| |

De top 7 van de mooiste boeken over Kastelen en Burchten 2023

In Nederland vind je veel kastelen en Burchten, diverse kastelen zijn ook te bezoeken. Veel kastelen hebben in de loop van de jaren een andere functie gekregen en zijn omgebouwd tot bijvoorbeeld een hotel of is er een museum in het kasteel gevestigd. Dit geldt niet alleen voor de Nederlandse kastelen, ook in andere landen waar vaak nog veel meer kastelen zijn is dit van toepassing.

Meer over de kastelen en burchten lees je in de 7 prachtige boeken die ik voor deze pagina heb geselecteerd. De boeken zij heel diverse en worden daarom ook uitgebreid beschreven. Naast een boekomschrijving heb ik ook een link van Bol.com geplaatst.

De link geeft veel extra informatie over het kastelen boek en via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

De allermooiste kastelen van Nederland

50 MACHTIGE KASTELEN GESELECTEERD OP AUTHENTICITEIT, HISTORIE EN LIGGING Van de glooiende bossen van de Veluwezoom en de oevers langs de rivieren tot het vlakke Groningse platteland en het Limburgse heuvellandschap: door heel Nederland vind je eeuwenoude kastelen met torens en kantelen, poorten en dikke muren en natuurlijk hun flamboyante bewoners. Kastelen hebben elk een eigen verhaal, een unieke geschiedenis en staan vaak op zeldzaam mooie plekken in het Nederlandse landschap.

Rond de vijf allermooiste kastelen hebben wij speciaal voor dit boek wandelingen gemaakt die de bijzondere ligging laten zien. In het kader van de verkiezing van het allermooiste kasteel van Nederland zijn de 50 allermooiste kastelen van ons land zorgvuldig geselecteerd. De winnaar, Kasteel Hoensbroek, is door een jury van deskundigen gekozen. Dit authentieke middeleeuwse kasteel, in het mooie Limburgse bekenlandschap, heeft een lange en interessante historie.


Burchten en kastelen in Europa

Adembenemende landschappen dienen als decor voor de mooiste bouwwerken van Europa. Van Scandinavië tot Portugal: overal zijn sprookjes en mythen om romantische kastelen geweven waarover de waas van voorbije eeuwen hangt. Dit boek geeft informatie over de belangrijkste feiten van een bouwwerk, zoals de historische achtergronden of de architectonische bijzonderheden. Welke rol speelden de vluchtburchten van de katharen in Frankrijk? Welke stijlkenmerken onderscheiden de architectuur van Strawberry Hill in Engeland? Of: Hoe bracht de Duitse schrijver Kurt Tucholsky zijn jaren in slot Gripsholm in Zweden door? Adembenemende architectuur en schitterende interieurs!


De mooiste kastelen van Vlaanderen

Zin om eropuit te trekken naar een onbekende en misschien vreemde wereld, om een lang vervlogen tijd of een prachtig stukje natuur te ontdekken? Je hebt er geen teletijdmachine voor nodig en je hoeft er niet ver voor te reizen.

Vaak heb je genoeg aan je fiets en een paar wandelschoenen, want… om de hoek ligt een kasteel!Vlaanderen bezit een ongelofelijke rijkdom aan kastelen en kasteeldomeinen. Ze staan te wachten om door jou ontdekt te worden! De verwondering, de spanning, het plezier, de natuurbeleving krijg je er zomaar bij. Dit unieke boek opent het verleden en het heden van de Vlaamse kastelen en hun domeinen.

Dit boek is zowel een naslagwerk als een toeristische gids. Je krijgt een volledig overzicht van alle kastelen per provincie. Met boeiende verhalen en wetenswaardigheden. Met een pak praktische informatie om een leuke uitstap, een geslaagde dagtrip of een prinsheerlijk weekend in te plannen. De prachtige kleurenfoto’s brengen de kastelen tot leven en nodigen je uit om zelf de betoverende charme ervan te ontdekken


Burchten & kastelen

Dit monumentale boek geeft een historisch en architectonisch beeld van de
boeiende geschiedenis van ontwikkeling en bouw van burchten en kastelen. Deze imposante bouwwerken (er waren er ooit zo’n 30.000) zijn vanaf de 8e eeuw
ontstaan als verdedigingswerken en als versterkte woonsteden voor lokale of
regionale machthebbers.


100 mooiste kastelen van de wereld

“Een reis langs schitterende kastelen en paleizen. De 100 spectaculaire bouwwerken met prachtige foto’s vertegenwoordigen niet alleen de romantische Europese kastelen met sprookjesachtige allure, maar ook de keizerlijke paleizen van China en Japan, de oude forten van India en de uit rood zand opgetrokken bastions uit het Midden-Oosten.”

Prachtige foto’s en de inzichtelijke geschiedkundige tekst – compleet met grillige feiten, mythen en alledaagse zaken – nemen je mee op een uitgebreide reis langs de belangrijkste en schitterendste bouwwerken op aarde en vertellen het verhaal van hun opkomst en ondergang.

Voor de avontuurlijke lezers zijn er ook reistips, maar niemand hoeft zijn huis te verlaten om in de fascinerende verhalen van deze ontzagwekkende monumenten van de beschaving te duiken en de rijke erfenis die ze bewaren te bewonderen


Landhuizen en kastelen in Nederland

De kunst van Nederland behoort tot het belangrijkste cultuurgoed ter wereld. Niet alleen in Europa en Amerika, maar ook in de voormalige koloniale gebieden, wisten de Nederlanders lange tijd hun artistieke stempel op de beschaving te drukken.

In dit rijk geïllustreerde boek krijgt de lezer een prachtig beeld van de grote rijkdom van maar liefst zesendertig landhuizen en kastelen die verspreid liggen over het gehele land. Ze zijn gebouwd in uiteenlopende perioden van de Nederlandse geschiedenis en vertonen verschillende stijlen. De tekst gaat in op de geschiedenis en de architectuur; de kleurenfoto’s, die speciaal voor dit boek werden gemaakt, tonen een schat aan architectonische en decoratieve details van in- en exterieur, waarvan er vele hier voor het eerst worden gepubliceerd.


100 kastelen

Kastelen spreken per definitie tot de verbeelding. Het zijn zonder uitzondering imposante bouwwerken neergezet op imposante plekken in het landschap. Boven op een berg, strategisch gelegen aan een rivier, of op een landtong uitkijkend over zee. Het waren de woonverblijven van machthebbers: koningen, graven en hertogen. Ze fungeerden als verdedigingswerken, jachtpaleizen en lusthoven. Ze werden belegerd, overwonnen, verwoest maar ook weer opgebouwd. Ook de romantische en sprookjesachtige kastelen die na de middeleeuwen zijn gebouwd, mogen hier uiteraard niet ontbreken. De honderd mooiste kastelen in één boek.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *