|

De top 10 van mooiste boeken over kerken in Nederland en Europa.

De kerken worden over het algemeen misschien wel minder bezocht voor diensten, maar de kerk blijft nog steeds een populaire bezienswaardigheid. Dit geldt voor zowel de Nederlandse kerken als de kerken in Europa en de rest van de wereld.

Niet alleen de interesse in de kerk, maar ook de historie en de achtergrond is geliefd bij de mensen, net zoals het op de foto zetten van de kerk en als het even kan het interieur. Dit merk je ook wel aan het grote aanbod van de boeken die direct en indirect met de kerkgebouwen te maken hebben.

Op deze pagina vind je de beste en mooiste boeken die gaan over de kerken, kathedralen en basilieken in Nederland en Europa. De nadruk ligt wel op de Nederlandse kerken, maar in de top 10 staan ook boeken over kerken in Europa.

De boeken worden uitgebreid besproken om je een goed beeld te geven. Voor extra informatie heb ik er ook een link van Bol.com aan toegevoegd. Deze link geeft onder andere de waardering en de recensie van de lezers weer. Uiteraard kun je het boek ook eenvoudig bestellen via deze link.

Benieuwd naar de 7 mooiste kerken en kathedralen van Nederland


Kathedralen en kerken van Europa

Boek Kathedralen En Kerken Van Europa geschreven door Barbara Borngässer uitgegeven door Rebo Productions Koningshuizen.

Het boek laat je de mooiste kerkelijke bouwkunsten zien vanaf de middeleeuwen die gebouwd zijn in Europa.

Het boek geeft een duidelijke uitleg en hoogte punten van deze bijzondere kerken. De foto’s maken het boek helemaal compleet.

Een perfecte naslagwerk en zeer informatief boek over de kerken en kathedralen in Europa.


Protestantse kerken – hun pracht en kracht

Een boek met 272 pagina’s met foto´s en zeer veel informatie over de protestantse kerken.

Er wordt altijd gedacht dat de protestante kerken sober zijn, dit boek laat zien dat ook protestante kerken er mogen zijn.

De combinatie van de illustraties en de verhalen zorgen dat je alles komt te weten over protestantse kerken in dit prachtige en bijzondere boek.


Het Kerken boek

In “Het Kerken Boek” komen kerkgebouwen tot leven. Niet alleen de gebouwen, maar ook diegenen die door de eeuwen heen de kerk gebruikten, krijgen volop aandacht.

In circa 350 afbeeldingen en evenzoveel beschrijvingen worden alle aspecten van het kerkelijk leven in en om het gebouw belicht.

Van de middeleeuwen tot het nabije verleden komen architectuur, eredienst, adellijke pronkzucht en de rol van de kerk in de Nederlandse samenleving aan bod.

Dit boek is onmisbaar voor iedereen die geïnteresseerd is in de vele aspecten van de kerk.

De meest prachtige en bijzondere kerken zijn voor dit boek geselecteerd. Wie weet staat jouw favoriete kerk er wel in!


Kerkinterieurs in Nederland

Een vast onderdeel van onze vakantie in het buitenland is voor velen een bezoek aan een kerk.

Maar waarom doen we dat in eigen land niet? Kerkinterieurs in Nederland laat zien dat de rijkdom van het Nederlandse kerkinterieur minstens zo indrukwekkend en divers is. Kenmerkend is de middeleeuwse kerk met een protestantse inrichting.

Maar we hebben ook barokke schuilkerken, uitbundig gedecoreerde negentiende-eeuwse katholieke kerken, en strakke naoorlogse kerkinterieurs.

In alle perioden van onze bewogen geschiedenis zijn de beste kunstenaars, interieurarchitecten, beeldhouwers, houtsnijders en schilders ingeschakeld om onze kerken van binnen te verfraaien.


De symboliek van Kerken en Kathedralen

De symboliek van kerken en kathedralen is een rijk geïllustreerde sleutel die toegang geeft tot een beter begrip van de christelijke vormentaal. Het boek bestaat uit drie delen.

Deel I behandelt de gebouwen zelf. Maar ook zowel van buiten als van binnen, en van vloer tot plafond.

Deel II is een thematische gids, waarin de betekenis van figuren, scènes, verhalen, dieren, bloemen, getallen en letters van patronen in schilderingen, houtsnijwerk en sculptuur uit de doeken wordt gedaan.

Deel III is een historisch verhaal en behandelt in chronologische volgorde de verschillende bouwstijlen, van de vroege basilica via Byzantijns, romaans, gotisch en tal van andere stijlen tot de moderne periode.

Voor lezers die gefascineerd zijn door symboliek, maar ook voor iedereen die meer wil weten over de betekenis van de Christelijke vormentaal is dit rijk geïllustreerde boek een openbaring.


Alle kathedralen en basilieken van Nederland

Hugo Kolstee Alle kathedralen en basilieken van Nederland van binnen en buiten Deze gids beschrijft alle zeven kathedralen en vijfentwintig basilieken in Nederland.

Bij elke kerk komt de plaatselijke situatie, geschiedenis, architectuur en inrichting ruim aan bod. Zowel patroonheiligen en tradities als processies en ommevaarten komen aan de orde. Bij basilieken wordt ook de datum en reden van ontstaan vermeld, bij kathedralen komen de bisdommen, nu en in het verleden, ter sprake.

Ook komt de vraag aan bod wat is een kathedraal, wat is een basiliek eigenlijk? Voor iedereen geïnteresseerd in architectuur, kunst en kerkgeschiedenis, die meer wil zien en horen dan je tot nu toe zag en wist.


Alle Middeleeuwse kerken in Groningen en Drenthe

De mooiste en gaafste middeleeuwse kerken van Europa staan onder andere in het vlakke land van Groningen en het noorden van Drenthe.

Ze behoren tot de vroegste getuigenissen van de Christelijke cultuur in het Noorden.

Architectuurkenner Peter Karstkarel brengt in dit ambitieuze boek een overzicht van deze juweeltjes. Hij bezocht 136 monumentale kerken in beide provincies.

Dit leverde uitvoerige beschrijvingen op, met adembenemende foto’s van exterieur en interieur. Het geheel wordt gecompleteerd met duidelijke kaarten die de lezer in staat stellen om zelf op ontdekkingstocht te gaan.

Tekst en beeld zorgen ervoor dat dit boek een spectaculair standaardwerk is over deze mooie middeleeuwse kerken. Wegens blijvende vraag naar dit boek is er nu deze herdruk.


De bouw van kerken en kathedralen

Gotische kathedralen zijn verbluffende staaltjes van bouwkunst en techniek, uit een tijd die nog geen staalskeletten en slimme machines kende.

Ze zijn adembenemend in hun omvang en grandeur, ook nu nog, honderden jaren nadat de religieuze impuls waaruit ze voortkwamen goeddeels is weggeëbd.

Dit boek richt de aandacht op de glorietijd van de kathedraalbouw, het kijkt naar elk afzonderlijk onderdeel van de constructie, van het ontwerp tot de afwerking van de spits, en geeft een gedetailleerde uitleg van het middeleeuwse bouwproces.

Met een tekst van een toonaangevende architectuurhistoricus en met uitstapjes in de vorm van verhalen over de mannen achter de stenen, schetst dit uiterst informatieve boek een verhelderend beeld van het genie van de middeleeuwse architect.


100 x abdijen, kloosters en bezinningscentra

Deze gids geeft een handig overzicht van de abdijen, kloosters en bezinningscentra in de Benelux en net daarbuiten.

De geselecteerde adressen liggen stuk voor stuk in een prachtige, natuurlijke en stille omgeving.

Voor wie rust zoekt en even wil herbronnen in een religieuze omgeving waar regelmaat het sleutelwoord is. Met leuke tips voor uitstapjes in de omgeving.

Naast religieuze adressen ook bezinningscentra en kloosters die meer seculier zijn.


Alle Middeleeuwse kerken in Friesland

De mooiste en gaafste middeleeuwse kerken van Europa staan onder andere in het vlakke land van Friesland. Ze behoren tot de vroegste getuigenissen van de christelijke cultuur in het Noorden.

Architectuurkenner Peter Karstkarel brengt in dit ambitieuze boek een overzicht van deze juweeltjes. Hij bezocht 136 monumentale kerken in de provincie Friesland.

Dit leverde uitvoerige beschrijvingen op, met adembenemende foto’s van exterieur en interieur. Het geheel wordt gecompleteerd met duidelijke kaarten die de lezer in staat stellen om zelf op ontdekkingstocht te gaan.

Tekst en beeld zorgen ervoor dat het een spectaculair standaardwerk is over deze mooie middeleeuwse kerken. Wegens blijvende vraag naar dit boek is er nu deze herdruk.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *