De top 10 van beste kookboeken met makkelijke en simpele recepten
Koken hoeft niet moeilijk te zijn het is gewoon een kwestie van oefenen en uitproberen. Het ene gerecht is wel makkelijker te maken dan het andere. Uiteraard kun jij het je zelf ook zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wil. Door bijvoorbeeld kant en klare mayonaise te kiezen i.p.v. zelf te maken.
Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan na de 10 kookboeken met de meeste makkelijk, simpele maar wel erg lekkere recepten. Gerechten die je zelf eenvoudig kunt maken zonder te veel ingrediënten of in 1 pan, gerechten die snel klaar zijn en weinig werkzaamheden vergen.
De kookboeken in de top 10 zijn heel divers en om je een goed beeld te geven heb ik een boekomschrijving en een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het kookboek eenvoudig en snel bestellen.

Lekker & simpel

Voor iedereen die hulp nodig heeft bij het beantwoorden van de vraag: ‘wat eten we vandaag?’ is er nu het kookboek van Sofia en Jorrit Lekker & Simpel. Geen moeilijke gerechten waar je uren voor in de keuken moet staan maar lekkere en simpele recepten die iedereen kan maken. Een kookboek met 200 recepten voor een lekker, simpel en snel avondmaal.
Recepten die binnen 20 minuten op tafel staan zoals een zelfgemaakt broodje hete kip, een eenpansgerecht met zoete aardappel, een pasta-ovenschotel met Boursin, taco lasagne. En ook de lekkerste gerechten met wraps zoals een kip-pesto wraptaart. Dit omvangrijke kookboek bevat veel nieuwe recepten en de succesnummers van hun culinaire blog www.lekkerensimpel.com.
Een blog waar maandelijks meer dan 400.000 unieke bezoekers hun weg vinden naar een lekker recept. Jorrit van Daalen Buissant des Amorie en Sofia Chanou zijn de oprichters van de populaire blog lekkerensimpel.com (2012). Door het succes richten zij zich fulltime op het schrijven over eten en het bedenken van recepten. ‘Jorrit en Sofia laten met hun site zien hoe je op een simpele manier een lekkere maaltijd kunt bedenken’ – Delicious Magazine
Jamie Oliver – 5 ingredienten

In ‘5 ingrediënten: snel & simpel koken’ laat Jamie Oliver zien hoe je met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en healthy kunt eten. Snel, simpel, superlekker!
De recepten in ‘5 Ingrediënten’ van Jamie Oliver (de opvolger van bestseller ‘Jamie in 15 minuten’) zijn stuk voor stuk eenvoudig te maken en in een handomdraai klaar. Het boek bevat 130 recepten voor kip, rund-, varkens- en lamsvlees, vis, eieren, vegetarische recepten, salades, pasta’s, rijst, noedels en uiteraard heerlijke zoetigheden! Bij elk recept vind je een visuele ingrediëntenlijst, tijdsduur, portiegrootte, informatie over voedingswaarden en een gemakkelijk te volgen recept.
Dit is Jamie’s makkelijkste kookboek tot nu toe en ideaal voor mensen met weinig tijd. Elke dag verse maaltijden voor iedereen die tot vijf kan tellen.
Lekker & makkelijk koolhydraatarm

Ook koolhydraatarm eten moet gewoon verrukkelijk zijn. Punt. Dit boek biedt de allerlekkerste gerechten voor elk moment van de dag en maakt het samenstellen van een gezond koolhydraatarm menu makkelijk.
Ook koolhydraatarm eten moet gewoon verrukkelijk zijn. Punt. In amper twee jaar tijd groeide KoolhydraatarmRecept.nl uit tot het populairste niet-commerciële koolhydraatarme foodblog van Nederland. Maandelijks vinden honderdduizenden bezoekers hun weg naar de recepten. Het blog is voor velen een inspiratiebron voor creatief koolhydraatarm of ketogeen koken.
Dit boek biedt de allerlekkerste gerechten voor elk moment van de dag en maakt het samenstellen van een afwisselend menu makkelijk. Of koken nu je hobby is of niet, je zet met deze recepten moeiteloos een echt lekker koolhydraatarm gerecht op tafel waar iedereen van mee kan genieten.
Alle recepten zijn suikervrij en geschikt voor mensen met diabetes type 2. Laat je verrassen en geniet van slimme basisrecepten, voedzame ontbijtjes, knapperige salades, smakelijke bijgerechten en gevarieerde diners. Van Hollandse stamppot tot zalige Indiase curry! Feestelijke hapjes, zoete lekkernijen en verleidelijke nagerechten.
Er staan ruim 120 recepten in dit boek, met veel variatietips. Je vindt duidelijke uitleg over gezond koolhydraatarm eten en bij elk gerecht staat het aantal koolhydraten vermeld. Echt handig!
De makkelijke keuken

Gewoon gezond en lekker eten voor elke dag. 200 recepten die altijd lukken, met goed verkrijgbare ingrediënten en talloze tips en variaties.
De makkelijke keuken is een kookboek met bijna 200 klassiekers en altijd-goed-recepten die je steeds weer wilt maken. Van aardappelpuree tot erwtensoep, van zalm uit de oven tot bolognesesaus, van caesar salad tot vegetarische groentecurry, van roze koeken tot chocolademousse. Zelfs broodbeleg komt aan bod! Geen gedoe, maar gewoon heerlijke borden met écht eten. Gezond en lekker koken was nog nooit zo makkelijk, iedereen kan het. En dat natuurlijk allemaal zonder pakjes en zakjes.
De makkelijke keuken is de kakelverse heruitgave van Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek van Koken met Karin, de everseller die door al meer dan 150.000 lezers werd stukgekookt.
‘Met Karins heldere uitleg, vele tips en overzichtelijke recepten kan iedereen koken.’ Janny van der Heijden, jurylid Heel Holland Bakt
Fast, fresh, simple

Slimme tips en snelle trucs om eenvoudige, lekkere en prachtige gerechten voor 2 personen op tafel te zetten.
Donna Hays kookboek fast, fresh, simple bevat meer dan 160 snelle recepten, verse smaken en simpele achter-de-handjes voor elke dag en iedere gelegenheid. Het boek is opgebouwd uit drie delen:
Het hoofdstuk ‘fast’ met hartige en zoete gerechten voor mensen met weinig tijd. In een halfuurtje staat er een indrukwekkend gerecht op tafel!
Het hoofdstuk ‘fresh’ gaat over het bereiden van klassiekers, zonder het gedoe van lange voorbereidingen. Donna geeft klassiekers een make-over, met een verfrissend effect als resultaat.
In het hoofdstuk ‘simple’ vind je alle snelle trucjes die Donna zich in de loop der jaren eigen heeft gemaakt. Ze laat hier zien hoe je met een mix van verse ingrediënten én een paar kant-en-klare producten doordeweekse hartige en zoete favorieten kunt samenstellen.
Donna Hay is een begrip en een internationaal fenomeen op culinair gebied. Ze ontwikkelde een eigen stijl met simpele, slimme, seizoensgebonden recepten die prachtig worden gefotografeerd. Er zijn van haar 26 boeken wereldwijd meer dan 6 miljoen exemplaren verkocht, haar boeken zijn vertaald in 10 verschillende talen en haar tv-kookshows zijn in meer dan 14 verschillende landen te zien. Ze heeft dé nummer één iPad-app in Australië, is krantencolumnist, ontwerper van een lijn met keukenspullen en voedselproducten, en eigenaar van haar eigen webwinkel.
Simpel

DÉ CULINAIRE BESTSELLER
Eenvoud? Het lijkt onwaarschijnlijk bij een kookboek van Yotam Ottolenghi, maar zijn nieuwe kookboek SIMPEL staat vol met eenvoudig te bereiden gerechten, zonder af te doen aan de typische Ottolenghi-smaak of verrassing. Van avocadoboter op toast met tomatensalsa, heerlijke saffraan-mosterdscones met cheddar en piccalilly tot burrata met gegrilde druiven en basilicum of een bevroren munt-en-pistache-chocoladecake.
SIMPEL bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken. Met handige iconen zie je in een oogopslag welke kenmerken betrekking hebben op het betreffende recept
Het makkelijke bakboek

Met Het makkelijke bakboek bewijst Rutger van den Broek in 100 recepten dat bakken niet altijd moeilijk of tijdrovend hoeft te zijn. Stap voor stap, weinig ingrediënten, een korte bereidingstijd en zonder moeilijke technieken of dure apparaten.
Meer dan een kom, handmixer, steelpan, oven en een aantal standaard bakvormen en wat keukengerei heb je niet nodig. Van kaneelscones met cranberry’s tot tuttifrutticake, van amandelcroissants tot baklava met walnoten en van chocoladesalami tot gemberpannenkoeken. Ook biedt Rutger handige basisinformatie, goede bak- en serveertips en eindeloos veel lekkere variaties.
- 100 Makkelijke bakrecepten
- Stap voor stap beschreven
- Weinig ingredïenten
- Korte bereidingstijden en simpele technieken
- Standaard bakvormen en keukengerei
De snelle bakplaat

Laat de oven het werk doen! Met deze 75 veelzijdige recepten zet je met maar 10 minuten voorbereiding en maximaal 30 minuten baktijd eenvoudig een gezonde maaltijd op tafel. Van doordeweekse gezinsmaaltijden tot luxe gerechten waarmee je punten scoort bij je partner. Maar ook luie ontbijtjes tot het preppen van lunchtrommels.
Van een tafel vol braadsledes voor een avond met vrienden of familie tot zoete traktaties. Maak bijvoorbeeld een alles-in-een Thaise vispastei, kindvriendelijke gnocchi met knapperige ham en erwten of geroosterde halloumi met aubergine, tomaten en pijnboompitjes. Of ga voor zoet met een granaatappel-yoghurtcake. Welk overheerlijke recept je ook kiest, een half uurtje later kun jij aan tafel met een heerlijke, gezonde én snelle maaltijd.
500 eenpansgerechten

Een eenpansgerecht is het ultieme gemaksvoedsel omdat het veel stress wegneemt. U hoeft zich echter niet te beperken tot traditionele stoofpotten. De makkelijk te volgen recepten in dit boek zijn ontwikkeld met de nadruk op gemak en ze bieden vele suggesties voor snelle lunches, heerlijke familiegerechten en langzaam bereide maaltijden uit de slowcooker (waar u geen omkijken naar heeft). Wat de gelegenheid ook is, u vindt er vast een recept voor.
Vega zónder pakjes & zakjes

Veel mensen vinden vegetarisch eten nog best lastig, want hoe doe je dat: een dagje zonder vlees?
Pakjes en zakjes bieden geen oplossing, die gaan steevast uit van kipfilet of gehakt. Vegetarisch koken is echter veel meer dan alleen maar ‘iets weglaten’, het draait om creativiteit. Op veler verzoek komt Karin Luiten daarom eindelijk met een vrolijk vegetarisch kookboek, vol inspiratie voor heerlijke, alledaagse gerechten die iedereen kan maken. Vlees of vis mis je helemaal niet bij de linzenmoussaka, preilasagne, Thaise bonenburgers, paprikapaella of filodeegtaart met snijbiet.
Soepen, pasta’s, maaltijdsalades, aardappels, rijst, noedels, hartige taarten, ovenschotels: alle favorieten komen aan bod, met een glansrol voor groente en slimme smaakmakers. Inclusief volop praktische tips voor variaties en kliekjes. Dit boek maakt vega eten op een aanstekelijke manier heel vanzelfsprekend. Lekker én makkelijk.
