|

De top 7 van beste boeken over oude auto´s (oldtimers) 2023

Toen ik nog op auto en motorbeurzen stond met de verkoop van lederwaren toen heb ik mij wel eens verbaasd over hoeveel boeken er wel niet geschreven zijn over Auto´s en dan heb ik het niet alleen over monteurs boeken, maar ook informatie boeken over de verschillende auto´s.

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan na de top 7 van allerbeste en leukste oldtimer boeken. De boeken over oude auto´s zijn heel divers, dit komt ook door de vele modellen en specialisatie van veel oldtimer boeken.

Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft veel extra informatie over het boek zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je de boeken ook eenvoudig en snel bestellen.

Geillustreerde oldtimer encyclopedie / personenauto’s 1945-1975

Kunt u zich voorstellen hoeveel automobielfabrieken er sinds 1945 gesloten zijn? Hoeveel merken niet meer bestaan? Pas als u de namen weer tegenkomt, zult u zeggen: “Jawel, zo’n auto had mijn buurman ook.” Merken zoals Hundson, Delahaye, Nash, Borgward zullen u weer te binnen schieten als u ze in dit boek tegenkomt. De modellen van ca. 150 verschillende merken vindt u in dit naslagwerk terug met vele wetenswaardigheden, onder andere:

  • De geschiedenis van het merk,
  • Een beschrijving van de auto in kwestie,
  • De technische gegevens en de productieaantallen,
  • Een uitgebreid register.

Meer dan 700 kleurenfoto’s, waarvan een groot deel niet eerder gepubliceerd werd, begeleiden de informatieve tekst.


De Complete Oldtimer Encyclopedie

Meer dan honderd jaar geleden bouwden de heren Daimler en Benz hun eerste ‘automobielen’. De voertuigen uit die beginjaren leken meer op koetsen dan op auto’s. Toch vormden deze eerste prototypen de basis voor alle hedendaagse, van moderne elektronica voorziene modellen.

De eerste auto’s werden gebouwd door professionele producenten, maar ook door enthousiaste knutselaars, die hun laatste geld in hun auto staken, maar hun levenswerk vaak zagen eindigen in een faillissement. In dit uitgebreide naslagwerk vindt u informatie en foto’s van duizenden oldtimers.

Het eerste hoofdstuk richt zich op de vooroorlogse personenauto’s, het tweede hoofdstuk op naoorlogse personenauto’s. Het derde deel is geheel geweid aan de sportauto’s die tussen 1945 en 1975 werden geproduceerd.

Uiteraard pasten niet alle tussen 1886 en 1975 geproduceerde modellen in dit boek, maar de belangrijkste en opvallendste vindt u beslist wel. Ga terug in de tijd en beleef de fascinerende wereld van de automobiel!


Geillustreerde oldtimer encyclopedie / sport- en personenauto’s 1886-1940

In deze Oldtimerencyclopedie vindt u de mooiste, opvallendste, lelijkste en vreemdste auto’s terug die vanaf de jaren ’80 van de 19e eeuw zijn geproduceerd. Je leest over de vele merken die de concurrentieslag niet lang volhielden en na enkele meer of minder geslaagde modellen van de markt verdwenen. Je vindt ook informatie over de merken die vandaag de dag nog steeds op de weg te vinden zijn: de fabrieken die twee wereldoorlogen en een enorme economische crisis overleefden.

Van driewieler met zeildoek tot imponerende sportwagen en alles wat zich daartussen bevindt, komt u tegen in deze Oldtimerencyclopedie 1886-1940.

  • De geschiedenis van het merk en zijn stichters
  • Een beschrijving van de modellen
  • Technische informatie en productieaantallen
  • Een handig register
  • Bijna 1000 foto’s, waarvan de meeste in kleur

De ultieme oldtimer encyclopedie

Het werk bevat een selectie van 650 prachtig gefotografeerde klassieke automobielen uit de periode 1925-1975. Sommige modellen waren destijds ‘gewone’ auto’s en bepalend voor het straatbeeld van toen, van anderen zijn er slechts één of enkele gebouwd. Deze diversiteit aan oldtimers maakt het boek bijzonder boeiend. Verder passeren de belangrijkste gebeurtenissen in de auto industrie de revue en krijgt de lezer een goed beeld van de rol van de auto door de jaren heen.

Deze luxe uitgave is voorzien van meer dan 2000 kleurenfoto’s die stuk voor stuk speciaal voor dit boek zijn gemaakt. Het bevat portretten van bekende klassieke modellen als een Daffodil of MGA, maar ook van exoten als een Veritas Dyna of Minerva Landaulette. Naast de foto’s zijn alle auto’s voorzien van de vaak bijzondere historie van het model plus technische specificaties. Het boek laat de lezer totaal 656 pagina’s genieten van klassieke automobielen en is daarmee een onmisbare uitgave voor de kenner en voor de liefhebber die dat wil worden!


Auto’s Uit Het Klassieke Tijdperk

De klassieke auto met zijn schitterde, vloeiende lijnen, elegante details en perfecte afmetingen is de ultieme kunstuiting – en een fascinerende weerspiegeling van de smaken en trends van de westerse cultuur.

De motorvoertuigen uit het klassieke tijdperk – van 1925 tot 1948 – tonen een uitzonderlijk aspect van de wereldgeschiedenis: een tijd van onzekerheid, maar een tijdperk waarin verbeelding overwon, waardoor kunst en simpele elegantie mobiel werden.

Het boek Auto’s uit het klassieke tijdperk van Michael Furman weet de adembenemende schoonheid van deze klassieke auto’s vast te leggen door hun gracieuze ontwerpen, ultieme vakmanschap en ongebruikelijke materialen te onderstrepen in deze uitzonderlijke fotocollectie.

Dit luxe boek omvat meer dan 150 schitterende foto’s van zeldzame en exquise automobielen, waarvan vele nog nooit eerder gepubliceerd zijn en een index met technische informatie en uitgebreide bijschriften beschrijft unieke kwaliteiten van elke auto.


Oldtimer encyclopedie. Sportauto’s 1945-1975

Ben je in de jaren ’50 of ’60 weleens op het circuit van Zandvoort naar de autoraces gaan kijken? Kunt u zich auto’s als de jaguar XK120, de ASA, Cistalia etc, nog herinneren?

De topmodellen van circa 150 verschillende merken vindt u in dit complete naslagwerk terug met vele wetenswaardigheden.


Mahy. A family of cars 

De familie Mahy uit Gent, drie generaties koppige verzamelaars, bracht een van de grootste collecties oldtimers ter wereld samen.

Dit boek belicht deze stille stoet van authentieke, niet-gerestaureerde old- en youngtimers.

In tegenlicht én in de schijnwerpers. Samen met de verhalen die in hun achteruitkijkspiegels geschreven staan. Verhalen van glorie en verlies, van hachelijke ritten over beroerde wegen en een nooit eindigende zoektocht naar schoonheid op vier wielen. Verhalen zoals ze die al generaties lang vertellen bij Mahy, a family of cars.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *