|

De beste prikkelarme koptelefoons / oorkappen (concentratie verhogend).

Het is voor velen bekend dat mensen met autisme gevoelig zijn voor prikkels uit de omgeving. Prikkels kunnen aanrakingen zijn, geuren, maar ook licht en geluid. De prikkels zijn vaak moeilijk te filteren.

Niet alleen bij mensen met autisme kunnen prikkels hard binnenkomen. Ook temperamentvolle mensen en kinderen zijn gevoelig voor prikkels, dit geld ook voor HSP-ers. Onze dochter is ook een HSP-er en kan ook overprikkeld raken door geluiden. Harde geluiden uit de omgeving of keiharde muziek.

De omgevingsgeluiden kunnen niet alleen zorgen voor vervelende prikkels, maar het kan je ook uit je concentratie houden en een storende factor zijn. Op deze pagina vind je alles over de prikkelarme koptelefoons die ook vaak oorkappen, gewoon koptelefoons en zelfs gehoorbeschermers worden genoemd.

Kantoor en schoolKantoor en school

Geluiden

Geluiden heb je in onze huidige samenleving eigenlijk altijd. Je hebt natuurlijk mogelijkheden om veel geluiden buiten te sluiten. Zo kun je thuis de ramen dichthouden of denk aan dubbelglas, geluiddempende muren, plafond en vloeren of isolatie. Je kunt ook wennen aan geluiden en acceptatie kan ook een rol spelen.

Als het puur om geluiden gaat zijn er verschillende hulpmiddelen om het geluid te dempen. Uiteraard kun je de oorkappen (prikkelarme koptelefoon) ook gebruiken als geluidsdemper. Verder op deze pagina uitgebreid uitleg en de beste en leukste oorkappen voor een betere concentratie.


Oordopjes

Je hebt oordopjes in verschillende soorten en maten. Naast de standaard oordopjes kun je ook oordopjes kopen die op maat gemaakt worden. De standaard oordopjes kun je zelf in vorm knijpen.

Je hebt ook oordopjes die je kunt gebruiken voor de nacht, zodat je goed je rust kan pakken en goed kan doorslapen. Hieronder vind je een aantal varianten van oordopjes.


Gehoorbeschermers

Ook gehoorbeschermers zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Tegenwoordig heb je zelfs gehoorbeschermingen die beschikken over een FM-radio en een audio ingang, zodat je naast de bescherming van geluiden en het dempen van omgevingsgeluiden ook muziek kunt luisteren.

Gehoorbeschermers zijn wel erg opvallend en zichtbaar, ze zijn groot en vaak ook nog zwaar. Daarnaast vinden veel mensen dat het ook nog drukt op de oren.


Een koptelefoon met noise cancelling

Een Noise cancelling koptelefoon dempt storende omgevingsgeluiden en ruis via een antigeluid. Dit antigeluid wordt geproduceerd aan de hand van het geluid om je heen. Het geluid wordt opgevangen door microfoons in de koptelefoon en oordopjes zitten. Het opgevangen geluid wordt geanalyseerd en verdraaid, waardoor je minder last hebt van je omgevingsgeluiden en andere geluiden.

De Noise Cancelling is een stuk kostbaarder dan andere koptelefoons en alternatieven. De meeste varianten kun je op verschillende standen zetten. Van een lichte tot een maximale stad. Om het internet zijn de ervaringen over het algemeen positief, maar er zijn ook diverse gebruikers die misselijk of draaierig worden.

Het is wel belangrijk om het rustig op te bouwen als je de Noise cancelling gaat gebruiken.

Hieronder een aantal aanbevolen Noise Cancelling door gebruikers.


Oorkappen / prikkelarme koptelefoon voor de concentratie.

Koptelefoons werken erg goed om je beter te concentreren. Uit onderzoek blijkt dan 10 à 15% van de leerlingen een koptelefoon dragen op school. De resultaten zijn zeer positief, niet alle scholen bieden al een koptelefoon aan, maar bij de meeste scholen mag deze wel aangeschaft worden door de ouders.

Kinderen zijn snel afgeleid.

Kinderen kunnen sneller afgeleid zijn, het is wel zo dat het ene kind sneller is afgeleid dan andere. Bij sommige kinderen is ADHD of ADD vastgesteld. Ook andere kinderen zonder deze diagnose hebben steeds meer concentratieproblemen. Ook HSP-ers kunnen concentratieproblemen hebben door de vele prikkels.

Het is tegenwoordig ook geen wonder dat kinderen steeds meer afgeleid worden in de klas, gemiddeld zitten er meer dan 23 kinderen in een klas. Er is dus veel te zien en te horen, dit vergroot de concentratie niet.

Het lesgeven is in de loop van de jaren ook erg veranderd. Het is veel individualistischer geworden. De kinderen krijgen een opdracht en moeten zelf aan de slag. Ondertussen gaat de docent andere opdrachten geven of kinderen met extra hulp helpen. Hierdoor is er ook veel meer geluid en beweging in de klas, en dan heb ik het nog niet over het gebruik van computers en het digibord gehad.

Een koptelefoon / oorkappen kan de concentratie verhogen en ervoor zorgen dat er minder afleiding is.


Oorkappen voor in de klas

De prikkelarme koptelefoons (oorkappen) mogen dus gebruikt worden als hulpmiddel voor een betere concentratie en prestatie op school.

De koptelefoons zijn verstelbaar en dempen vaak tot wel 25 decibel aan omgevingsgeluid. Dit zorgt er voor dat er veel minder prikkels en omgevingsgeluiden te horen zijn waardoor er een beter concentratie kan zijn. Dit levert ook weer een beter prestatie op.

Daarnaast kunnen de koptelefoons ook gebruikt worden bij feesten, festivals, vuurwerk, harde geluiden etc.

Een prikkelarme koptelefoon zorgt er niet alleen voor dat je geen geluid meer hoort, maar wel dat het geluid minder hard binnenkomt en hierdoor minder prikkels geeft en ergernissen.


De beste en leukste prikkelarme koptelefoons (oorkappen) om de concentratie te verbeteren.

Voor deze blog heb ik een selectie gemaakt met de leukste en betere oorkappen. Die niet alleen prettig zitten, mooi zijn, verstelbaar zijn, maar ook nog eens zorgen voor een betere concentratie.

De prikkelarme koptelefoons worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. Via de link van Bol.com kun je de waardering van de gebruikers zijn. Via de link kun je uiteraard de oorkappen eenvoudig bestellen, maar je vind ook extra informatie, zoals de recensie van de gebruikers en de product specificatie.


Alpine Muffy Kids Kinder Oorkap – Premium Gehoorbescherming voor kinderen tot 16 jaar – Verstelbare Oorbescherming met Draagtas – 25 dB SNR – Mint

 • Speciaal ontworpen voor kinderen. De hoogwaardige materialen zijn zacht, gemakkelijk te reinigen en nog belangrijker: zeer comfortabel. Verstelbare hoofdband, zodat ze altijd goed om de oren passen.
 • Verbeterd de concentratie! Tegenwoordig worden kinderen overal waar ze komen geconfronteerd met prikkels. Gefocust zijn is een uitdaging en het blokkeren van geluid kan helpen om de concentratie te verbeteren!
 • Voorkom blijvende gehoorschade: Onderzoek toont aan dat 1 op de 8 kinderen blijvende gehoorschade heeft opgelopen door blootstelling aan een luidruchtige omgeving. Feesten, Parades, Evenementen, Vuurwerk, Races en Concerten: Het zit in een klein hoekje!

Hippe oorkap – Chaos of School – Zwarte hoofdsteun – 22 dB demping

Hippe oorkappen! Op zoek naar gehoorbescherming voor op het werk, thuis of op school?

Dit is je kans! Hippe oorkappen onderscheiden zich in superleuke kleuren en printjes! Dit is één van de vele kleuren en printjes.

De oorkappen zijn geschikt om in verschillende situaties te dragen. Denk aan feestjes, optochten, vuurwerk, motorraces of autoraces en natuurlijk muziekconcerten. Deze hippe oorkap is ook geschikt om te dragen op school of thuis zodat je je net even meer kan concentreren op lezen of leren.

De hippe oorkap is gemaakt van stevig kunststof materiaal. De band is verstelbaar en bedekt met zachte stof. De beugel is zo instelbaar dat hij past op ieder hoofd(je). Hierdoor zijn de hippe oorkappen geschikt voor iedere leeftijd.

De oorkappen, oorkap kind, worden geleverd in een bewaar-tasje.

Productkenmerken

 • Dempingswaarde is 22 dB
 • Eenvoudig te onderhouden
 • Robuust, goede kwaliteit
 • Inklapbaar
 • Verstelbaar
 • Zachte kussentjes en zachte hoofdband
 • Verkrijgbaar in type: Fireworks Blue (met blauwe hoofdband), Chaos of School (witte en zwarte hoofdband), Colorful life (met oranje hoofdband) en into the woods (zwarte hoofdband)

Alpine Muffy Smile – Oorkap voor kinderen – Gehoorbescherming – SNR 25 dB – Geel

De Alpine Muffy is er in een roze-blauwe-zwarte-Smile/geel en witte uitvoering.

Unieke productkenmerken:

 • Zeer comfortabel door zachte hoofdband
 • Verstelbaar-groeit mee met het kind
 • Inklapbaar-makkelijk meenemen/opbergen
 • In vijf kleurstellingen-voor jongens én meisjes
 • Robuust en duurzaam-zeer goede kwaliteit
 • Nederlands design
 • Makkelijk te reinigen
 • SNR-waarde 25 dB

De Alpine Muffy is speciaal ontwikkeld voor kleine kinderoren en kan in veel lawaaiige situaties gebruikt worden-o.a. bij feesten-optochten-vuurwerk-auto- en motorraces en muziekconcerten.

Deze kinderoorkap is ook zeer geschikt voor beter geconcentreerd leren en lezen thuis en op school.

De robuuste en comfortabele Alpine Muffy is gemaakt van hoogwaardige kunststof. Dankzij de verstelbare-met zachte stof bedekte-beugel past de Muffy perfect bij elk kind op het hoofd en kan de oorkap met het kind meegroeien .

De Alpine Muffy gehoorkap is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.


Kantoor en schoolKantoor en school

Vergelijkbare berichten