|

De top 5 van de beste kookboeken met Quinoa 2024

Quinoa ook wel gierstmelde genoemd, quinoa is afkomstig van de Chenopodium quinoa dit is een eenjarige plant uit de amarantenfamilie (Amaranthaceae). De oorsprong komt quinoa uit Zuid-Amerika.

De zanen worden ook steeds vaker buiten Zuid-Amerika gebruikt als voedselbron. Quinoa behoort niet tot de familie granen, maar worden wel op een vergelijkbare manier geconsumeerd en bereid. Het wordt als een alternatief gebruikt als rijst of couscous. Quinoa wordt al jaren gebruikt in de vegetarische en veganistische keuken.

Quinoa is verrassende en veelzijdige dan je zou verwachten, je kunt er zelf alcoholische dranken van maken. Wil je verrassende recepten van Quinoa? Bekijk dan eens de receptenboeken met Quinoa als ingrediënt.

Op deze pagina vind je de 5 beste boeken waar Quinoa het hoofdingrediënt is. Ondanks dat de boeken hetzelfde hoofdingrediënt hebben zijn de boeken heel divers.

Om je een goed beeld te geven van de boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen. Een goed alternatief voor Bol.com is Bookspot.nl

Autumn 2- 728 x 90

Quinoa revolutie

Ruim 150 heerlijk en originele recepten met het superfood quinoa

Steeds meer mensen vallen voor de verleiding van quinoa. Het oergraan (dat eigenlijk geen graan is, maar een kiemgroente!) is enorm in opkomst en wordt allang niet meer alleen gebruikt in salades. Green & Hemming laten met hun boek zie hoe veelzijdig quinoa is. Ze verwerken het in taarten, toetjes, soepen, oven-, vis- en vleesgerechten en uiteraard in salades.

Quinoa is gluten- en tarwevrij en zeer rijk aan eiwitten en vitaminen. Het bevat geen cholesterol en is makkelijk verteerbaar. Het ideale ingrediënt dus voor een voedzame en gezonde maaltijd!


Koken met quinoa – Rena Patten

Het product quinoa is in feite zaad, maar wordt gegeten als een graan – het is niets minder dan een supergraan. De Inca’s aten dit supergraan al. Het is een van de gezondste voedingsmiddelen die er zijn.

Quinoa is:

  • Gluten- en tarwevrij
  • Zeer rijk aan eiwitten
  • Rijk aan vitaminen
  • Cholesterolvrij
  • emakkelijk verteerbaar

Dit boek bevat 90 smakelijke recepten: soepen, brood en pasta, salades, vegetarische maaltijden, maaltijden met vlees, gevogelte of vis, evenals allerlei zoete gerechten.


Quinoa

Quinoa is als ‘superfood’ in korte tijd razend populair geworden. Begrijpelijk, want het is lekker, bevat uitzonderlijk hoge voedingswaarden, vitaminen en mineralen, is eenvoudig te bereiden en veelzijdig in gebruik. In 75 recepten tonen chef-kok Eric van Veluwen en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven de vele mogelijkheden met quinoa. Van ontbijt, snack en salade tot soep, hoofdschotel en dessert.

Naast een heerlijk kookboek met uiteenlopende recepten biedt het boek veel informatie over de herkomst van deze ‘supergraan’ en waarom het zo supergezond is. Dankzij de vele gezonde eigenschappen is deze supergraan geschikt voor: coeliakiepatiënten, kracht- en duursporters, mensen die willen afvallen, vegetariërs en diabetici. Quinoa, een ‘must’ voor iedereen!

Eric van Veluwen is ambassadeur voor biologisch eten. Goed eten heeft volgens Eric geen kunstgrepen nodig. Niet alleen omdat de smaak de pan uit vliegt, maar ook uit principe. Eric heeft gekookt bij een aantal Belgische en Nederlandse restaurants met Michelinster.

Robèrt van Beckhoven is bekend als jurylid van het televisieprogramma ‘Heel Holland Bakt’. Hij is Meester Patissier en heeft het onlangs als eerste Nederlander tot Meester Boulanger geschopt. Robèrt geeft advies op het gebied van patisserie en deelt zijn kennis en passie tijdens workshops.


Heerlijke quinoa

Meer dan 100 lekkere en gezonde recepten, van ontbijt tot dessert.


Lekker. Havermout! Quinoa! En meer… 175 verrassend gezonde recepten

Lekker Havermout! Quinoa! En meer… is een vervolg op Lekker lang jong – een voedselzandloper kookboek. Met opnieuw veel verrassend gezonde recepten die je lekker lang jong houden. Het uitgangspunt blijft genieten en vrijwel alle recepten in dit boek zijn ‘voedselzandloperproof’, maar we zijn nu zelfs een stap verdergegaan. Ook voor mensen die glutenvrij en/of lactosevrij willen eten staan er heel veel lekkere recepten in dit boek.

De icoontjes achter de recepten maken dit in één oogopslag duidelijk. Voedselzandloperproof De gerechten voldoen aan de leefregels die Kris Verburgh in zijn boek De voedselzandloper duidelijk uiteenzet.

  • Glutenvrij: In de gerechten zijn geen producten verwerkt waarin gluten zitten, zoals tarwe.
  • Lactosevrij: De gerechten bevatten geen melkproducten en andere producten waarin lactose voorkomt.

Autumn 2- 728 x 90

Vergelijkbare berichten