|

De top 6 van de beste boeken over Porsche 2024

Porsche de Duitse fabrikant van (sport)auto´s is opgericht in 1931 door Ferdinand Porsche. Ferdinand was tevens ontwerper van de eerste Volkswagen. Het bedrijf van Porsche is gevestigd in Zuffenhausen onder de rook van Stuttgart. Het bekendste model van Porsche is 911.

Alles over de Porsche 911 en de andere modellen maar ook de geschiedenis van Porsche lees je in de boeken die geselecteerd zijn voor de top 6 van beste boeken over Porsche. De boeken worden uitgebreid beschreven, naast een boekomschrijving vind je ook een link van Bol.com. De link geeft veel extra informatie over het boek, via de link kun je het boek ook eenvoudig en snel bestellen.

AutoAuto

Het verhaal van Porsche

Het verhaal van Porsche vertelt de complete geschiedenis van Porsche. Geschreven door F1-journalist Luke Smith en met oogstrelende fotografie van de legendarische modellen.

Het onmiskenbare ontwerp, de ongelooflijke techniek en de topprestaties maken dat de auto’s van Porsche tot de meest gewilde machines op aarde behoren. Het verhaal van Porsche vertelt de geschiedenis van dit wereldberoemde automerk en besteedt aandacht aan alle belangrijke modellen. Van James Dean’s 356 en de iconische 911 tot de ultramoderne 918 Spyder. Schitterende foto’s en meeslepende teksten vormen een eerbetoon aan een van de meest toonaangevende autofabrikanten ter wereld. Eerder verscheen Het verhaal van Ferrari in deze serie voor autoliefhebbers.


911

Een mooi Porsche 911 boek voor elke Porsche liefhebber.

Een mooi Porsche 911 boek voor elke Porsche liefhebber. Ondernemers, schrijvers, bankiers, oud geld, acteurs en actrices en nu millenials. Wat beweegt deze auto?

Ik kon de sportwagen van mijn dromen niet vinden, dus heb ik hem zelf gebouwd.’ – Ferry Porsche

De Porsche 911 doet iets met je. Ulf Poschardt, krantenman, schrijver, filosoof en fervent Porsche-rijder, weet daarvan mee te spreken. In dit boek beschrijft hij de 911 als fenomeen in de wereld van de hedendaagse cultuur, de techniek en het design en bekent hij zijn liefde voor deze ‘persoonlijke autonomie op vier wielen’. Hij legt de Porsche-rijder op de divan en stelt dat een klein beetje narcisme best mag. Dat wil zeggen: niet iedereen kan of hoeft in een Porsche te rijden, maar het 911-levensgevoel, dat staat voor vrijheid en alles durven te geven, is er voor ons allemaal.

Ulf Poschardt hoofdredacteur van Die Welt en verfent Porsche-rijder. Hij publiceerde onder andere DJ Culture (1995) en het boek Über Sportwagen (2002).


Glans en glorie van porsche

Ferdinand Anton Porsche was ongetwijfeld een van de invloedrijkste auto-constructeurs van deze eeuw.

Dit boek beschrijft de geschiedenis van Porsche, zowel op de weg als op de circuits aan de hand van technische details en persoonlijke belevenissen. De kleurenfoto’s die speciaal voor dit doel in Engeland en Amerika werden genomen, tonen veel klassieke en zeldzame wagens voor weggebruik en daarnaast sportieve racewagens. Ook bevat dit boek tot dusverre niet gepubliceerde foto’s uit de archieven van de familie Porsche, die alle Porsche-aanhangers en liefhebbers van dit klassieke merk veel genoegen zullen doen.


Het ultieme verhaal van Porsche

Het ultieme verhaal van Porsche. Boordevol technische details en illustraties, vertelt Het ultieme verhaal van Porsche alles over dit fameuze en sportieve merk. Vanaf de eerste ontwerpen van Ferdinand Porsche tot de nieuwste modellen heeft de Duitse firma met zijn turbulente geschiedenis vele van ’s werelds meest gewilde auto’s geproduceerd en talrijke sportieve successen geboekt. Zowel de auto’s als de successen komen uitgebreid en gedetailleerd aan bod in deze met vele kleurenfoto’s geïllustreerde ultieme geschiedenis van de sportauto.


Originele Porsche 911

Porsche 911

Een unieke gids over de ontwikkeling van de Porsche 911. Deze tweede editie bevat een nieuw hoofdstuk over de modellen vanaf 1993. Meer dan 230 speciaal in opdracht gemaakte kleurenfoto’s. Carrosserie, interieur en mechanische onderdelen zorgvuldig afgebeeld. Nauwkeurige toelichting met originele specificaties en uitrusting.


60 jaar Porsche historie

Ruim 500 reclame-kaarten van Porsche in één magnifieke uitgave: Nagenoeg alle Porsche-prentbriefkaarten uitgegeven sinds 1950 aangevuld met materiaal van de Amerikaanse importeur in samenwerking met de Nederlandse importeur Pon een ongebruikelijke, maar fascinerende geschiedenis van dit merk.


AutoAuto

Vergelijkbare berichten