|

De top 7 van beste boeken over Harley Davidson (2023)

Harley-Davidson is een Amerikaanse producent van motorfietsen. Het merk Harley Davidson brak door toen tijdens de Tweede Wereldoorlog grote aantallen motorfietsen werden geleverd aan het Amerikaanse leger. De motorfietsen werden geleverd onder de naam Liberator, met een 750 cc zijklepmotor. Tegenwoordig worden er ook automobielen gemaakt onder de naar Harley Davidson.

In de boeken op deze pagina vind je veel meer informatie en de historie van Harley Davidson, ook is er aandacht in de boeken voor de meeste bijzondere motoren en auto´s gemaakt voor Harley Davidson.

Om je een goed beeld te geven van de boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft extra informatie over de boeken, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het Harley boek ook eenvoudig en snel bestellen.

100 Jaar Harley Davidson

100 jaar Harley-Davidson is een schitterend vormgegeven, royaal geïllustreerd boek vol historie, nostalgie en motors. Willie G. Davidson, de kleinzoon van een van de oprichters en vice-president van de afdeling Vormgeving, beschrijft de 100-jarige geschiedenis van Harley-Davidson. Van de bouw van de eerste motor in 1903 tot de turbulente geschiedenis van de afgelopen twintig jaar.

In hoofdstukken die steeds twee decennia beslaan beschrijft Willie G. de zakelijke ontwikkeling van het bedrijf en de technische evolutie van de Harley-Davidson-motor. Elke stap wordt hierbij rijk geïllustreerd met kleuren- en zwartwitfoto’s, velen afkomstig uit de persoonlijke collectie van Willie G. en de bedrijfsarchieven van Davison. Kortom, een boek dat in de boekenkast van geen enkele motorliefhebber mag ontbreken!


Harley Davidson – De Amerikaanse legende

Harley Davidson is zonder twijfel het populairste motormerk ter wereld. Mede door het leveren van grote aantallen motorfietsen aan het Amerikaanse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog, werd het bedrijf wereldberoemd.

Harley-Davidson is thans de enige overgebleven grote Amerikaanse motorfietsenfabrikant. Het bedrijf uit Wisconsin kent wereldwijd een grote schare fanatieke fans. Veel ontwerpen van Harley Davidson zijn regelrechte iconen en zijn onlosmakelijk verbonden met de Amerikaanse cultuur en identiteit.


1001 Harley-Davidsons

Iedereen kent Harley-Davidson, het beroemde motormerk uit Milwaukee, en iedereen heeft zijn eigen mening over de bekendste tweecilincer ter wereld. In het gunstigste geval werd hij gekopieerd, meestal werd hij alleen maar nageaapt. Hoe dan ook, Harley-Davidson wortelt diep in de Amerikaanse traditie. Harleys werden gebruikt in films en verheerlijkt in popsongs. Ze werden even vrolijk gebruikt door de politie als door vrijbuiters en boeren in het Midwesten.

Harley-Davidson is bijna even oud als de 2Oe eeuw, maar ondanks tegenslagen bleef het merk jong van geest. Aanvankelijk werd de Harley door de gemiddelde Amerikaan gebruikt als alledaags transportmiddel, maar toen na de Tweede Wereldoorlog de Amerikaanse soldaten op hun legermotoren terugkeerden, werd hij geliefd in alle lagen van de bevolking.

In Europa beleefde Harley-Davidson begin jaren ‘7O een opleving door de bekende film Easy Rider. Sindsdien durven ook gewone burgers zich uit te dossen als echte bikers.


De complete Harley-Davidson encyclopedie

De Harley-Davidson Motor Company bouwt al motoren sinds 1903. Gedurende die periode heeft het bedrijf in Milwaukee meer dan 140 modellen geproduceerd en werd het een van de grote symbolen van de moderne Amerikaanse cultuur.

De naam, het geluid, het uiterlijk…ze zijn onmiskenbaar specifiek. Harley is gerechtvaardigd in de claim dat zij de motorfiets tot ene welhaast mystieke status hebben verheven. En dat zij een van de gootste populaire symbolen van onze tijd hebben gecreëerd.

Nu wordt voor het eerst in één boek de complete geschiedenis van deze legendarische Amerikaanse machine verteld en getoond. Er zijn prachtige voorbeelden samengebracht van bijna elk model dat door The Motor Company is gebouwd. De meest afgebeelde motorfietsen zijn speciaal voor dit boek gefotografeerd, en zijn perfect gerestaureerd. 


Hoe customize ik mijn Harley-Davidson

Het is moeilijk een Harley-Davidson te vinden die niet op de een of andere wijze door zijn eigenaar gecustomized is; ofwel met verchroomde onderdelen of lak met vlammen ofwel door een extreme verbouwing door iemand als Arlen Ness. Iedereen is op zoek naar The Look.
‘Hoe customize ik mijn Harley-Davidson’ is de allereerste handleidiing voor het custsomizen van motorfietsen. In uw handen houdt u een boek van 160 pagina’s met meer dan 300 foto’s in kleur en zwart/wit met ideeën voor customizing, stapgewijze methoden en aanwijzingen met betrekking tot onderdelen en gereedschap.

Tevens vindt u hier profielen en tips van de meester Harley-custombouwrs en – lakspuiters Arlen Ness, Donnie Smith, Don Hotop, Dave Perewitz, Al Reichenbach, Jon Kosmoski, Mallard Teal, Lenny Schwartz en anderen. Bovendien treft u hier fantastische onderdelen aan van Custom Chrome, Drag Specialties, Screamin’ Eagle, DS Specialties, Hous of Kolor, Gary Bang, Rivera Engineering en andere firma’s die u kunnen helpen bij uw Harley custom project.

Er zijn hoofdstukken over:

  • Het plannen, ontwerpen, coördineren en de budgettering van uw custom project
  • Custom lak, pinstriping, lak met vlammen en het spuiten van de motor
  • Custom onderdelen en ideeën
  • Het modificeren van de voorvork, het frame, de wielophanging, de velgen en de remmen
  • Het opvoeren van de motor en het kiezen van geschikte uitlaatsystemen, carbarateurs en nokkenassen
  • Werken met metaal van begin tot einde.

Harley davidson

Wie Harley-Davidson rijdt, identificeert zich met een levensstijl en maakt deel uit van een mythe, een levende legende. Sterker nog, een Harley is- zoasl dit boek aantoont – een middel om je persoonlijk en artistieke talenten tot uitdrukking te brengen. Het verhaal begint in 19O3 als William A. Harley en Arthur Davidson op het idee komen om een motorblok in het frame van een fiets te monteren. Toendertijd konen ze nog niet vermoeden dat ze daarmee de grondslag voor een mythe zouden leggen.


Leven Lang Harley-Davidson

“Een leven lang Harley Davidson” is de nog onbekende geschiedenis van dit motormerk. Jean Davidson, kleindochter van Walter Davidson, één van de vier oprichters en eerste directeur van Harley Davidson, deelt familiegeheimen met u.

Hoe een hulp al het geld van het bedrijf stal dat in weckflessen werd bewaard en hoe een “suikeroom” zijn spaargeld gaf om het bedrijf te redden, waardoor deze kon groeien tot wat het nu is: ’s werelds bekendste fabrikant van motorfietsen.

Tevens een blik achter de schermen over directie beslissingen, de strijd met andere bedrijven, de onbekende geschiedenis van de eerste Knucklehead en sportster, de geheime vriendschap met aartsrivasal Indian Motorcycles en meer. Geïllustreerd met foto’s die niemand ooit heeft gezien


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *