|

De top 10 van leukste kijk- en zoekboeken voor kinderen 2023

Zoek je een leuk kijk- en zoekboek voor (jonge) kinderen? Dan ben je hier op de goede pagina terecht gekomen. Op deze pagina vind je de 10 leukste kijk- en zoekboeken voor kinderen.

Een zoek- en kijkboek zijn leerzame en interactieve boeken voor kinderen waar geen tot weinig tekst in staat, maar waar wel van alles gebeurt. Het boek staat vol met mooie tekeningen en plaatjes. De kinderen kunnen zelf uren genieten van de kijk- en zoekboeken, maar het is ook erg leuk om samen met het boek bezig te gaan.

Naast het zoeken van afbeeldingen, voorwerpen etc., kun je ook samen een verhaal verzinnen wat er allemaal gebeurt op pagina´s. Door interactie met de kinderen, heb je quality-time samen, maar het kind leert door de boeken ook nadenken, mee te spelen en dingen te begrijpen. Daarnaast vinden kinderen de kijk- en zoekboeken ook erg leuk.

Maar welke kijk- en zoekboeken zijn nu het leukste? In de top 10 op deze pagina vind je de leukste zoek- en kijkboeken voor kinderen. De boeken in de top 10 zijn heel divers van boeken voor jonge kinderen tot boeken voor oudere kinderen.

De boeken worden uitgebreid omgeschreven en er is ook een link van Bol.com toegevoegd om je een goed beeld te geven. De link geeft veel extra informatie over het boek, zoals de waardering en de recensie van de lezers. Via de link kun je een het boek eenvoudig en snel bestellen.

Mijn groot dieren kijk- en zoekboek

Welkom in de vrolijke wereld van de dieren!

In het bos dicht bij huis, in het verre Afrika of in het hoge noorden… ga met ons mee op ontdekkingsreis naar de dieren over de hele wereld. Zoek het lieve reekalfje, de ijsberen of kijk naar de olifanten die een bad nemen. Midden in deze bonte dierendrukte heeft een papegaai zich verstopt. Vind je hem?

Een grappig, kleurrijk, herkenbaar boek dat kleine kindjes zal doen verbazen en wegdromen! Overal waar ze kijken is er wel iets nieuws te ontdekken.


Mijn allereerste zoekboek

Vanaf 2 jaar

Wie zoekt, die vindt!

Het liefst gaat Janne met haar mama naar het park. Als je goed kijkt, zie je haar ook in de kleuterklas, bij het boodschappen doen, in de dierentuin en in het zwembad. Zie je hoe flink ze is tijdens de controle bij de dokter? En kun je alle voorwerpen terugvinden op de grote tekeningen? Sla snel dit boek open en volg het leven van Janne en haar broertjes


Mijn grote Dino kijk en zoekboek

Welkom in de oertijd!

Van de dinosaurussen tot de moderne mens… dit boek neemt je mee op een reis door de tijd! Je ontmoet de gevaarlijke Tyrannosaurus rex, ontdekt waarmee de kinderen in de oertijd speelden en maakt een uitstapje naar het museum. Speurdino Hypsi gaat met je mee op ontdekking. Kun je hem overal terugvinden?

In de mooie en grappige illustraties is heel veel te zien! Kinderen worden aangespoord om de verschillende dino’s op te speuren in de plaat, terwijl ze ook de juiste namen leren kennen. Goed voor urenlang ontdekken, plezier maken en vertellen!


Leve de lente!

Een panoramische blik op het drukke leven in de stad;;;Tientallen personages beleven grote en kleine avonturen Na de winter komt de lente. Bij dit mooie weer gaan mensen en dieren op stap. Manfred leert Elke en Lenzo kennen. Waar gaat Andrea heen? Wie heeft de bananenschil weggegooid? Wat doet een vos in de stad?


Het Muizenhuis Groot Kijk-en zoekboek

Goed voor uren zoekplezier! In dit boek zoek je samen met Sam en Julia naar de kleinste details van het Muizenhuis. In de winkels, werkplaatsen, slaapkamers, keukens en buitenruimtes is namelijk van alles te ontdekken, als je maar goed oplet!


Mijn allereerste zoekboek – op de boerderij

Zoekpret voor kleine dierenvriendjes

Volg je Ben en Laura op de boerderij, bij de vijver, in het bos, aan zee, in de bergen en in de dierentuin? Als je goed kijkt, zie je heel veel kleine en grote dieren, van een kikkervisje of een rups, tot een zeehond of dromedaris… Kun je alle dieren terugvinden in de grote tekeningen? Sla snel dit boek open en ontdek welke dieren Ben en Laura allemaal zien.


Wat een winter!

Dit levendige prentenboek toont ons het drukke leven in de stad;;;Over een vrouw die de bus mist, over de jacht op een papegaai… Je kunt het zo gek niet bedenken!² Zoveel te ontdekken in dit reusachtige winterkijkboek. De kleurrijke illustraties nemen je mee op winters avontuur . Andrea mist de bus. Waar is de papegaai van Lene? Wie verloor zijn portemonnee en zijn sleutel? Wat gebeurt er met de wagen van Siglinde? Wie zit er verstopt onder de helm van de motorrijder?


Mijn grote voertuigen kijk-en zoekboek

Zie jij de graafmachine met de grote schep?
Welke boten liggen er in de haven?

Op het bouwterrein, op de boerderij, bij de brandweer of in de stad… in dit mooie boek staan meer dan 100 voertuigen om te ontdekken!

De prachtige, gedetailleerde tekeningen nodigen uit tot vertellen. Op die manier wordt niet alleen de woordenschat uitgebreid, maar worden ook de fantasie en het waarnemingsvermogen gestimuleerd!


Kijk- en zoekboek – Kriebeldiertjes

Kijken, zoeken en ontdekken voor groot en klein! Als je dit prachtige kijk- en zoekboek opent, weet je niet waar eerst te kijken. Je ontdekt overal kruipende, vliegende en springende kriebeldiertjes! Helemaal achteraan vind je bovendien meer informatie over de evolutie van een insect. Open snel dit boek, laat je verrassen door de vele details in de illustraties en ga op elke pagina op zoek naar kleine beestjes! Een stevig kartonboek op groot formaat met kleurrijke illustraties


Het is herfst

Zo veel te ontdekken in dit prachtige herfstkijkboek!;;;Tientallen personages beleven grote en kleine avonturen in een herfstig landschap Na de winter, de lente en de zomer wordt het ook herfst in de kijkboeken.

Het stadsfeest is een mix van dans en muziek en in het cultureel centrum is er een pompoenwedstrijd. De kinderen wijden hun nieuwe school in met een grote lampionnenoptocht. Rotraut Susanne Berner vertelt ook nu weer talloze verhalen: over ganzen en oude bekenden, over huwelijksreizen of over de terugkeer van een vermist huisdier.


Vergelijkbare berichten