De 8 beste boeken over juwelen en sieraden maken 2023

Sieraden maken is een hobby voor velen, in de basis is het niet zo moeilijk. Maar de inspiratie en de juiste kleuren en kralen combineren kan best lastig zijn. Gelukkig is er veel geschreven als het gaat om juwelen en sieraden maken. Deze boeken kunnen je helpen met de basis vaardigheden onder de knie te krijgen en geeft je ook genoeg ideeën en inspiratie.

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan na de top 8 met beste boeken over het maken van sieraden en juwelen. De boeken worden uitgebreid beschreven en om je een goed beeld te geven heb ik link van Bol.com toegevoegd aan de beschrijving. De link geeft veel extra informatie over het boek zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig bestellen.

Sieraden en meer van kneedbaar zilver

Kneedbaar zilver is een materiaal dat de prettige eigenschappen heeft van klei. Maar na het afbakken is het resultaat een sieraad van puur fijnzilver. Sophie Jong legt in dit boek uit hoe je dit geweldige materiaal kunt toepassen en verwerken. Met vele stap-voor-stapfoto’s en heldere beschrijvingen legt ze van 20 sieraden uit hoe je ze zelf kunt maken en afwerken.

Bovendien combineert ze kneedbaar zilver met andere materialen, zoals halfedelstenen, glaskralen, leer en emaille. Het resultaat is een schitterende collectie zilveren sieraden die iedere hobbyist nu thuis kan maken met behulp van eenvoudig gereedschap en een kleine keramische oven.


Professionele sieradentechnieken

Dit allesomvattende, ambitieuze handboek voor edelsmeden bevat een schat aan technieken en technische informatie. Het is een onmisbaar naslagwerk voor zowel degenen die het vak nog moeten leren als voor beroepsedelsmeden.

Het boek begint met een uitvoerig overzicht van alle gereedschappen die een edelsmid nodig heeft, van eenvoudig handgereedschap tot geavanceerde machines. Ook vindt u hier aanwijzingen voor wat u dient aan te schaffen als u net begint. Hierna volgt een uiteenzetting van materialen voor sieraden, van edelmetalen en sierstenen tot slimme kunststoffen, vintagetextiel en allerhande voorwerpen.


Sieraden

In Becca loves sieraden gaat het van vintage juwelen met ‘resin drop’ en geknoopte armbandjes met strasskralen tot een chique ring met zilverdraad en een lentehanger met fimoroos.


Handgemaakt – zelf juwelen maken

Zelf juwelen maken is hip. Maar out of the blue net die ene originele ring, ketting of paar oorringen bedenken en maken, zo eenvoudig is dat niet. Er zijn speciale technieken, er zijn geslaagde en minder geslaagde kleurencombinaties en er zijn de tips en tricks, de do’s en don’ts waarvan je op de hoogte moet zijn om aan de slag te kunnen.

Precies op dat domein zijn de medewerksters van Zahia onovertroffen specialisten. Ze weten alles over wat erbij komt kijken als je zelf sieraden wilt maken en daarenboven zijn ze meesters in het ontwerpen. In Handgemaakt.

Zelf juwelen maken delen ze hun kennis met jou: alle technieken worden in woord en beeld uitgelegd, van eenvoudig kralen rijgen tot het maken van vintage-style sieraden met cabochons. Je krijgt tientallen ontwerpen van halssnoeren, oorringen, armbanden en ringen, geillustreerd met duidelijke tekeningen en oogstrelende foto’s. Handgemaakt. Zelf juwelen maken is de ideale leidraad voor iedereen die zelf graag zijn eigen, unieke creatie wil maken.

De Zahia-winkels zijn ware schatkamers van kralen, kleuren, stenen en parels. Als je een Zahia-winkel binnenstapt, voel je onmiddellijk de liefde voor schoonheid en authenticiteit, en ervaar je ook de persoonlijke aanpak. Workshops zijn de corebusiness van Zahia.

Ingeborg D’hoker is zaakvoerder van Zahia. Het vinden van nieuwe en exclusieve materialen geeft haar nog steeds een kick. Inne Janssens is de workshopverantwoordelijke en vindt het fantastisch om nieuwe ideeën en technieken in een cursus toegankelijk te maken voor iedereen. Valerie Claessens is ontwerpster. Zij heeft een feilloos gevoel voor vorm en kleur en zorgt elk seizoen weer voor prachtige creaties. Nieuwsgierig? Neem alvast een kijkje op www.zahia.be.


Hippe juwelen

Maak nu zelf je eigen originele juwelen Stijlvolle juwelen kosten vaak veel geld, terwijl je ze ook heel gemakkelijk zelf kunt maken zonder een aanlag op je budget te plegen. Bovendien maak je een echt uniek stuk! Hippe juwelen telt meer dan 30 leuke juwelen in diverse stijlen. Elk juweel kun je maken met een minimum aan materiaal en moeite. Een dégradéhanger, popart broches, een pomponketting of strandarmbandjes. Ga meteen aan de slag en maak je eigen eyecatcher!


Het hippe sieradenboek

Het hippe sieradenboek is een combinatie van de allermooiste sieradenboeken van dit moment. Laat je verleiden en inspireren door de vele kleurrijke voorbeelden!

De technieken zijn eenvoudig, de werkwijze is verrassend en de creaties zijn uitgesproken hip en eigentijds. In dit boek vind je meer dan 50 idee voor het maken van kettingen, armbanden en accessoires.

Met de duidelijke werkbeschrijvingen en de stap voor stap werkwijze is dit boek voor de beginnende en gevorderde sieradenmaakster een must.

Het hippe sieradenboek is een compilatie van de boeken Sieraden met knopen en kralen en Bedelarmbandjes van Janny en Marie-Jos onthuis en Kralen sieraden rijgen – nieuwe stijl van Marjolein Wierda


Kralen, Hip En Trendy

Kralen hip en trendy. Gineke Root maakt al ruim twintig jaar kralensieraden en weet daardoor als geen ander wat de jonge generatie aanspreekt. De vrolijke en uitbundige sieraden zijn met eenvoudige technieken gemaakt.

De duidelijke werkbeschrijving zorgt ervoor dat zowel de beginner als de gevorderde met veel plezier aan de slag gaat. Met aansprekende en inspirerende voorbeelden voor het maken van kettingen, armbanden, oorbellen, hangers voor aan tassen of aan een mobieltje.


Kralen

De grootste verzameling weefpatronen in één boek! Geometrische motieven, bloemen en bladeren, seizoenen, alfabetten en cijfers zijn onder meer de thema’s in dit kleurrijke en inspirerende basisboek.

De toepassingsmogelijkheden zijn talloos: tasjes, hangers, colliers, armbanden, servetringen en fotolijstjes en nog veel meer mooie voorwerpen.

De patronen in dit boek kunt u weven met of zonder weefraam.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *