|

De top 10 van de beste boeken over beeldhouwwerk 2023

Beeldhouwwerken zijn kunstobjecten die door een beeldhouwer worden gemaakt uit materialen zoals, brons, smeedijzer, beton, klei, was, gips. Een steenbeeldhouwer maakt object uit natuursteensoorten als graniet, zandsteen en marmer.

Op deze pagina heb ik de 10 beste boeken over beeldhouwwerk voor je op een rij gezet. Om je een goed beeld te geven van de 10 zeer diverse boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst.

De link van Bol.com geeft veel extra informatie over het boek waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun jij het boek over beeldhouwwerk eenvoudig en snel bestellen.

Hobbymax.nl

Beelden maken

Dit boek helpt de amateur beeldhouwer met het maken van beelden zonder angst voor mislukkingen. Het bevat hulp bij het leren van praktische vaardigheden, creatief gebruiken van materialen en het moedigt lezers aan om hun eigen gevoel voor vorm te ontwikkelen. Van veel verschillende methoden worden de basistechnieken uitgelegd: boetseren met klei, mallen maken, direct opbouwen en hakken in hout, gips en steen.

Elk deel biedt instructies voor de basistechnieken en de inspirerende voorbeelden voeden uw creativiteit en geven u de kans om uw vaardigheden in de praktijk te brengen. De projecten bevatten veel verschillende vormen en thema’s: u kunt een traditionele figuur maken, een symbolische compositie of een reli dat op een foto is gebaseerd.

Beelden maken zit vol kleurenfoto’s, instructietekeningen, nuttige tips en aanwijzingen voor veiligheid en gezondheid. Beelden maken heeft alles om van u een echte beeldhouwer te maken. Het is een onmisbaar boek voor beginners en een handig naslagwerk voor meer ervaren beeldhouwers.

Karin Hessenberg is lid van de Craft Potters Association en staat op de index van de Crafts Council of Quality. Ze heeft vaak ge oseerd in Engeland en daarbuiten en haar werk is in het bezit van diverse musea. Karin heeft in opdracht werk gemaakt voor verschillende overheden en priv ersonen en is auteur van Ceramics for Gardens & Landscapes en Sawdust Firing. Ze heeft regelmatig lesgegeven op diverse kunstacademies in Engeland. Karin woont en werkt in het noorden van Engeland.


Werken met speksteen

Dit boek beschrijft alle aspecten van beeldhouwen in speksteen en andere zachte steensoorten, zoals albast, kalksteen en serpentijn. Aan de hand van vele stap voor stap foto’s laat Jolanda Groeneveld zien hoe het proces van steen tot beeld zich voltrekt.

Zij maakt zowel abstracte als figuratieve beelden. Door de vele foto’s is de lezer getuige van het ontstaan van elk beeld. Naast de in beeld gebrachte beeldhouwprocessen bevat het boek heldere beschrijvingen van verschillende zachte steensoorten, de gereedschappen die nodig zijn om ze te bewerken en de technieken waarmee steen bewerkt kan worden.

Het boek bevat bovendien een uitgebreid hoofdstuk met foto’s van beelden ter inspiratie, die de (amateur) beeldhouwer kan gebruiken om de creativiteit te prikkelen of als opstap naar een eigen ontwerp.


Beeldhouwen

Beeldhouwen. Een geïllustreerd handboek voor beginners en gevorderden. Dit volledige naslagwerk beschrijft stap voor stap verschillende modelleertechnieken en allerlei materialen. Aan de hand van duidelijke foto’s wordt het modelleren met klei, gips en papier-maché uitgelegd. Ook leren houtsnijders en beeldhouwers wat belangrijk is bij de keuze en het gebruik van hout en steen, naast het maken van armaturen en mallen.


Beeldhouwen In Steen

Ontdek de mogelijkheden van een ruwe steen

Eenvoudig, duidelijk, compleet en boordevol inspiratie.

Een beeld kan gehouwen worden uit allerlei steensoorten.

Inge Toner bespreekt de eigenschappen van vele soorten, zoals speksteen, albast, serpentijn, onyx en marmer. Ook de gereedschappen komen aan bod. Welke beitels, raspen en hamers zijn noodzakelijk en hoe moeten ze gebruikt worden? Het gehele proces wordt uitgebreid getoond. Niet alleen de techniek wordt grondig besproken en geïllustreerd met foto´s en tekeningen, ook het ontwerpen en de vormgeving van een beeld komen aan de orde. Kortom: een praktisch boek, waarin ook de vele voorbeelden van beeldhouwwerken zullen inspireren om zelf aan de slag te gaan.

  • Projecten worden stapsgewijs getoond.
  • Veel achtergrondinformatie.
  • Handboek voor beginners.

De Beeldhouwgids

Een geïllustreerd handboek voor bewerking van steen, hout, metaal, klei, gips, hars, cement en gietsteen. Ideaal en onmisbaar voor de beginnende beeldhouwer!


Beeldhouwen in hout

Het boek begint met een kunsthistorisch overzicht van kunstwerken van hout.
Vervolgens wordt het materiaal zelf uitgebreid besproken: van de groei van de bomen, de manier van kappen en zagen tot de eigenschappen van de diverse houtsoorten.Ook de werkplaats en het gereedschap komen aan bod.


Beeldhouwtechnieken

Beeldhouwtechnieken. Een unieke, geïllustreerde stap-voor-stap gids van de belangrijkste beeldhouwtechnieken plus een overzicht van voltooide werkstukken


Beeldhouwkunst voor beginners

Beeldhouwkunst voor beginners is een goede introductie voor iedereen die in deze kunst is geïnteresseerd. Het behandelt het benodigde gereedschap en materialen, geeft adviezen voor het onderhoud van de materialen zoals klei en gips en leert u de vier basistechnieken: gieten, construeren, boetseren en snijden. Daarna komen deze technieken aan bod in 13 inspirerende, leuke en decoratieve projecten die u zelf kunt vervaardigen. Het ene project is gemakkelijker dan het andere zodat men zijn vaardigheid kan ontwikkelen.


De oudheid in kleur

Bij Griekse en Romeinse standbeelden denken we spontaan aan tijdloze kunstwerken in wit marmer. Maar eigenlijk is dat idee onjuist. Integendeel, in de oudheid werden standbeelden altijd beschilderd, vaak in bonte kleuren.

Dit boek rekent af met eeuwenoude en hardnekkige misverstanden.
Het maakt niet alleen duidelijk hoe de Grieken en Romeinen hun standbeelden beschilderden, maar ook waarom ze dat deden. Bovendien biedt het een unieke blik op hoe onderzoekers met ultramoderne technieken kunnen achterhalen hoe die antieke beelden er ooit hebben uitgezien.


Natuur beeldhouwen in steen

Maak je eigen beeld van speksteen of albast

Zowel beginnende als gevorderde beeldhouwers kunnen hun hart ophalen met dit boek. De lezer wordt met steeds uitdagendere projecten meegenomen in het maken van beelden met het thema bloemen en bladeren.

Simone legt dit uit met drie steensoorten, oplopend in hardheid en verschillend in uitdaging: allereerst speksteen, daarna albast en tot slot seleniet. Van elke steensoort staan er meerdere voorbeelden in het boek. Het begint met stilistische vormen in zacht speksteen en eindigt met het maken van meer figuratieve en fragiele objecten, die zo kenmerkend zijn voor Simones eigen werk.
Elk hoofdstuk bevat duidelijke stap-voor-stapfoto’s en QR-codes naar filmpjes met uitleg over gereedschappen, het gebruik ervan, de stand van je handen en je lichaam en hoe je van ruwe steen tot de juiste vorm komt. Kortom, dit boek is een must voor elke beeldhouwliefhebber.


Hobbymax.nl

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *