De top 8 van de leukste kaartspellen van 999 games 2024

Kaartenspellen zijn nog steeds populair, ook onze blog over de 8 leukste kaartspellen wordt goed bekeken. Daarom was een vervolg ook logisch. 999 games staat bekend om de leukste spellen en heeft ook diverse uitdagende en spectaculaire kaartspellen uitgebracht.

Om je te helpen kiezen voor de leukste kaartspellen van 999 games, heb ik voor jou de 8 leukste kaartspellen van 999 games voor je op een rij gezet.

Om je een goed beeld te geven heb ik naast een uitgebreide beschrijving ook een link van Bol.com toegevoegd aan de beschrijving. De link geeft veel extra informatie zoals de waardering en de recensies van de spelers van het spel. Je kunt de spellen ook eenvoudig en snel via de link bestellen of bij 999 games zelf.


Beverbende Kaartspel

Een goed geheugen en een sterke tactiek maakt je waarschijnlijk de winnaar. De 4 kaarten met strafpunten voor je zijn gedekt, je mag er maar 2 van bekijken. Als het jouw beurt is, trek je een kaart en voer je de actie uit. Zo kun je de kaart tegen één van de gedekte kaarten ruilen of invloed uitoefenen op de kaarten van je tegenstanders.

Als jij aan het eind van het spel de minste strafpunten hebt ben je de winnaar van de leuke spel. Het spel is ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. Het spel kan gespeeld worden met 2 tot 6 personen.


LAMA

Lama is een snel kaartspel, het motto van L.A.M.A: leg alle minpunten af.

Elke beurt probeer je de kaart weg te spelen, lukt dit niet krijg je minpunten. Kun je een beurt niets wegspelen dan kun je kiezen om te passen of en kaart te trekken.

Minpunten krijg je in de vorm van fiches. Als je het lukt om je kaarten kwijt te raken met je een fiche terug geven. De waarde van de fiches kan waarde van 1 hebben maar ook van 10.

De winnaar is de speler met de minste minpunten. L.A.M.A. is een grappig en toegankelijk kaartspel met eenvoudige spelregels! Geschikt voor spelers van 8 jaar en ouder. Je kunt het spel spelen met 2 tot 6 spelers.


Saboteur

De saboteurs en de schatgravers zitten elkaar dwars met die rollen kaartspel. Elke speler krijgt een rollenkaart die aangeeft of hij of zij een saboteur of een schatgraver is. De rol die je hebt gekregen hou je geheim.

Iedere speler krijgt een aantal kaarten met gereedschap, gangen en sabotagemogelijkheden. De schatgravers willen de schat vinden, de saboteurs proberen dit te voorkomen. De spelers kunnen elkaars gereedschap saboteren of gangen verkeerd gaan uitleggen. Je kunt op deze manier dus ook verwarring scheppen aan welke kant je staat, het kan dus best wezen dat jij je bondgenoot (dezelfde rol) gaat hinderen.

De winnende partij krijgt aan het einde van het spel een beloning, wie na de een aantal rollen de meeste beloningen heeft ontvangen is de winnaar van het spelen. Je kunt het spel al spelen met 3 spelers maar ook is het spel geschikt voor grotere groepen. Het spel is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar.


Valse Motten

Valse Motten is een kaartspel van de kinderen van topauteurs Inka en Markus Brand. Het kaart spel Valse Motten won in 2012 de Kinderspel van het Jaar-verkiezing in Duitsland. Valse motten is een kaartspel voor kinderen waar je moet vals spelen om te kunnen winnen. Vals spelen gaat niet zomaar de bewakingskever houdt een oogje in het zeil. Kun jij de bewakingskever foppen?

Eindelijk een spel waarin je mag, nee moet, valsspelen om te winnen. De spelers leggen de speelkaarten volgens bepaalde spelregels, maar proberen door vals te spelen sneller van hun kaarten af te komen. Eén van de spelers is de bewakingskever. Als de bewakingskevers een speler betrapt, moet de dader zijn kaarten weer terug pakken en zelfs extra kaarten bij pakken. Wie als eerst zijn kaarten kwijt is geraakt is de winnaar!

Valse Motten haakt creatief in op ieders behoefte om vals te spelen zonder directe gevolgen. Ideaal voor gezelschappen en families je kunt namelijk het spel spelen vanaf 3 spelers t/m 5 spelers en is geschikt voor iedereen van 7 jaar en ouder. Een verrassend leuk kaartspel die een keer niet serieus is.


De Weerwolven van Wakkerdam 

De Weerwolven van Wakkerdam is een Partyspel voor grote groepen. De vreedzame burgers gaan de strijd aan tegen de weerwolven in hun midden. Slagen de burgers er achter te komen wie, wie is. ontmaskeren ze de weerwolven of elimineren ze de onschuldige dorpsgenoten.

Het kaartspel wordt gestuurd door een spelleider. Naast gewone burgers, weerwolven zijn er meer rollen zoals de heks, een onschuldig meisje of de jager. Iedere speler krijgt een rol toebedeeld. Ieder karakter heeft een speciale vaardigheid.

De spelleider waar iedereen ’s nachts de ogen dicht te doen en roept steeds de karakters, de karakter mogen dan hun eigenschap uitvoeren. De weerwolven elimineren aan het einde van de nacht een burger. Tijdens de dag bespreken de burgers de gebeurtenissen van de afgelopen nacht en mogen ze proberen een weerwolf te elimineren. Tijdens de vergaderingen zijn ook de weerwolven aanwezig dus dit maakt het elimineren van de weerwolven niet makkelijker.

Het spel is ideaal voor vrienden groepen, kinderfeestjes, kampen, camping activiteiten, familie dagen, etc. Bijna elke moment is geschikt om weerwolven te spelen als er maar voldoende deelnemers zijn.

Het spel is geschikt vanaf 8 tot 28 spelers, geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar. Het spel duurt ongeveer 40 minuten.


Take5!

Take5! is een uitdagend en spannend kaartspel maar slim tellen, geluk en een beetje bluf centraal staan. Het uiteindelijke doel is zo weinig mogelijk strafpunten krijgen, want de winnaar is de speler met de minste strafpunten.

Het spel bestaat uit 104 kaarten met verschillende waardes en strafpunten. Iedere speler krijgen 10 kaarten en 4 kaarten liggen open op tafel. Elke rond kiest je een kaart uit je hand en legt deze gedekt op tafel neer. De spelers draaien hun kaart tegelijk om en leggen hun kaar aan de op tael liggende kaarten aan. De speler met de laagste kaart begint.

Wie de zesde kaart aan een rij moet leggen, moet de vijf kaarten van de rij als strafpunten nemen. Wie na 10 rondes de minste strafpunten heeft is de winnaar.

Een heerlijk snel en een eenvoudig spelletje ook zeer geschikt met grotere groepen. Dit spel is erg populair bij studenten en families is te spelen tot 10 spelers en geschikt voor spelers van 10 jaar en ouder.


Vlotte Geesten

Het huisspook heeft in de kelder van de burcht een oud fotoapparaat gevonden. Daarbij heeft hij alles op de gevoelige plaat gezet wat hij bij het rondspoken graag laat verdwijnen… en ook zichzelf natuurlijk. Helaas maakt de betoverde camera veel foto’s in de verkeerde kleur. Soms is de groene fles wit, dan weer blauw. Als hij de foto’s bekijkt, raakt hij zo in de war dat hij niet meer weet wat hij moet wegtoveren.

Kun jij hem helpen en het juiste voorwerp noemen of zelfs voor hem laten verdwijnen? Elke ronde wordt een kaart omgedraaid.

De spelers moeten nu zo snel mogelijk het gezochte voorwerp pakken of roepen. Wie dat het snelste doet, krijgt de kaart. Wie wint de meeste kaarten? Vijf voorwerpen staan in een kring op tafel, zodat iedereen er goed bij kan. Een speler draait de bovenste kaart om. Iedere speler probeert nu zo snel mogelijk het voorwerp van tafel te grijpen dat op deze kaart in de juiste kleur is afgebeeld.

Als er op de kaart geen voorwerp in de juiste kleur is afgebeeld, moeten de spelers het voorwerp grijpen dat niet op de kaart is afgebeeld en waarvan de kleur ook niet op de kaart te zien is. Wie als eerste het juiste voorwerp heeft gegrepen, legt als beloning de omgedraaide kaart voor zich op tafel en draait daarna de volgende kaart van de gedekte stapel om.

Wie aan het einde de meeste kaarten heeft, wint het spel.


Dominion Basisspel

Het doel van het spel In Dominion is om een zo sterk mogelijk deck te creëren, zodat jij aan het einde van het spel de meeste punten hebt en gewonnen hebt.

De kaarten in je deck rouleren steeds van je trekstapel naar je hand, waarna ze naar je aflegstapel gaan. Als je trekstapel leeg is, schud je je aflegstapel, zodat je weer een nieuwe trekstapel hebt.

In elke beurt mag je 1 actie uitvoeren en 1 aankoop doen. De verschillende kaarten in je hand helpen je daarbij of kunnen dit aantal vermeerderen. De Geldkaarten vormen je kapitaal voor die beurt. Met puntenkaarten kun je niet gebruiken tijdens je beurt, maar je hebt ze wel nodig om het spel te winnen.

Elke beurt koop je er kaarten bij, waardoor je op jouw manier je doel kunt bereiken. Je kunt kiezen voor een constructieve methode met de Smidse, het Dorp en de Markt, of probeer je het op een agressievere manier met de Heks of de Militie? In elk spel gebruik je maar 10 van de 26 koninkrijkkaarten hierdoor is Dominion iedere keer weer anders.

Het spel is snel en duurt maar maximaal 30 minuten. Omdat het spel elke keer anders is kun je eenvoudige meerdere keren achter elk kaar spelen. Het spel is geschikt voor iedereen van 12 jaar en ouder en kan met 2 t/m 4 spelers gespeeld worden.


Vergelijkbare berichten