De top 10 van de beste boeken over superfood 2024
Superfood is al een jaren erg populair en lijkt nog steeds in populariteit te groeien. Superfood producten zouden een hoog gehalte aan goede voedingstoffen en antioxidanten moeten bevatten die positieve effecten kunnen geven op de gezondheid.
Je leest een voorzichtigheid in mijn woord keuze en zinnen, omdat de geclaimde gezondheidseffecten van superfood nog niet voldoende wetenschappelijk zijn onderbouwd en bewezen.
De superfood producten zijn wel heel gezond en een goede toevoeging aan je maaltijden, een deel van het superfood is ook terug te vinden in de schaal van vijf. De schaal van vijf geeft de voeding weer die goed is voor onze gezondheid.
Superfood producten zijn o.a.
- Vette vis
- Knoflook
- Olijfolie
- Donkere Chocolade
- Diverse noten
- Gojibessen
- Hennepzaad
- Tarwegras
- Bessen
- Rode Druiven
- Cacaobonen
Over Superfood is veel geschreven, ook zijn er diverse boeken uitgebracht. De 10 beste boeken over superfood heb ik voor jou op deze pagina op een rij gezet. Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over de boeken over superfood. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.
Jamie’s super food voor elke dag
Gezond eten en je goed voelen met Jamie Oliver!
Jamie’s super food voor elke dag is het nieuwste kookboek van Jamie Oliver. Gezond eten en je goed voelen wordt een koud kunstje, met deze recepten voor een healthy en happy leven. Het ultieme boek voor iedereen die een gezonde eet- en leefstijl wil. Word de beste versie jezelf!
Superfood recepten
Supergezond met superfoods
In het nieuwe kookboek van Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon draait het allemaal om superfoods! Superfoods zijn al eeuwenoud, maar de geweldige eigenschappen van deze granen, bessen en zaden zijn pas net ‘herontdekt’. Welke superfoods zijn er? Wat zijn de gezonde kenmerken? En wat kun je er eigenlijk mee koken? Jesse en Annemieke geven antwoord op elke vraag. Met tachtig recepten.
Superfood ontbijt
De belangrijkste maaltijd van de dag… maar dan anders In Superfood ontbijt staan 25 ontbijttoppers: een ontbijt voor als je ’s morgens moet haasten, voor een lekker lui weekend, en voor jonge gezinnen. Ze zitten allemaal vol natuurlijke superfoods, zoals granen, zaden, noten, fruit, groente en peulvruchten.
Voor een extra boost worden voedingssupplementen zoals açai, lucuma en spirulina toegevoegd. Met tips over de bereiding van de ontbijtjes en extra informatie over superfood. De recepten bevatten geen gluten en geraffineerde suikers en de meeste zijn vegetarisch en lactosevrij. Je hoeft geen dag hetzelfde te ontbijten: van ontbijtrepen, granola, smoothies, brood en beignets tot roerei, frittata en ontbijtparfaits.
500 superfood gerechten
Superfood is momenteel razend populair. Dit boek biedt een leidraad om met deze voedingswaren aan de slag te gaan. Op basis van de uitgebreide lijst superfoods in het boek worden honderden heerlijke en razend gezonde gerechten gemaakt.
Superfoods
Dit boek gaat over de top 17 superfoods in de wereld.
Superfoods zijn krachtige, geconcentreerde voedingsmiddelen met een ontzagwekkend vermogen ons lichaam te voeden en te herstellen. In dit full-color geïllustreerde boek geeft rawfood-deskundige David Wolfe een volledig overzicht van smakelijke plantaardige voedingsproducten zoals goji-bessen, cacaobonen (rauwe chocola), hennepzaad, maca, spirulina, producten van bijen en nog talloze andere producten. Als krachtige en duurzame bron van goede eiwitten, vitaminen, mineralen, enzymen, antioxidanten, vetten en oliën, essentiële aminozuren en vetzuren en andere voedingsstoffen vormen superfoods een uniek en veelbelovend stuk van de voedingspuzzel.
Alle superfoods worden tot in detail beschreven en voorzien van eenvoudige, lekkere recepten. Deze zeer toegankelijke handleiding geeft je overtuigende, wetenschappelijke argumenten betreffende de unieke kracht van superfoods ten aanzien van uitstekende voeding, gezondheid en welzijn, lichamelijke schoonheid en duurzame landbouw. Verander je eetpatroon, verander je lifestyle, verander de wereld. “Als voedingsdeskundige doet David Wolfe andere experts op dit gebied verbleken. Zijn kennis van rawfoods, superfoods, kruiden en chocola is onovertroffen.” –
Professor JOHN GRAY, auteur van Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus “David heeft de ultieme handleiding geschreven voor de kennismaking met superfoods. Door superfoods zullen we de bovennatuurlijke wezens worden die we eigenlijk allemaal zijn.” – ROXANNE KLEIN, beroemde chefkok en oprichter van Roxanne’s Fine Cuisine “Voedingsauteur en -deskundige en spreker David ‘Avocado’ Wolfe blijft een lichtend voorbeeld voor succes. Zijn kennis over superfoods zal je verbazen en je precies dat kleine beetje gezondheidsadvies verschaffen waar je naar op zoek was.” – MARK VICTOR HANSEN, mede-auteur van de serie Chicken Soup for the Soul
Super food voor familie en vrienden
Na het succes van ‘Jamie’s Super Food voor elke dag’ komt Jamie Oliver met ‘Jamie’s Superfood voor familie en vrienden’, een kookboek vol superfood-recepten voor het hele gezin.
Met Jamie Olivers ‘Superfood voor familie en vrienden’ trakteer je jezelf én je gezin elke dag op een heerlijke en gezonde maaltijd waar je maar 30 minuten voor in de keuken hoeft te staan! Jamie Oliver laat zien dat super food niet alleen supergezond is maar ook superlekker en dat het heel makkelijk is om een gezond eetpatroon te ontwikkelen voor het hele gezin.
Boost your Food
Gezond eten is niet duurder, ingewikkeld of ‘niet-te-eten’. In dit boek leer je hoe je met kleine aanpassingen en een andere visie over voeding, snel en lekker maaltijden kunt bereiden. Met de waardevolle tips in dit boek leer je hoe je met Aloë Vera en andere superfoods de voedingswaarde van je dagelijkse eten kunt boosten. En dat allemaal verwerkt in erg lekkere, makkelijke en snelle recepten. Je leert meer over de geneeskracht van kruiden en specerijen. Koken op deze manier is leuk en creatief en wordt hopelijk een onderdeel van jouw betere leefstijl. Gezonder eten is geen hype of dieet, het is een besluit!
OVER DE AUTEUR: Sabine Hahn is al sinds haar puberjaren bezig met voeding. Als natuurgeneeskundig therapeute, voedingsdeskundige, orthomoleculair therapeut, auteur, coach en trainer is het haar passie om mensen te inspireren, om de juiste keuzes te maken. Vanuit haar ervaring en kennis na talloze opleidingen en cursussen heeft zij dit boek samengesteld, waarin zij zowel weetjes over voeding en gezondheid deelt, alsook makkelijke recepten aanreikt, die voor iedereen eenvoudig en snel zijn te koken.
RECENSIE: “Dit kookboek is een verrijking voor iedereen die graag gezonder wil eten en leven.” Irene Lelieveld (auto) kinesioloog, voedingstherapeut en auteur van 12 gezondheidsboeken
Feel good! – Power foods
Als de lente weer in het land is, gaan we bijna intuïtief meer aandacht aan ons lichaam besteden. We gaan meer bewegen en gezonder eten. Maar gezond mag natuurlijk ook lekker zijn.
Power foods bevat, naast de vele voedingstips, 50 heerlijke recepten met ingrediënten als açaïbessen, gojibessen, cranberries, alfalfa, wakame, nori, noten, boerenkool…
Zoals Japans norihoorntje met preischeuten en een gemberdressing, tajine van zoete aardappel met fysalis, champignonburgers met kurkuma, zonnige salade met cranberries en noten…
Kook, eet en geniet!
Superfoods
Alles wat je moet weten over superfoods We weten allemaal hoe belangrijk gezond eten is. Maar wat betekent ‘gezond’ en krijgen we door ons huidig voedingspatroon wel alle essentiële voedingsstoffen binnen? Superfoods –
Het handboek vertelt je op een wetenschappelijk onderbouwde manier wat gezond eten is, waarom een gezond voedingspatroon zo belangrijk is en waarom het interessant is om je dagelijkse dieet aan te vullen met superfoods.
Met superfoods wordt een ruim gamma bessen, noten, zaden, grassen, paddenstoelen en andere voedingsmiddelen bedoeld die bomvol essentiële voedings- en beschermstoffen zitten, zoals baobab, gojibessen, açaí, tarwegras, chiazaad en moringa. Ze zijn een echte hype en ondertussen bij een heel breed publiek bekend. Maar heel wat mensen hebben er geen idee van hoe ze gebruikt worden en waar ze goed voor zijn. In dit boek worden alle superfoods onder de loep genomen en uitgelegd waarom ze zo goed voor je zijn. Om meteen zelf aan de slag te kunnen, vroegen we bekende chefs, waaronder Gert
De Mangeleer, Sofie Dumont en Peter De Clercq, naar hun lekkerste recepten met superfoods. Een eenvoudige smoothie maar ook een chique feestmaaltijd krijgen een geweldige gezondheidsboost dankzij een dosis superfoods.
De supplementenwijzer
Dit boek geeft inzicht in:
- De werkzaamheid van de verschillende supplementen;
- Traditionele en modern-wetenschappelijke kennis over supplementen;
- Hoe je met de kracht van de natuur gezonder kan worden;
- Welke supplementen voor welke klachten inzetbaar zijn;
- Welke keuzen je kunt maken voor een betere gezondheid.
Dit boek is een overzichtelijke gids voor het gebruik van vitaminen, mineralen, aminozuren, vetten & oliën, superfoods, kruiden & specerijen, antioxidanten, paddenstoelen en andere supplementen.
Door de strenge wetgeving is het niet langer toegestaan om op de verpakking van een voedingssupplement te vermelden waar het voor dient. Dit verbod kan wel eens voor gevaarlijke situaties zorgen die onze beleidsmakers over het hoofd hebben gezien.
Ook zal informatie over de heilzame werking van supplementen de consument moeilijker bereiken. In deze supplementenwijzer is de kennis van duizenden jaren veiliggesteld en kan eenieder tot zijn eigen keuzen komen.
Nog niet eerder is er zo’n compleet naslagwerk verschenen waarin alle veelgebruikte vitaminen, mineralen, aminozuren, vetten & oliën, superfoods, kruiden & specerijen, antioxidanten, paddenstoelen en andere supplementen zijn opgenomen, inclusief een uitgebreide zelfhulpwijzer en een handige supplementen-index. De laatste jaren zijn o.a. superfoods zeer snel populair geworden, dankzij de globalisering van de economie en de behoefte aan gezonde en natuurlijke voedingsmiddelen.
Over de auteur:
Juglen Zwaan (1982) is orthomoleculair geneeskundige en besloot zijn baan als leerkracht op een middelbare school op te zeggen om mensen bewust te gaan maken van de relatie tussen voeding en gezondheid. Via seminars, publicaties en radio-interviews heeft hij al vele mensen geïnspireerd om hun gezondheid in eigen hand te nemen. Hierdoor is hij inmiddels uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van voeding, supplementen, superfoods en gezondheid.