|

De top 5 van beste kookboeken met gehakt in de hoofdrol 2023

Gehakt is een traditioneel en gemalen vlees, de meest gegeten variant in Nederland is afkomstig van de rund en het varken. Maar er is ook de mogelijkheid om gehakt te draaien van kippenvlees, schapenvlees en een ander mengsel van vleessoorten. Bij gehakt wordt vaak aan gehaktballen gedacht. Gehaktballen kun je in verschillende versies maken, mijn favorieten zijn met een gekookt ei en kaas.

Naast gehaktballen wordt gehakt ook veel gebruikt in gerechten, denk bijvoorbeeld aan pasta´s en ovenschotels. Over gehakt is dan ook veel geschreven, de 5 beste kookboeken met gehakt in de hoofdrol heb ik voor je op een rij gezet. Ondanks dat elk kookboek over gehakt gaat zijn ze wel heel divers.

Om je een goed beeld te geven heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, zoals de recensies en de waardering van lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig bestellen / kopen.

KokenKoken

101 ballen

Wie is er nou niet gek op gehaktballen?

Comfortfood dat in de meest uiteenlopende variaties over de hele wereld wordt gegeten. Dit boek is een ode aan de gehaktbal in al zijn verschijningsvormen: van de bekende ballen van vlees tot verrassende ballen met vis of groenten, van mini tot maxi en van traditioneel tot trendy.

Gehaktballen zijn er voor iedereen en voor elke gelegenheid: heerlijk in een broodje of een aromatische soep, met een heerlijke kaasvulling of gedompeld in een rijke saus. U kunt ze bakken, frituren, stomen… Maar wat u ook kiest, de recepten in dit boek zijn stuk voor stuk eenvoudig te bereiden en allemaal even lekker.


Gehakt

Gehaktrecepten die werkelijk iedereen lekker vindt! Gehakt is een echt blijvende topper in onze keuken: je maakt er makkelijke gerechten mee die snel klaar zijn en bovendien goedkoop. Maar evengoed is gehakt het perfecte ingrediënt om mee te experimenteren, waarmee je gerechten net die extra punch kunt geven.

In dit Gehakt-kookboek staan makkelijke familierecepten van bij ons en uit de wereldkeuken, voor elke smaak, voor jong en oud: balletjes en burgers, pastasauzen en -vullingen, taco’s en allerlei soorten pie, ovenschotels en stoofpotten.

Klassiekers zoals gehaktbrood met uien, hamburgers met zelfgemaakte ketchup en worstenbroodjes, maar ook ‘andere’ gehaktgerechten zoals Thaise balletjes met een pittige dipsaus, een stevige shepherd’s pie, en kruidige Mexicaanse taco’s. Eindelijk een boek over het populairste ingrediënt in onze keuken!


Gehakt

Met ‘Gehakt’ maakt Wim Ballieu komaf met het banale en einde-van-de-maand-eten-imago van gehakt en maakt hij je warm voor de talloze mogelijkheden van het gemalen vlees. Wim staat al geruime tijd gekend als een kok met ballen aan zijn lijf o.a. in zijn restaurants ‘Balls & Glory’. Dat hij de allerlekkerste gehaktballen kan maken, weet u intussen maar dat hij nog veel meer met gehakt kan, ontdekt u in dit boek.

De titel is tekenend voor de inhoud: een keuken die to the point is, met eenvoudige en vernieuwende recepten. Elk recept kan je bovendien klaarmaken met verschillende soorten gehakt: lam, kip, vegetarisch… Zo kan echt iedereen genieten van de smakelijke creaties van Wim Ballieu! Woensdag gehaktdag? Elke dag gehaktdag!


Gehaktballen

Iedereen heeft wel een recept voor een gehaktbal in zijn culinaire repertoire. Vaak is dit een recept dat al generaties lang doorgegeven wordt. Maar een gehaktbal hoeft al lang niet meer van alleen gehakt gemaakt te zijn, en ook internationaal zijn er talloze verrassende en vooral zeer smakelijke varianten op de ouderwetse gehaktbal te vinden.

Denk aan slavinken (oer-Hollands, maar o zo lekker!), great balls of fire (een lekker pittige balletje) of Lamsballen met rozemarijn en knoflook. Ballen met verschillende viscombinatie als zalm-en-wasabi-ballen, tonijnballen met gember of koriander-krabballen. Natuurlijk mogen de vega-varianten als balafel (falafel, maar dan net even anders), courgette-aspergeballen en zoete-aardappelballen niet ontbreken.

Naast originele recepten voor spannende ballen, geeft Jez Felwick talloze recepturen voor dips (guacamole, mayonaise) sauzen (champignon-, barbecue- blauwekaas- en kokosnootcurrysaus), jus en bouillons. Ook een briljante puree, heerlijk knapperig gebakken polenta, diverse salades en gratins en warme groentegerechten ontbreken niet, waardoor Gehaktballen genoeg inspiratie biedt voor lang genieten van culinaire, ronde hoogstandjes.

Jez Felwick kookt en verkoopt zijn beroemde ballen – vis, vlees, en vega – vanuit zijn foodtruck The Bowler in de straten van Londen, maar ook op boerenmarkten, muziekfestivals en culinaire festivals. Inmiddels zijn Felwicks gehaktballen een begrip in Engeland.


Vijftig tinten balletjes

Hoe lust jij het liefst jouw balletjes? Zinderend dichtgeschroeid, mals gebakken in een gepeperd sausje of toch maar liever op een heerlijk spiesje?

Ga samen met Mevrouw, een culinaire recensente met heel wat ervaring, op zoek naar het ultieme ballengenot. Kan Jonge Kok haar – en jou – geven waar ze zo hevig naar verlangt?

Met vijftig zinnelijke recepten en verhalen om duimen en vingers bij af te likken overtreft dit kookboek je stoutste dromen


KokenKoken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *