegen of custard, een bodem van speculaas is ook een aanrader. Als je aan je appel/rozijnen mix een beetje abrikozen toevoegt geeft dat een extra smakelijk fris accent. De volgende tip maakt het natuurlijk niet meer een appeltaart, maar ik heb eens i.p.v. een appeltaart een stoofperentaart gemaakt, dat was verassend lekker.
- Beschilderde taart:
Een taart kun je ook beschilderen, dat werkt het beste wanneer je deze hebt afgewerkt met fondant. Je gebruikt hiervoor voedsel kleurstof en een penseel. Je kunt er bijvoorbeeld details op aanbrengen, een landschap schilderen, een cartoon, maar je kan er ook een all over print op schilderen, zoals een panterprint bijvoorbeeld.
- Taart met botercreme decoratie:
Een taart versieren met boter crème kan er erg stijlvol