|

De 10 beste boeken over honden en puppy’s (opvoeden) 2024

Verrijk je kennis over honden en hun opvoeding met de top 10 van de beste boeken over honden. Of je nu net een puppy hebt verwelkomd, een ervaren hondenouder bent of simpelweg gefascineerd bent door de wereld van onze trouwe viervoeters, deze literaire pareltjes bieden inzichten in hondenrassen, trainingstechnieken en de diepgaande band tussen mens en hond.

De boeken in de top 10 zijn heel divers en om je een goed beeld te geven van de boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

Tip: Bekijk onze blog ¨Dagboek van een hond¨ ook eens!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Easy Peasy Puppy Opvoeding – Een simpele stapsgewijze methode voor het opvoeden en trainen van een gelukkige pup

In deze internationale Bestseller ‘Easy Peasy Puppy Opvoeding’ deelt Steve Mann zijn beproefde methode voor het opvoeden van een gelukkige pup!

‘Easy Peasy Puppy Opvoeding’ van Steve Mann staat boordevol tips om jouw pup een goede opvoeding te geven. Steve Mann is al meer dan 30 jaar professioneel hondentrainer en -gedragstherapeut.

Vol humor en met behulp van eenvoudige, wetenschappelijk bewezen technieken laat Steve zien hoe je de beste relatie met je pup kunt opbouwen, met één van de doelen dat je pup goed luistert. Dit boek is een echte Een must have voor elke hondenliefhebber. Niet voor niets kochten al meer dan 100.000 mensen in het Verenigd Koninkrijk dit boek om hun pup te trainen!

Een unieke kans om het succesvolle boek van Steve Mann nu ook in het Nederland te lezen.


Kalmerende Signalen – in gesprek met je hond

Laat je kennismaken met de oersignalen van de honden. De kennis van deze “Kalmerende Signalen” kan bijdragen aan een stressvrije omgang tussen jouw en je hond.

Turid Rugaas, de bekende Noorse hondentrainer, is gespecialiseerd in hondentaal, stress en agressie bij honden en geeft lezingen en cursussen over de hele wereld.

Honden maken al duizenden jaren deel uit van onze samenleving. Om meer te weten te komen over gedrag bij honden, zijn vele studies verricht naar groepsgedrag van wolven, de oervorm van onze huishond

Zeer kenmerkend is dat de wolf, hoewel een roofdier, in roedelverband continue bezig is conflicten binnen de groep te vermijden. Studies hebben een groot scala zogenaamde kalmerende signalen opgeleverd.

Turid Rugaas heeft aangetoond dat ook onze honden heel duidelijk conflictvermijdend bezig zijn. Helaas op een wijze die door ons vaak niet zo wordt geinterpreteerd.

Turid Rugaas is wereldwijd bekend om haar interpretatie van en omgang met de oersignalen die honden uitzenden en waar ze op reageren. In haar dagelijkse praktijk blijkt bovendien dat mensen kunnen leren zelf deze kalmerende signalen te gebruiken om beter met hun hond te kunnen communiceren.

Kennis van de kalmerende signalen geeft de hondenbezitter een extra dimensie bij het interpreteren van de gedragingen van zijn hond en kan de basis voren voor een stressvrije omgang tussen mens en dier.

De focus op kalmerende signalen van honden is revolutionair voor de hondentraining en heeft het begrip voor het wezen van de hond vergroot. Boek volledig in kleur.

Enkele onderwerpen wat je kunt verwachten in dit boek is:

  • De belangrijkste kalmerende signalen en overige signalen
  • Observeren, repareren
  • Ontwikkeling en opgroeien
  • Leiderschap of ouderschap
  • Voorbeelden uit de praktijk
  • Stress bij honden
  • Jouw eigen keuze
  • Praktische tips

Welkom puppy – praktische gids voor opvoeding van jouw unieke pup

Daar is hij dan, je nieuwe pup! Naast een heerlijk gevoel, heb je wellicht ook een hoop vragen?

Hoe laat je hem best wennen aan zijn nieuwe thuis en huisgenoten? Hoe maak je hem zindelijk? Leer je hond dat je nieuwe sofa geen kauwmateriaal is?

Dit boek helpt je op weg om van de opvoedingstijd van je pup een mooie periode te maken.

Naast algemene kennis over hoe je pup in elkaar zit, vind je een schat aan praktische kennis, tips en weetjes, doorspekt met grappige anekdotes en levensechte verhalen.

Daarnaast worden een aantal hardnekkige mythes doorprikt. Je ontdekt de wereld door de ogen van je pup en je zal versteld staan hoe anders hij die ervaart.

Zo leer je stap voor stap je pup beter begrijpen, waardoor de opvoeding een stuk vlotter zal verlopen en jullie samen een liefdevolle band kunnen opbouwen.


Door de ogen van de hondperfecte samenwerking voor een blije en rustige hond

Los hinderlijke gedragsproblemen op, zoals: Trekken aan de riem, niet alleen kunnen zijn, onzekerheid, uitvallen, opspringen, onzindelijkheid, agressie, vuurwerkangst, overdreven waken, najagen van fietsers en joggers, bang voor vreemde mensen en nog heel veel meer! Beschrijft het boek op een duidelijk en doeltreffende wijze hoe je perfect samen kun weren met je hond.

Het uitgangspunt hierbij is dat je leert begrijpen waarom je hond bepaald gedrag laat zien. We kijken naar wat hem drijft en wat hij wil bereiken. We kijken ernaar “Door de ogen van de hond”. In vijf delen leer je alles over hondentaal, trainingstechnieken en het oplossen van specifiek probleemgedrag.

Hierbij staat de packleader-methode steeds centraal, zodat je zonder straf of dwang perfect kunt samen werken met je hond of op eenvoudige en snelle wijze vrijwel alle problemen met je hond overwint.

Maar ook voor hondenliefhebbers met honden zonder ongewenst gedrag is dit boek een regelrechte aanrader. Het leert je als een professional naar je hond te kijken en hem te begrijpen.

Daarnaast leer je hoe je jouw hond optimaal kunt motiveren, zodat hij ongewenst gedrag achterwege laat. Niet omdat dat moet, maar omdat hij het zelf wil.

Het gevolg is een hond die graag voor je wil werken en in jou als baas zijn absolute held en voorbeeld ziet.

Een perfecte samenwerking dus! Wat vinden de lezers van dit boek: “Het enige boek over hondengedrag dat je ooit nodig zult hebben!” “Geschikt voor amateurs, liefhebbers én professionals.” “


Puppymanieren – Hét opvoedboek voor puppy’s

Sacha en Martin Gaus zijn de maker van “Puppymanieren”. Dit hét opvoedboek voor puppy’s (en baasjes).

Een pup kan de boel in huis flink op zijn kop zetten!

Wat moet je doen en laten om te zorgen dat de hond niet het heft in eigen pootjes neemt?

Sacha en Martin Gaus laten zien hoe leerprocessen werken en hoe je die kunt aansturen als een hond tussen de zeven en twaalf weken oud is.

Hiervoor schreven zij een programma dat loopt van week tot week, waarin de hond spelenderwijs kan leren, zonder dat baasjes hoeven te mopperen of te straffen.


Hersenwerk voor honden zoveel meer dan een spelletje

Hersenwerk voor honden zoveel meer dan een spelletje! neemt je mee in de wondere wereld van Hersenwerk.

Hersenwerk is bedoeld voor ontspanning van de hond, als samenspel tussen de hond en dzijn mens. Hersenwerk is een leuke activiteit voor jou en je hond.

Met wat huishoudelijke materialen of een zelfgemaakt zoekspel kun je samen aan de slag.

Niets móet, er bestaat geen slim of dom, het gaat niet om scoren.

Vanuit de filosofie van Hersenwerk voor honden draait alles om verbinden, samenwerken en de mooie communicatie tussen mens en hond.

Hersenwerk voor honden, zoveel meer dan een spelletje! neemt je mee in de wondere wereld van Hersenwerk. Het bevat toegankelijk geschreven theorie en is rijk geïllustreerd met aansprekende foto’s.

Er worden negen types honden, op ludieke wijze uitgelicht. Je zult zeker je eigen hond in één van de types herkennen! Inge van Harte is hondengedragsdeskundige, Marleen van Baal is coach voor mens en hond.

In 2010 ontwikkelden zij het concept van Hersenwerk voor honden, wat in de afgelopen jaren, zowel nationaal als internationaal, zeer populair is geworden onder hondenbazen.


Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans 1 – Elke pup een goede start

Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans – Elke pup een goede start Osteopaat Martine Burgers en etholoog/trainer Sam Turner nemen je in deze serie mee in hun visie op het begeleiden van een hond gedurende zijn leven.

Wat deze serie onderscheidt van andere boeken over (jonge) honden, is dat er zowel met een training technische, als met een therapeutische blik gekeken en geschreven is.

Doordat de osteopaat en trainer hun krachten bundelen, krijgt je pup de grootst mogelijke kans om uit te groeien tot een gezonde, goed in balans zijnde hond die met veel zelfvertrouwen door de wereld gaat.

Wanneer je de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling en belastbaarheid van je hond in acht neemt bij de opvoeding en wanneer je trainingsuitdagingen biedt, kun je het maximale resultaat behalen.

In boek 1 ‘Elke pup een goede start’ bespreken Martine en Sam de ontwikkelingsfases van de pup. Vanaf de dracht tot de leeftijd van 6 maanden word je meegenomen in hun mentale en fysieke ontwikkeling.

Hoe groeit en leert de pup? Hoe signaleer je dat je pup meer of andere begeleiding nodig heeft? En hoe kun je je begeleiding zo optimaliseren dat je pup zijn beste zelf kan zijn en zo goed mogelijk kan functioneren in onze maatschappij?


Wandelen met je hond – 30 wandelingen in losloopgebieden

Wandelen met je hond Lekker lang wandelen met je hond is een ideale bezigheid om een positieve band met het dier op te bouwen.

Nieuwe routes zijn dan natuurlijk extra uitdagend, en dat geldt niet alleen voor de hond.

De ANWB stelde voor deze gids 30 wandelingen in losloopgebieden samen, waar baas en beest van kunnen genieten.

Ontdek nieuwe plekjes om er heerlijk op uit te gaan, te ravotten op het strand, je hond te zien snuffelen in het bos en ervaar bij thuiskomst gegarandeerd een tevreden gevoel.


Praktische gids voor een gelukkige hond

Met Cesars praktische tips en zijn inzicht in het gedrag van mens en hond is het opvoeden van je hond tot een gezond, blij en evenwichtig dier dichterbij dan ooit.

Cesar doet aanbevelingen voor het vinden van de juiste hond, het aanpassen aan veranderende levensomstandigheden en het corrigeren van het meest voorkomende wangedrag.

‘Het is een combinatie van alles wat ik de afgelopen tweeëntwintig jaar heb opgestoken over hondenpsychologie en -training in één simpel, gemakkelijk te lezen boek.

Na het lezen van deze gids heb je veel geleerd over de manier waarop het brein van een hond werkt en hoe je een goede roedelleider voor je eigen hond kunt worden.’ Cesar Millan

Cesar Millan, bekend van de hitseries Dog Whisperer en Cesar Millan’s Leader of the Pack op National Geographic, is een van de bekendste hondentrainers ter wereld.

Hij beschikt over het unieke vermogen de psychologie van de hond te doorgronden en te vertalen naar een aanpak die voor iedereen werkt.

Cesar is de grondlegger van het Dog Psychology Center en zette de Cesar Millan Foundation op, een non-profitorganisatie die zich ontfermt over dieren in nood en een nieuw thuis voor ze vindt.


Hondentaal is lichaamstaal – Leer honden beter begrijpen

Hondentaal is lichaamstaal van Martin en Sacha Gaus is een praktisch boek bij de opvoeding van honden en het oplossen van mogelijke gedragsproblemen.

Honden spreken met hun lichaam. Kleine veranderingen in mimiek en houding kunnen voor de goede verstaander duidelijke taal zijn.

In dit boek laten Martin en Sacha met vele foto’s en heldere uitleg zien wat honden in de omgang met soortgenoten of mensen bedoelen. Leer je hond beter begrijpen


Bol AlgemeenBol Algemeen

Vergelijkbare berichten