De top 5 van de beste kookboeken over de Hamburger 2025
Bij een hamburger wordt natuurlijk vaak gedacht aan de bekende fastfood keten Mc Donalds. Hoewel de hamburgers van Mc Donalds vaak dunne hamburgers zijn, zijn ze toch erg geliefd. Zelf heb ik liever een goede dikke hamburger met veel smaak. Niet overal waar je hamburgers koopt zijn ze even lekker. Dit is ook één van de redenen dat ik zelf graag hamburgers maak.
Jij en ik zijn niet de enige die zelf graag hamburgers maakt, als je naar de boeken kijkt over hamburgers zijn er vele liefhebbers van het zelf maken van hamburger, maar ook vele recepturen en varianten. Dit maakt het eten van een hamburger ook zeker niet saai en eentonig.
Voor deze pagina heb ik de 5 beste, leukste en meeste interessante kookboeken over hamburgers voor je geselecteerd. Om je een goed beeld te geven heb ik naast de boekomschrijving ook een link van Bol.com toegevoegd. Deze link geeft veel extra informatie over het boek waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek snel en eenvoudig bestellen (kopen).

Hamburgers – uit het atelier van Big Fernand

De perfecte hamburgers maken doe je met behulp van dit kookboek. Het lijkt zo simpel, een smaakvolle hamburger bereiden. Maar toch komt er heel wat bij kijken wil je de perfecte hamburger kunnen serveren. Hoe kies je het beste vlees en hoe kruid je dat, hoe bak je een lekker broodje, welke kaassoort en welke verse kruiden neem je en hoe maak je een goede saus? Op al deze vragen krijg je antwoord in het kookboek ‘Hamburgers’.
Een klassieker als de cheeseburger, maar ook verrassende burgers met courgette en geitenkaas, tonijntartaar of lam en chorizo; Big Fernand geeft verleidelijke hamburgerrecepten en bijpassende sausrecepten prijs.
Veggie & Vegan hamburgers

VEGETARISCHE EN VEGANISTISCHE HAMBURGERS 100% ZELFGEMAAKT Zin in een kastanje-paddenstoelen-pastinaakburger, een smoked BBQ-burger met polentasticks of een grilled halloumi met coleslaw? Ontdek in dit boek lekkere en ongewone recepten voor zelfgemaakte buns, hamburgers, bijgerechten, salades en sauzen. Met quinoa, halloumi of rode biet ontstaat zo gezonde fastfood voor fijnproevers, gegarandeerd zonder vlees!
Onweerstaanbare hamburgers

Een lekker broodje, een blaadje sla, een flinke portie gehakt, een plakje kaas, 2 of 3 specerijen en voilà, uw burger is klaar in precies 5 minuten. Fastfood verbleekt erbij en iedereen is er dol op. Dit boek verklapt u het geheim van een echte authentieke burger en verrast je met allerlei variaties daarop. Voor op een zondagavond voor de tv, een etentje met vrienden of een smulpartijtje met de kids…
Je vindt in dit boek een heleboel ideeën waarvoor u niet alleen rundergehakt kunt gebruiken, maar ook creatief kunt zijn met kip, lamsvlees, vis, tofoe of mozzarella, met verschillende soorten groenten en verrukkelijke sauzen. Vergeet die hamburgerketen op de hoek: de lekkerste hamburger eet je thuis!
Hamburgers – Best burger in town

Hamburgers grillen is een kunst, maar met deze verzameling hamburgers uit alle windstreken krijg je die kunst snel in de vingers. Een tijdloze collectie klassiekers die ook de echte kenner zullen bevallen, een reeks verbluffende nieuwe creaties waarmee je familie en vrienden kunt verrassen en een hoofdstuk met bijgerechten voor de perfecte finishing touch bij je hamburgers.
Burgers & BBQ Bites

Jord Althuizen’s nieuwste BBQ-boek Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites, met barbecuerecepten voor iedereen, voor fans van BBQ USA-style en Smokey Goodness.
Back to the USA we go! In Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites neemt pyro-culinair avonturier Jord Althuizen je mee naar de States. Want soms heb je simpelweg geen tijd voor het echte BBQ werk, en wil je something hot & fast. En waar kunnen ze dat nu beter dan in de USA?
In dit BBQ-avontuur neemt Jord je mee van de deli’s van New York tot aan de foodtrucks in Portland: op zoek naar a full serving of Smokey Goodness flavour maar voor half the time. Denk big-bigger-biggest BBQ sandwiches, de allerhotste BBQ taco’s of spicy BBQ snacks-on- a-stick. We want it all, and we want it now!
Lekker Burgerlijk!

Een burgerrevolutie speelt zich af. Hamburgers ‘nieuwe stijl’ zijn niet meer vooral goedkoop en snel, maar lekker, origineel en gemaakt van kwaliteitsingrediënten. Zelfs sterrenchefs maken hun eigen signature burgers. Dus waarmee ga jij de show stelen? Een perfect gebarbecuede burger van zelf gedraaid gehakt? Homemade bearnaisesaus en pickles? Of een pracht van een vegaburger met bloemkoolsteak of gegrilde avocado? Je vindt ze in dit boek, samen met de beste burgertips, tricks en weetjes.
500 Burgers

Dit boek laat zien hoe een eenvoudige burger de basis kan zijn voor honderden inspirerende maaltijden. Van de traditionele runderburger tot knapperige visburgers, rijst-bonenburgers en broodjes met pulled pork – er is voor ieder wat wils.
Creatieve en eigentijdse recepten voor elke gelegenheid.
Met een keur aan broodjes en allerlei ‘alternatieve’ broodjes (zoals een auberginebroodje) heeft u altijd een bijzondere basis voor uw burgers.
Ontdek de wereld van de bijgerechten, met knapperige frieten, frisse salades, klassieke koolsla en pittige sauzen.
Met handige tips voor het perfect bereiden van sappige burgers.
CAROL BECKERMAN is een culinair auteur en een enthousiaste kok met meer dan veertig jaar ervaring. Ze zwaaide ooit de scepter over de keuken van een Britse pub en verzorgde de catering voor grote evenementen en wekelijkse buurtontbijtfeesten in de Verenigde Staten. Tegenwoordig kookt en bakt ze voor lokale restaurants en heeft ze haar eigen website gewijd aan zuivelvrij koken.
Burgers

Genieten van de beste hamburgers die je ooit gegeten hebt? Dat is waar Burgers voor staat.
Laurentz Craane geeft in dit stijlvolle burgerkookboek zestig van zijn beste burgerrecepten (vis, vlees en vega) prijs voor zowel de beginnende kok die wil leren, als voor de ervaren kok die graag uitgedaagd wil worden en álles zelf wil maken. Alle type burgers komen aan bod: smokey pork burger, thai fishcurry burger of de gefrituurde risottoburger met rode biet.
Maar ook bijgerechten en smaakmakers, zoals zelfgemaakte chipotle en roasted aioli. De verrassende cocktailmixen van Gerbrand Kruijssen sluiten perfect aan op de smaakbeleving van de burgers. De smaken en technieken van burgers komen terug in de cocktails.
Groene burgers

30 recepten voor onweerstaanbaar lekkere vegetarische hamburgers
Groene burgers is een heerlijk boek met 30 groene, natuurlijk vegetarische burgers met bonen en linzen, wortels, courgette, spinazie, champignons, halloumi en de fijnste bijgerechten. Voor iedereen die meer groente wil eten. Maak kennis met de onweerstaanbare groene burger en je zult ontdekken hoe smakelijk deze is vergeleken met de traditionele beefburger.
Met recepten voor broodjes, zoetzure sidedishes, sauzen, dips en andere burgerboosters.
Martin Nordin heeft een goede neus voor smaak, styling en fotografie. Doordeweeks is hij werkzaam in de communicatiebranche en als hij niet werkt, componeert hij het liefst groene burgers en zoekt hij de ultieme balans tussen zoet en zuur in de pickled jalapeños. In zijn boek legt hij uit waarom hij voorstander is van een levensstijl zonder vlees. Maar ook niet-vegetarische burgerliefhebbers kunnen in dit boek hun hart ophalen. Mar
Het ultieme hamburgerboek

Maak zelf de ultieme hamburger!
Nog nooit heb je zoveel over hamburgers kunnen lezen als in Het complete hamburgerboek van chef-kok en restaurateur Julius Jaspers. Hij vertelt je de historie van het populaire broodje en leert je de perfecte hamburger te maken, met alle mogelijke bereidingen en ingrediënten. Van rund, kalf, varken en lam tot vis, schaaldieren en vegetarisch. Met meer dan 80 recepten van Julius en 12 grote chefs zoals Ron Blaauw en Jonnie Boer maak je de ultieme hamburger
