|

De top 10 van de beste boeken over positief denken 2023

Positief denken is makkelijke gezegd dan gedaan, we hebben helaas niet een gen die ons altijd maar positief laat denken. Toch is dit wel iets wat we kunnen leren. De boeken die ik voor deze pagina op een rij hebben gezet kunnen ons hier zeker bij helpen.

Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

BoekenBoeken

De kracht van positief denken

Of je glas nu half vol of altijd half leeg is, iedereen kan wel wat positiviteit in zijn leven kan gebruiken. Mensen die positief in het leven staan zijn gezonder, hebben minder stress en kunnen moeilijke situaties beter aan. Optimistisch zijn gaat niet over je uiterlijk, maar over je handelingen. Positiviteit is dus aan te leren en ook nog in de goede zin besmettelijk voor je omgeving! Dit leuke boek zit boordevol tips, voorbeelden en affirmaties en het is de ideale start voor iedereen die negatieve gevoelens wil leren omzetten in positieve! Op naar een gelukkiger en beter leven!


Nooit meer piekeren

‘Nooit meer piekeren’ leert je om jezelf te begrijpen, je eigen capaciteiten beter te gebruiken, te zien wat belangrijk voor je is en op jezelf te vertrouwen.

Dit boek levert in de eerste plaats inzicht in je eigen gedachten, gevoelens en gedragspatronen. Als je weet hoe piekergedrag werkt, kun je het veranderen. Inzicht is al genoeg om de verandering in werking te stellen. Met de oefeningen en adviezen in dit boek, kun je jezelf met succes ontpiekeren. Zodat je meer zelfvertrouwen hebt en helder kunt overdenken hoe je iets wilt bereiken. Vanaf nu hoef je niet meer in te vullen wat een ander van je denkt en maakt het je niet meer uit wat iemand anders van je vindt.

Marleen Derks wist haar eigen chronische piekergedrag succesvol te bestrijden. Omdat dit haar niet was gelukt met bestaande therapieën, ontwikkelde zij op basis van wetenschappelijk onderzoek haar eigen KEUZE methode, waarmee ook jij in vijf stappen kunt afrekenen met je innerlijke ciriticus. Nooit meer piekeren bevat tips, oefeningen en adviezen om van het piekeren af te komen. Het leert je om jezelf te begrijpen, je eigen capaciteiten beter te gebruiken, te zien wat belangrijk voor je is en op jezelf te vertrouwen.

Marleen Derks (1971) is psycholoog en grondlegger van de Piekerpoli. Naast haar praktijk als psycholoog is zij actief als supervisor, trainer en spreker. “Piekeren heeft geen zin. Dit boek lezen wel.” BRAM BAKKER


Elke dag positief in het leven

Hoe graag we het ook zouden willen, we kunnen niet op elk moment gelukkig zijn. Maar we kunnen er wel voor kiezen om positief in het leven te staan.

Dit boek biedt je tal van praktische adviezen en eenvoudige oefeningen om het beste te halen uit elk aspect van je leven. Door je te focussen op de goede dingen in elke situatie en het heden te omarmen kan je zelfs in de moeilijkste tijden optimistisch blijven.

Dani DiPirro deelt haar tips en ervaringen rond wat zij ‘positief in het nu leven’ noemt op haar blog en Instagrampagina Positively Present. In dit boek bundelt ze de belangrijkste inzichten die je helpen om een positievere levensstijl te creëren.


Denk positief

Positieve gedachten hebben een grote invloed op de manier waarop je naar de dingen kijkt en hoe je de wereld ervaart. Ze creëren een massa aan positieve energie en geven je een blij gevoel. In dit doosje vind je 52 kleurrijke inspiratiekaartjes boordevol optimistische inzichten en gedachten. Doe het snel open en dompel je onder in positieve vibes!


Verander je denken, verander je wereld

Bobby Schuller reikt je in dit boek een aantal sleutels aan waarin hij in duidelijke en specifieke stappen laat zien hoe je je denken door geestelijke principes en gebed blijvend kunt veranderen. En je zult zien dat daardoor ook de wereld om je heen positief zal veranderen.


Denk je positief

Ontwikkel een ontspannen, compassievolle, flexibele en positieve denkstijl en vergroot je zelfvertrouwen en veerkracht. Denk je positief helpt je om je sterkste kanten te ontdekken.

Gedachten hebben een grote invloed op ons geluk en dagelijks functioneren. Ze kunnen je aanmoedigen het geloof in jezelf en je veerkracht te vergroten. Het is een hele levenskunst je denkstijl te veranderen en om piekergedachten te kalmeren of los le laten.

Denk je positief biedt je de mogelijkheid je sterkste kanten te ontdekken. Je sterke kanten geven je energie, bepalen je identiteit en je kunt ze inzetten voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

In 75 korte, inspirerende hoofdstukken laten psychologen Fred Sterk en Sjoerd Swaen zien hoe je je denkwijze positief kunt beinvloeden. Met behulp van bewezen effectieve, oplossingsgerichte vaardigheden uit de positieve psychologie, cognietieve gedragstherapie en mindfulness kun je een meer onspannen, compassievolle en flexibele denkstijl ontwikkelen.

Positieve denkkracht omvat meer dan alleen positief denken. Naast een optimistische levenshouding, als belangrijkste basis, kun je ook leren je gevoel, gedrag, zelfbeeld en relaties te optimaliseren door:

 • Afstand te nemen van belemmerende gedachten
 • Ongewenste emoties en frustraties te accepteren
 • Je kracht en idealen positief te bevestigen
 • Helpende affirmaties en mantra’s te gebruiken
 • Te groeien in persoonlijke ontwikkeling
 • Je bewust te worden van je valkuilen
 • Je zelfcompassie te vergroten

Fred Sterk en Sjoerd Swean schreven meerdere succesvolle zelfhulpboeken waaronder: Denk je sterk en Denk je vrij.


Geheim Van Positief Denken

Eenvoudige principes leiden tot geweldige resultaten.

 • Dit openhartig geschreven boek kan het belangrijkste boek zijn dat u dit jaar zult lezen!
 • Slachtoffers van de middelmatigheid hebben dat aan zichzelf te danken, zegt Dr. Norman Vincent Peale.
 • Als u negatieve gedachten uitstraalt, krijgt u negatieve gedachten terug.
 • Als u inspirerende gedachten van geloof, hoop en optimisme uitstraalt, zullen positieve gedachten naar u terugstromen.
 • Dr. Peale vertelt u hoe u door positief denken tot geweldige successen kunt komen en hij geeft interessante aanwijzingen om uw twijfels te veranderen in zelfvertrouwen en uw idealen te verwezenlijken.
 • Als u begrijpt waarom u het beoogde succes niet behaald heeft, kunt u nieuwe dromen en grotere idealen nastreven.
 • U kunt alles wat uw succes in de weg staat overwinnen, wat voor moeilijkheden u ook onderv
 • Norman Vincent Peale is de schrijver van verscheidene bestsellers, waaronder De kracht van positief denken, het eerste boek dat het begrip ‘positief denken’ introduceerde en waarvan meer dan 20 miljoen exemplaren in 45 talen verkocht zijn.

Wie wil, kan succes hebben in het leven. Men dient een doel te kiezen, een plan te maken om het doel te bereiken, vast te geloven in God en in zichzelf, en aan de slag te gaan. Deze levensvisie wordt telkens vanuit een ietwat andere invalshoek uiteengezet en met vele voorbeelden geillustreerd. Veel eenvoudig lijkende tips sporen de lezer aan deze weg ook te volgen.

De Amerikaanse auteur (1898-1993) publiceerde zo’n vijftig jaar over hetzelfde onderwerp en heeft daarmee grote successen geboekt. Een vlot leesbaar boek dat een levensfilosofie propageert die door haar eenvoud velen kan overtuigen en wellicht helpen, maar evengoed gezien kan worden als een vorm van naiviteit die geen recht doet aan de complexiteit van echte psychische en sociale problemen. Voor iedereen die via eigen inspanning en met hulp van God veel wil bereiken. Dit boek is het vervolg op de bestseller ‘De kracht van positief denken’*.


De kracht van positief denken

Dr. Norman Vincent Peale wordt internationaal beschouwd als de grondlegger van het begrip ‘positief denken’.

Met dit boek ‘De kracht van positief denken’ heeft hij vele miljoenen mensen die in grote moeilijkheden verkeerden gehopen hun negatieve gedachten en handelingen om te buigen in een positieve richting en hun kracht gegeven de weg te gaan naar een gelukkig en succesvol leven.

Van zijn praktijkervarigen leert u:

 • Aan uw eigen geluk te bouwen
 • Uw geloof en zelfvertrouwen te versterken
 • Uw problemen op te lossen
 • De nodige ontspanning te vinden
 • Meer waardering te krijgen
 • Het leven positief te omarmen

Dr. Norman Vincent Peale is de schrijver van verscheidene bestsellers, waaronder ‘De kracht van positief denken’, het eerste boek da het begrip positief denken introduceerde en waarvan meer dan 15 miljoen exemplaren in vijfenveertig talen zijn verkocht.


Positief Denken

Een positieve houding heeft de macht uw leven te veranderen. Als u een einde maakt aan uw negatieve denkgewoonten, kunt u een nieuw begin maken en zelfs uw hoogste doelen halen.

Dit doeltreffende boek, dat vol inspirerende adviezen en tijdloze wijsheid staat die typerend zijn voor Hill, leert u hoe u uw houding kunt veranderen en uw dromen kunt verwezenlijken. Iedereen die een weg naar zelfverbetering zoekt, zal dit boek als verhelderend en buitengewoon effectief ervaren.

U zult de geheimen ontdekken hoe u:

 • Op uw doelen gericht kunt blijven;
 • Problemen in kansen kunt veranderen;
 • Angst voor mislukking kunt overwinnen;
 • Creatieve energie kunt kanaliseren;
 • Zoveel mogelijk uit uw unieken talenten kunt halen;
 • En nog veel meer.

Okidootjes

Coaching-kaartjes, leer positief denken én doen. Dat kan eigenlijk iedereen wel gebruiken dus heel breed inzetbaar: Thuis, op school, voor coaching praktijken, noem maar op. Ontdek spelenderwijs met deze kaartenset: • Hoe je een positieve focus ontwikkelt; • Hoe je om kunt gaan met verandering, tegenslag en andere stressvolle situaties; • Hoe je oplossings-en doelgericht denkt zodat je zelfvertrouwen en daadkracht krijgt.

Wij zijn hier bij TrendySpeelgoed.nl echt dol op dit soort spellen en kaarten. Eerder namen we al in het assortiment het: Lekker in je vel spel, Spiegel jezelf en Eigenwijsjes. De Okidootjes zijn een mooie aanvulling op dit assortiment kaartspellen die je kunt inzetten voor een positief gevoel en zelfbeeld. 

Stap voor stap kom ik steeds verder Okidootjes zijn sterke gedachten die jou helpen om je veerkracht te vergroten en stevig in je schoenen te staan. Op ieder Okidootje staat een sterke gedachte met daaronder een specifiek kenmerk van veerkracht. Van ieder kenmerk zijn drie verschillende kaartjes, gegroepeerd in zes thema’s met een eigen kleur: Autonomie, Positieve Focus, Zelfcontrole, Daadkracht, Sociaal contact en zelfzorg. 

Okidootjes kun je individueel gebruiken, in groepjes van 2-4 spelers of zelfs met een grotere groep of klas. Trek een okidootje van de dag/week, gebruik ‘m als Coaching vraag, speel het Tip-Top spel, maak een Top3, speel zes op een rij Kijk ook eens op www.okidootjes.nl voor extra informatie en nuttige downloads. Geschikt vanaf circa 8 jaar


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *