|

De top 7 van de beste boeken over werken met speksteen 2024

Speksteen, is een natuursteen die voornamelijk bestaat uit talk, magnesiet en chloriet. Het heeft een unieke samenstelling die het verschillende kenmerken en eigenschappen geeft. Het hoge talkgehalte, variërend van 40 tot 50 procent, geeft speksteen zijn gladde en zachte textuur.

Vanwege zijn zachtheid is speksteen een populaire keuze voor beeldhouwen. Kunstenaars kunnen gemakkelijk ingewikkelde ontwerpen en vormen in de steen kerven, waardoor gedetailleerde en expressieve kunstwerken mogelijk zijn. Speksteensnijwerk kan variëren van kleine decoratieve items tot grotere sculpturen, wat de veelzijdigheid van dit materiaal laat zien.

Voor deze pagina heb ik de beste boeken over met werken met speksteen voor je op een rij gezet. Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft je veel extra informatie over het boek en via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

Hobbymax.nl

Werken met speksteen

Dit boek beschrijft alle aspecten van beeldhouwen in speksteen en andere zachte steensoorten, zoals albast, kalksteen en serpentijn.

Aan de hand van vele stap voor stap foto’s laat Jolanda Groeneveld zien hoe het proces van steen tot beeld zich voltrekt. Zij maakt zowel abstracte als figuratieve beelden. Door de vele foto’s is de lezer getuige van het ontstaan van elk beeld. Naast de in beeld gebrachte beeldhouwprocessen bevat het boek heldere beschrijvingen van verschillende zachte steensoorten, de gereedschappen die nodig zijn om ze te bewerken en de technieken waarmee steen bewerkt kan worden.

Het boek bevat bovendien een uitgebreid hoofdstuk met foto’s van beelden ter inspiratie, die de (amateur) beeldhouwer kan gebruiken om de creativiteit te prikkelen of als opstap naar een eigen ontwerp.


Eenvoudig Speksteen

Speksteen is een van de zachtste steensoorten; het ideale materiaal voor de beginnende beeldhouwkunstenaar. Eenvoudig speksteen is een praktische handleiding voor de onervaren amateur. Vragen als: Welke gereedschappen zijn benodigd? Wat zijn de kenmerken van speksteen? worden uitgebreid behandeld. Vervolgens brengt het boek stapsgewijs de werkstukken in beeld, begeleid door duidelijke instructies. Het boek start met eenvoudige vormen en bouwt op naar meer geavanceerde projecten.


Beelden Van Speksteen

Speksteen is een aantrekkelijk materiaal om zelf beelden van te maken. Deze steensoort is zacht, makkelijk te bewerken en af te werken tot een glad en glanzend resultaat. De auteur laat in dit boek de verschillende bewerkingstechnieken zien: zagen, raspen, vijlen, schuren en polijsten. Met eenvoudige gereedschappen wordt uit een ruw stuk steen een mensfiguur een vogel of een vis gevijld en geschuurd. Beelden maken van speksteen is een hobby voor jong en oud en wordt met dit boek toegankelijk gemaakt voor iedereen.


Basiscursus – Beeldhouwen in speksteen

Benodigdheden – technieken – projecten.

Eenvoudige en decoratieve projecten om te leren beeldhouwen. Oefen uw beeldhouwtechnieken met speksteen, een zachte, probleemloos te bewerken steensoort waarvoor u weinig gereedschap nodig hebt.

Leer op uw eigen tempo de basistechnieken: de keuze van steen en onderwerp, de juiste proporties, de details, de reliëfs, de beweging, polijsten en op een voetstuk plaatsen. 20 originele en inspirerende ideeën: figuurtjes, dieren, gezichten en hoofden, decoratieve en gestileerde voorwerpen.

Dit boek begeleidt u stapt voor stap van idee tot afwerking. Elk project wordt verduidelijkt door illustraties, zodat u precies weet hoe een bepaalde techniek moet uitvoeren.


Speksteen Vormen – Voor Sieraden

Speksteen is zachte steensoort die zeer gemakkelijk te bewerken is. Karin Robberse heeft restjes steen gebruikt voor het maken van prachtige vormen. Speksteen vormen is een boek voor iedereen die voor het eerst met speksteen gaat werken en tevens een bron van inspiratie voor de gevorderde speksteenkunstenaars. Aan de hand van duidelijke werktekeningen kun je meteen aan de slag om fraaie sieraden te maken.


Speksteen

Speksteen is een zachte steensoort en daardoor makkelijk te bewerken. Met eenvoudige gereedschappen en simpele technieken kun je prachtige figuren vormen. Stap voor stap kun je volgen hoe uit een ruwe steen een afgewerkt beeld ontstaat.

De vele voorbeelden van mens- en dierfiguren, concrete en abstracte vormen zullen eenieder inspireren


Speksteen beeldjes maken

Speksteen is een materiaal met oneindig veel mogelijkheden door de vele kleurschakeringen en het gemak waarmee het te bewerken is. Het is een zachte en toch sterke steen, die door de bewerking een heel eigen uitstraling kan krijgen: gepolijst of ruw, glanzend of mat.
De techniek wordt helder uitgelegd en alle projecten worden stap voor stap besproken. De veertien figuratieve en abstracte projecten zijn allemaal geschikt voor beginnende beeldhouwers.


Hobbymax.nl

Vergelijkbare berichten