|

De top 10 van beste boeken over acceptatie en loslaten 2023

Het is belangrijk je gevoel niet weg te stoppen. Om het te accepteren en los te laten moet je vaak omarmen. Dit is makkelijk gezegd dan gedaan, gelukkig zijn er vele boeken op de markt die je kan helpen bij het accepteren van gebeurtenissen en gevoelens maar ook het leren loslaten.

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 10 beste boeken over acceptatie en het leren loslaten. De boeken hebben allemaal hetzelfde doel, maar zijn wel heel divers.

De boeken worden uitgebreid beschreven en om je een goed beeld te geven heb ik een link van Bol.com aan de beschrijving toegevoegd. De link geeft veel extra informatie over de auteur en het boek, zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig bestellen.

Help! Het loslaten begint

Met een lach en een traan beschrijft Hanneke hoe ze de duivelse dilemma’s van de hormonenhel overleefde en hoe ze van verlies, verval en loslaten opkrabbelde naar intens genieten, balans en geluk. Meer dan ooit tevoren! De kracht van liefde bracht alles wat verzacht wilde worden aan het licht, zélfs haar lang verzwegen familiegeheim.

Ontroerend, eerlijk, hilarisch maar ook een bron van vrouwelijke wijsheid: door dit boek besef je dat loslaten dé weg is naar een zachte en krachtige tweede levensfase.


Thuis zonder huis

Heb jij jouw zaakjes goed voor elkaar, maar toch het gevoel dat je iets mist? Iris Schlagwein had een fijn appartement en een baan, maar ervaarde onrust en ontevredenheid. Ze gooide het roer om en leeft nu zonder eigen huis, als huisoppas woont ze elke drie tot vier weken op een andere plek. Haar nieuwe manier van leven zette haar aan het denken.

Waarom klampen we ons zo vast aan onze woning, ons werk, onze verwachting van de toekomst? Wat hebben we eigenlijk écht nodig? Of met andere woorden: wat kunnen we missen? Langzaam maar zeker liet Iris alles wat haar in de weg zat los. Oude spullen, relaties, oordelen, verwachtingen. Zo kwam ze steeds dichter bij ultieme rust, vrijheid en geluk.

Thuis zonder huis is haar verhaal. Iris laat zien:

  • Hoe je een grote schoonmaak in je leven kunt houden;
  • Hoe je omgaat met kritiek en hoge verwachtingen (van jezelf en anderen);
  • Wat het geheim is voor een zorgeloos leven.

No worries: je hoeft niet meteen je huis te verkopen. Iris neemt je stap voor stap mee in haar zoektocht naar een leven zonder stress en sleur. Ontdek hoe ook jij ballast kunt loslaten, meer jezelf wordt en tevreden kan zijn met wat je hebt.


100% loslaten

Het feel good-werkboek om bewust en ontspannen in het leven te staan. Even pauzeren… Vind je het soms moeilijk om het wat langzamer aan te doen? Sla dit boekje open en ontdek hoe je je hoofd vrijmaakt. Aan de hand van alfabetisch gerangschikte kernwoorden leer je ontdekken wat belangrijk is in het leven.

Bladzijde na bladzijde ga je op zoek naar meer rust en sereniteit en een beter begrip van jezelf. Bij thema’s variërend van ‘Ankeren’ tot ‘Zen’ kun je herkennen, noteren en evalueren wat zwaar op je weegt en ontdek je praktische tips om je van die lasten te bevrijden! Dit boekje is je gids op het pad naar verandering.

Lees het, schrijf er je notities in op, doe de oefeningen… en je wordt een echte zenmeester!


Patronen doorbreken

Maak je steeds weer dezelfde fouten in het leven, terwijl je je hebt voorgenomen om een volgende keer anders te reageren? Vertoont je gedrag hardnekkige patronen, die je zeer tegen je zin niet eenvoudig kunt doorbreken? In dat geval helpt schematherapie je verder.

Schematherapie leert je om de oorsprong van je gedragspatronen te doorgronden, hun invloed op je alledaagse leven te onderzoeken en jezelf zodanig te veranderen dat je je beter gaat voelen en beter voor jezelf kunt zorgen en opkomen.

Aan de hand van vele voorbeelden en online beschikbare invuloefeningen maakt Patronen doorbreken duidelijk hoe patronen van gedrag, gedachten en gevoelens zijn ontstaan en hoe je die kunt veranderen.

Hannie van Genderen is klinisch psycholoog en coördinator research, development & education bij de RIAGG Maastricht. Gitta Jacob en Laura Seebauer zijn beiden als psychotherapeut verbonden aan de universiteit van Freiburg, Duitsland.


Loslaten

Piekeren zit in elke mens. Het is eigen aan het menselijke brein. Maar piekeren kan ook problematisch worden. Piekeren leidt dan tot verstarring en verlamming en in erge gevallen kan piekeren bijdragen tot het ontstaan van angsten stemmingsproblemen. Aan de hand van een aantal elementen uit de cognitieve gedragstherapie bieden de auteurs steun voor mensen die piekerproblemen hebben.

Aan de hand van een aantal elementen uit de cognitieve gedragstherapie bieden de auteurs steun voor mensen die piekerproblemen hebben. De gehanteerde aanpak is wetenschappelijk onderbouwd. De lezer kan meteen aan de slag met een aantal oefeningen. Je leert aan de hand van een stap voor stap methode maakt de lezer eerst kennis met enkele technieken van aandachtstraining. Vervolgens ligt de klemtoon op hoe je kan leren anders te handelen en te denken. Het boek sluit af met een aantal inzichten uit de positieve psychologie.

Deze publicatie vervangt zeker niet de therapie onder begeleiding van een professional. Maar het is een eerste stap op de weg om je piekeren de baas te kunnen.


De helende kracht van acceptatie

De grootste veranderingen vinden plaats vanaf het moment dat je niet meer gelooft dat er iets veranderd moet worden. De sleutel tot innerlijke vrede, geluk, gezondheid en succes niet ligt in het leren veranderen wat is, maar juist in het leren willen wat is. Vaak denk je dat je zelf het beste weet wat goed voor je is, maar wat goed voor je is, is meestal precies datgene wat er op dat moment daadwerkelijk in de realiteit plaatsvindt.

Met talloze voorbeelden laat Annemarie Postma zien dat zodra we kunnen kijken naar het leven zonder innerlijke weerstand, dit het begin is van leven vanuit een magisch perspectief. Geluk zit niet in het veranderen van hoe je nu bent, maar zit in het ontspannen in hoe je nu bent. Geen weerstand, maar zonder oordeel openstaan voor alles wat er is.

Door acceptatie van het leven zoals het zich voordoet neem je een grote blokkade weg en kan je energie weer vrij stromen. Door aanvaarding van wat er is hou je het leven niet langer tegen.

De helende kracht van acceptatie bevat interviews met belangrijke spirituele auteurs als Lynne McTaggart, Eric Pearl, Joe Dispenza (What the bleep?!) William A. Tiller (What the bleep?!) en Gregg Braden.

In een zin samengevat gaan de boeken van Annemarie Postma over het accepteren van de dingen van het leven. En daar valt voor de meesten van ons dus wel wat van te leren. nrc.next


Denk als een monnik

Jay Shetty – motivational speaker, social-mediasuperster en presentator van de #1 podcast On Purpose – zet in Denk als een monnik de abstracte en diepgaande lessen uit de hindoetraditie om in praktische adviezen die je kunt toepassen om stress te verminderen, je relaties te verbeteren en je verborgen krachten te identificeren.

Dit boek bewijst dat iedereen kan, en móét, denken als een monnik. Het is bewezen dat je je geest kunt trainen, en van wie kun je dat beter leren dan van een echte expert: de monnik?

Jay Shetty vertrok op zijn tweeëntwintigste naar India om daar drie jaar als monnik te leven. Sindsdien is hij op een missie om zijn spirituele inzichten op een toegankelijke manier te delen. Zijn video’s zijn meer dan 5 miljard keer bekeken, en zijn podcast On Purpose is de meest beluisterde health-podcast ter wereld.


Prima is perfect

Werk je hard, maar lijkt het nooit af en nooit genoeg? Ben je bang om fouten te maken, leg je de lat steeds hoger voor jezelf en heb je de neiging alles te willen controleren? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk een perfectionist. En hoewel je dat in eerste instantie veel lijkt op te leveren, kleven er in de werkelijkheid veel nadelen en (gezondheids)risico’s aan.

Perfectionisten zijn namelijk gedoemd vroeg of laat vast te lopen in hun leven. Ze hebben veel last van stress, faalangst en dwangmatig denken en ontwikkelen daarmee allerlei samenhangende lichamelijke en geestelijke klachten, zoals paniekaanvallen of zelfs een burn-out.

Wanneer je niet aan de slag gaat met de échte oorzaak van je hoge eisen, is het loslaten van je perfectionisme een illusie. Met het boek P.R.I.M.A is Perfect biedt ex-perfectionist Astrid Davidzon een praktisch en effectief 5-stappenplan om je te helpen je perfectionisme los te laten. Haar zelfontwikkelde ‘P.R.I.M.A-methode’ geeft niet alleen inzicht in wat je kunt doen om van perfectionisme af te komen, maar ook hoe je dat doet. Want pas als je je perfectionisme laat varen zal je merken dat prima eigenlijk ook al perfect is en hoeveel rust en ruimte het oplevert om vanuit ontspanning te leven en meer te kunnen genieten.

Astrid Davidzon is expert op het gebied van perfectionisme. Ze is Masterpractitioner NLP en hypnose, en coacht mensen bij het loslaten van hun perfectionisme door hun gedachten en gevoelens op een positieve manier te laten herprogrammeren.

”Een ‘perfecte’ combinatie van gevoel en praktijk. Onderdompelen in zowel theorie als persoonlijke ervaringen en gefocust in actie gaan. En dat allemaal vanuit liefde, humor en compassie. ”


Het leven liefhebben door acceptatie

Veel mensen voelen zich niet goed genoeg en verzieken daarmee hun leven.
Leer om niet langer je eigen vijand te zijn.

Veel mensen kennen het gevoel tekort te schieten maar al te goed. Er is niet veel voor nodig horen hoe goed iemand anders is, zelf bekritiseerd worden, in een woordenwisseling verzeild raken, een fout maken op het werk om te denken dat we niet goed genoeg zijn. Dit leidt tot zelfveroordeling, relatieproblemen, perfectionisme, eenzaamheid en overwerk. Als we begrijpen hoe dit gevoel van onwaardigheid is ontstaan, kunnen we verbinding maken met wie we echt zijn en iedere minuut voluit leven.


Loslaten

‘Stap voor stap, diep onder water, waar niemand mij kan vinden. Geen horizon, geen anker of geloof, is alles slechts een droom? De oppervlakte is binnen handbereik, maar het water is bevroren. En ik kom niet meer omhoog.’ Wanneer Roos haar leven met haar zoontje Max weer heeft opgepakt na het plotselinge overlijden van haar man, begint ze aan een nieuwe fase in haar leven.

Ze stort zich in de wereld van het online daten. Is ze klaar voor een nieuwe liefde? Als het geluk haar eindelijk weer toelacht, slaat het noodlot voor de laatste keer genadeloos toe. Nu haar leven voor de derde keer in korte tijd volledig op zijn kop staat, heeft ze ook nu de keuze hoe ze hiermee omgaat. Duikt ze in de rol van slachtoffer, of maakt ze er – tot het eind – haar mooiste leven van? Roos besluit haar leven te omarmen, kostbaar en vluchtig als de morgendauw. Maar ook is er de angst. Hoe kan ze loslaten en erop vertrouwen dat ze door de liefde wordt gedragen?

LOSLATEN is de opvolger van de roman SCHADUWKRACHT, maar is ook als afzonderlijk verhaal te lezen. Linda Elstrodt (1971-2020) was een gepassioneerd verhalenvertelster. Naast haar werk als marketing communicatie specialist,​​​​​​​hield zij zich het liefst bezig met zingen, acteren en schrijven.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *