De top 10 van de leukste kwartetspellen voor 2024

Het kwartspel is niet alleen een leuk spel maar ook een zeer leerzaam spel. Het is goed voor je geheugen omdat je veel kaarten moet onthouden en welke kaart bij wie wel en niet is. Daarnaast helpt het ook bij de sociale vaardigheden van het kind, het geeft je kind meer zelfvertrouwen en leert tegen stootje te kunnen.

De 10 leukste kwartetspellen van dit moment heb ik voor je op een rij gezet op deze pagina. Om je een goed beeld te geven van de kwartetspellen heb ik de spelomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft veel extra informatie over het kwartetspel. Via de link kun je het spel ook eenvoudig en snel bestellen.

Paarden Weetjeskwartet

Kwartetten, een oer-Hollands kaartspel waarin steeds 4 kaarten bij elkaar gespaard worden. Kwartet! Nu over paarden, afgebeeld op extra grote kaarten. Op deze kaarten staan foto’s en ook nog eens interessante weetjes! Inclusief een superkwartet van 5 kaarten.


Ravensburger Dick Bruna Reuzenkwartet

Dit kwartet is vooral geschikt voor kleuters, die nog niet kunnen lezen, op iedere kaart staan de plaatjes van drie andere kaarten uit het kwartet in het klein afgebeeld


Kwartetspel Hondenrassen XL

Wat is leuker en leerzamer dan een kwartetspel in het thema van hondenrassen? Kwartetten is het oerhollands bekend spel wat door iedere generatie gespeeld kan worden. Het spel bevat 48 plaatjes van verschillende honden met bijhorende rassen. Dit spel zorgt ervoor dat kinderen en volwassenen snel hondenrassen herkennen en leren benoemen.

Het spel
Schud de kaarten en verdeel de kaarten gelijk over het aantal deelnemers. Eenmaal geschud is het doel om zo snel mogelijk complete kwartetten te maken. Wanneer je aan de beurt bent, vraag je een kaart aan één van de spelers. Deze kaart moet een kaart zijn die je niet heb en die jij wil hebben om jouw kwartet compleet te maken. Wanneer je vier dezelfde soort kaarten hebt dan roep je ‘kwartet’ en leg je de kaarten op tafel. Wanneer alle kwartetten zijn gemaakt is het spel afgelopen en wordt er gekeken naar de speler met de meeste kwartetten. Degene met de meeste kwartetten wint het spel.


De Gorgels – De Gorgels AVI kwartet

Mag ik van jou van de Brutelaars, de verrotte zweetsokken? Op elk kwartet staan humoristische zinnen. Kijk goed welke zin je nog moet hebben en vraag die aan een medespeler. Verzamel zoveel mogelijk kwartetten. Voor kinderen die lol in lezen hebben, fan zijn van De Gorgels of beter willen leren lezen. Leerzaam en grappig tegelijk!

Leerdoelen:

 • Oefenen AVI lezen M4 tot en met E5
 • Oefenen woordenschat
 • Oefenen leesmoeilijkheden
 • Creatief spelen met taal

Ravensburger Nijntje ontdekt de wereld kwartet

Een kwartet van Ravensburger, vooral geschikt voor kleuters die nog niet lezen kunnen.


Dino Weetjes Kwartet

Kwartetten, een oer-Hollands kaartspel waarin steeds 4 kaarten bij elkaar gespaard worden. Kwartet! Nu over dino’s, afgebeeld op extra grote kaarten. Op deze kaarten staan foto’s en ook nog eens interessante weetjes! Inclusief een superkwartet van 5 kaarten.


Haba Spel Kwartet Eenhoorn Flonkerglans

Eenhoorn Vriendenkwartet van het Duitse merk Haba is een kaartspel. Eenhoorn Flonkerglans en haar vriendinnen spelen vandaag kwartet! Wie gaat meespelen? Met wat concentratie en de juiste portie geluk kan je vier dezelfde kaarten verzamelen en zo een kwartet vormen. Als beloning krijg je dan een wolkenkristal. Wie slaagt erin om de meeste wolkenkristallen te verzamelen? 

 • Bevat: 32 kwartetkaarten, 6 wolkenkaarten, 8 wolkenkristallen, 1 handleiding. 
 • Speelduur: 10 tot 15 minuten 
 • Spelers: van 2 tot 6 
 • Vanaf 4 tot 99 jaar Materiaal: karton, kunststof 
 • Merk: Haba 

Het speelgoed van Haba overtuigt al vele generaties lang door z’n doordacht speelgoed met hoge speelwaarde, waar de kinderen fantasievol mee kunnen spelen en dat afgestemd is op hun leeftijd. Dit mede dankzij hun designers en spellenredacteuren die zich laten inspireren door de natuur of door mensen, op reis of thuis. Het houten speelgoed wordt voor het grootste gedeelte geproduceerd in Bad Rodach, Duitsland. Het hout dat hiervoor gebruikt wordt is afkomstig uit duurzaam bosbeheer!


K3 kaartspel – Kwartet – 36 kaarten

Ken jij al alle hits van K3? Zing samen uit volle borst mee dankzij het nieuwe K3 kwartetspel! Met wat concentratie en de juiste portie geluk kun je de vier K3-kaarten verzamelen van hetzelfde liedje. Plezier voor al je vrienden en vriendinnen.

 • Bevat 36 kaarten + spelregels
 • Verzamel de K3-liedjesteksten bij elkaar
 • Traint het geheugen
 • Spelduur: +/- 20 minuten
 • Vanaf 4 jaar
 • Vanaf 3 spelers

Auto Weetjes Kwartet

Kwartetten, een oer-Hollands kaartspel waarin steeds 4 kaarten bij elkaar gespaard worden. Kwartet! Nu over auto’s, afgebeeld op extra grote kaarten. Op deze kaarten staan foto’s en ook nog eens interessante weetjes! Inclusief een superkwartet van 5 kaarten.


Spel – Kleuter Kwartet

Dit kwartet is voor de allerkleinste. Dit Leuk en herkenbaar geïllustreerde kwartetspel is speciaal gemaakt voor de allerkleinsten.

Boven aan de kaarten staan 4 duidelijke afbeeldingen van de dieren. Speel jouw dieren bij elkaar en win!

Inhoud:

 • 32 kwartetkaarten verdeeld over 8 kwartetten
 • Spelregels

Vergelijkbare berichten