|

De top 7 van de beste en mooiste boeken over Mercedes Benz (2023)

Mercedes-Benz wordt meestal afgekort tot Mercedes. Het Duitse automerk is ontstaan door een fusie tussen de bedrijven; Daimler Motoren Gesellschaft van Gottlieb Daimler en Benz & Cie. van Carl Benz.

Mercedes Benz heeft niet alleen personenauto´s ontwikkeld en geproduceerd maar ook bestelwagens, bussen, vrachtwagens en zelfs vliegtuigen. Onder het label van Mercedes vallen ook de automerken Maybach en Smart. Mercedes is ook actief in de Formule 1 met een eigen team maar levert ook de motoren aan verschillende andere Formule 1 teams.

Veel meer over Mercedes, zoals de auto´s de geschiedenis en nog veel meer vind je in de boeken die ik geselecteerd heb voor deze pagina. De boeken worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. Daarom heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst.

De link van Bol.com geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

AutoAuto

Het ultieme verhaal van Mercedes-Benz

Het ultieme verhaal van Mercedes-Benz beschrijft de fascinerende geschiedenis van een van ’s werelds meest prestigieuze en felst begeerde merken. Hier vindt u de verhalen achter en technische gegevens van al die beroemde auto’s – de vroegste gemotoriseerde Motorwagens, de records brekende ‘Blitzen-Benzes’, de beroemde racende ‘Zilveren Pijlen’, de onmiddellijk herkenbare 300 SL ‘Vleugeldeur’, de elegante sedans en sportwagens uit de laatste jaren van de 20e eeuw, de kleine smart, de fabelachtige Mercedes-Benz SLR McLaren en vele anderen.


Droomauto’s Mercedes-Benz

Mooie kleurenfoto’s leggen de tijdloze esthetiek van de auto’s vast en geven het boek het karakter van een automobieldocument zonder weerga. Exclusieve automobielen van de firma Daimler-Benz-sport en toerwagens, limousines en extravagante coupes.


Mercedes benz 1888-1988

Ter gelegenheid van het feit dat Gottlieb Daimler in 1888 de eerste motorspuit met verbrandingsmotor ontwikkelde, verscheen in 1988 dit fotoboek over in Nederland gebruikte brandweerwagens op Mercedes-Benz chassis.


Mercedes-Benz

Er is weer een tijdloze mythe die zich bij onze ‘Icons of Style’-reeks voegt: Mercedes. In deze titel zullen we Mercedes-Benz ontdekken, de gerenommeerde producent van luxewagens, over de hele wereld herkenbaar dankzij zijn iconische ster met drie punten. Als je houdt van mooie auto’s en prachtige fotografie, neem dan zeker eens een kijkje in deze nieuwe ‘Icon of Style’


Mercedes-Benz Roadsters. Van SSK tot SLK

Met de introductie van de eigenzinnige SLK opent Mercedes-Benz een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de roemruchte roadsters van dit merk. In dit boek worden de achtergronden, de ontwikkeling en de geschiedenis van de meest vermaarde twezitters van Mercedes-Benz geschetst. Deze uitgave is door en voor liefhebbers gemaakt en het redactiecollectief wenst u veel kijk- en leesplezier!


Mercedes, de geschiedenis van de auto

Dit boek staat vol met schitterende illustraties en informatieve tekst, presenteert de auto’s en de mensen achter Mercedes-Benz. Het is misschien een oude uitgave (boek is uit 1982) maar de informatie is zeer waardevol.


Originele Mercedes SL

De complete gids van de Mercedes SL en 100% origineel! Alle productieversies, 1954-71, uitvoerig beschreven. Bevat 200 speciaal vervaardigde kleurenfoto’s. Met afbeeldingen van het koetswerk, interieur en mechanische onderdelen. Alle informatie over identificatie en productiekenmerken. Nauwkeurige beschrijving van de originele specificaties en uitrusting.


AutoAuto

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *