De top 10 van de leukste escape room spellen voor thuis 2023

Escape rooms zijn hot bijna elke stad, dorp, of gemeente heeft wel minimaal 1 escape room, de ene nog mooier en uitdagender dan de andere. Door de beperkingen word er steeds vaker gekozen om thuis escape room spellen te spelen. Dit is ook geen enkel probleem, meer met het grote aanbod escape room spellen.

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 10 leukste escape room spellen. De spellen worden allemaal uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. Ook heb ik een link van Bol.com toegevoegd aan de beschrijvingen. Deze link geeft veel extra informatie over het spel, maar ook de waarderingen en de recensies van de spelers. Via de link kun je de escape room eenvoudig bestellen.

Escape Room The Game

Voel de spanning en beleef nu het mysterie van een escape room nu bij je thuis aan de keukentafel.

In dit uitdagende en onvoorspelbare bordspel los je samen een mysterie, Dit doe je door het zoeken naar verborgen aanwijzingen en het oplossen van (geheimzinnige) raadsels. Wacht niet te lang, je hebt hiervoor slechts één uur de tijd! De klok op de Chrono Decoder telt af van 60 minuten naar 0 minuten. De Chrono Decoder zorgt naast de tijd ook voor de benodigde sfeer en geeft jouw af en toe cryptische aanwijzingen.

Hebben jullie binnen 60 minuten de juiste code gevonden om bijvoorbeeld te ontsnappen uit de gevangenis, de atoombom te ontmantelen of het virus te stoppen, dan winnen jullie het spel! Teamwork en een goede en soepele communicatie zijn belangrijke onderdelen die geldt ook voor vindingrijkheid, creativiteit, logisch nadenken en aandacht voor details. Want niet elk raadsel, code of aanwijzing is zomaar eenvoudig te vinden en te interpreteren…

Het spel start met het openen van een envelop en het lezen van de introductie van het mysterie. Het oplossen van het mysterie wijst zich vanzelf. In de envelop zitten verschillende attributen die nodig zijn voor het vinden van (een deel van) de uiteindelijke code.

Gebruik elke seconde wat de tijd gaat snel als je aan het puzzelen bent. Zodra de code gevonden is, zoek je de bijbehorende sleutels en doe je deze in de Chrono Decoder. De Chrono Decoder geeft aan of je de code correct hebt of niet. Is de code niet correct, dan gaan er 60 seconden van de tijd af en mag je gewoon opnieuw gaan puzzelen. Is de code correct, dan klinkt de overwinningsmuziek! En die wil je graag horen!


UUnlock! 1: Ontsnappingsavonturen

In het kaartspel Unlock! probeer je samen met je medespelers binnen 60 minuten uit een ruimte te ontsnappen. Dit spel is gebaseerd op escape rooms en laat je deze ervaring thuis aan je eigen tafel beleven.

In Unlock! word je door middel van een kaartendeck en een gratis app door diverse scenario’s geleid. Doorzoek de ruimtes, combineer voorwerpen en los alle puzzels op!


Investigation Files: Moord in Parijs – kruip in de huid van een detective en los de misdaad op!

‘Moord in Parijs’ is een spannend escaperoomspel waarin je als speler de rol van rechercheur aanneemt. Lees het dossier en los de moord op. Plak alle aanwijzingen op een wand of deur en zoek de connecties. Het spelen van dit spel zorgt ervoor dat het voelt alsof jullie een team van echte rechercheurs zijn; je wordt volledig meegenomen in deze rol. Jullie hebben de taak om uit meerdere mogelijke verdachten de echte dader aan te wijzen. Laat je meenemen in de Franse intriges en zet je speurneus op, want deze zaak is niet zomaar opgelost. Wie heeft de moord gepleegd?

Het spel is opgedeeld in drie fases waarbinnen je je volledig kunt inleven in een wereld van bedrog en verraad. Wie spreekt de waarheid en wie niet? Elke fase en elke ontdekking brengen je een stapje dichterbij de oplossing. Kraak je hersenen tijdens dit spannende gezelschapsspel en breng het tot een goed eind: de ontmaskering van de moordenaar. Bezit jij over een verborgen opsporingstalent?

Dit spel speel je of alleen of met meerdere mensen. Deze spannende moordzaak, die jij of jullie moeten oplossen, staat garant voor een meer dan geslaagde spelletjesavond. Je voelt je een echte rechercheur die op basis van het volledige dossier en de bewijsstukken op zoek gaat naar de moordenaar van een jonge vrouw in Parijs.

Dit spel is geschikt voor de leeftijd van 14-99 jaar.


Escape Your House

Ga de uitdaging aan in 6 spannende en unieke missies uit je eigen huis te ontsnappen. Het leuke van dit spel is dat elke missie maar 15 minuten duurt. Samenwerken is belangrijk om de puzzels op te lossen die in het hele huis zijn achtergelaten. Dit allemaal om de “Meestersleutel”voor het superslot te vinden.

De pluspunten van het spel

  • Transformeer jullie huis in de locatie van de missie
  • Werk samen, los puzzels op en vind sleutels
  • Open deuren en ontsnap binnen 15 minuten!

Dit escape room spel Speelbaar in ieder type woning dus ook op vakantie of bij opa en oma.

Het ‘SuperStiekeme SpionnenTeam’ (SSST) is een geheime organisatie die de wereld beschermt tegen gevaren. Een van de belangrijkste eigenschappen van spionnen is dat ze niet opvallen. En wat valt er nou minder op dan een lieve, onschuldige familie of een groepje enthousiaste vrienden? Precies daarom is het SSST op zoek naar jullie!


Escape Tales: Het Ritueel

White Goblin Games Escape Tales: Het Ritueel

Escape Tales: Het ontwaken biedt een escape room ervaring voor 1 tot 4 spelers. Dit escape room is in de vorm van een kaartspel, waarbij de nadruk ligt op het verhaal. Je kruipt in de rol van Samuel, de hoofdpersoon in het spel en gaat op een spannend avontuur om je dochter te redden. Tijdens deze tocht kom je vele raadsels tegen die je moet oplossen om verder te komen in het verhaal.


EXIT – De Verlaten Hut Breinbreker

Het uitdagende coöperatieve escape room-spel! Ontsnap zo snel mogelijk uit de verlaten boshut. Probeer binnen anderhalf uur alle puzzels op te lossen en alle codes te breken.

Alleen dan ontsnappen jullie uit de locatie waar jullie opgesloten zitten. Logisch nadenken en doorzettingsvermogen zijn vereist om dit spel tot een goed einde te brengen. En komen jullie er echt niet uit, dan bevat het spel tipkaarten om jullie op het goede spoor te brengen.

De puzzels zijn vrij pittig. Daardoor is het spel vooral geschikt voor fervente puzzelaars en escape room-liefhebbers. 


Escape Room The Game Jumanji 

Voel de spanning van een Escape Room in je eigen huiskamer! In deze familie editie (10+) van Escape Room The Game moet je samenwerken om puzzels op te lossen en verborgen aanwijzingen te vinden. Deze Jumanji editie bevat 3 spannende avonturen geheel passend in het Jumanji thema. Het spel is volledig Nederlandstalig.

Het is altijd een race tegen de klok; je hebt maar 60 minuten om te ontsnappen. De Chrono Decoder telt van 60 minuten naar 0 minuten. Naast de tijd bijhouden zorgt de chrono decoder ook voor de juiste sfeer en geeft je aan wanneer jij hints mag gebruiken.

Je moet raadsels en puzzels op tijd oplossen, hierbij is samenwerken de sleutel tot succes. Onvoorstelbaar hoe snel een uur voorbijgaat in het heetst van de strijd…


Lockation: Jane Esposito – escape room spel

Ontdek nu het verhaal van Jane Esposito door Lockation. Beleef een uitdagend escape room spel in uw woonkamer en gebruik daarbij ook uw Flatscreen TV, Laptop, Tablet of Smartphone!

Lockation is een spel met maar één doel… Red Jane Esposito! De raadsels zijn uitdagend dus speel het zeker met mensen waar je op kan rekenen. Je hebt in het begin de optie om uw tijd te kiezen met drie verschillende modus:

  • 45 minuten: Hold my beer mode
  • 60 minuten: Give me a challenge mode
  • 90 minuten: Tell me a story mode (aangeraden voor beginners)

Uw digitale assistent is er indien je hulp nodig hebt. Je kan altijd de hint knop gebruiken voor wat extra hulp. Let wel op want voor elke hint die je gebruikt gaan er 2 minuten van uw kostbare tijd af. Verder toont de assistent hoe lang je nog hebt alsook video’s op basis van uw keuze in het spel!

Als het jullie lukt om alle fases van het spel te doorlopen binnen de tijd en daar bovenop ook Jane Esposito te redden dan kun je er van uitgaan dat jullie een sterk team zijn! En zeker als jullie het in 45 minuten weten uit te spelen, iets wat nog maar enkelen is gelukt!

Het spel begint bij de eerste doos (First Phase). Het is de bedoeling dat je enkel de dozen of enveloppen opent die de digitale assitent u vraagt om te openen. Nadat je de oplossing van de eerste doos hebt gevonden geef je dit in op uw digitale assistent en ga je verder met de volgende fase. Dit gaat zo door tot je uiteindelijk de Final Phase oplost en Jane.. Misschien.. kan redden!

Durf jij de uitdaging aan!


Houses of Treasure Escape Quest The Beginning: Ascalons Fury – Escaperoom met Legpuzzels

Escape Quest The Beginning: Ascalon’s Fury is een puzzel, bordspel en Escape room in één!
The Beginning: Ascalon’s Fury van Jumbo is het eerste spel in de serie Jonathan Eatons Houses of Treasure.

Het verhaal
Word jij de rijkste persoon op aarde? Jonathan Eaton, miljardair en eigenaar van Vestigium Industries, leidt een leven waarin hij het besturen van het grootste concern ter wereld combineert met avonturen zoals het ontdekken van tempels, catacomben en oeroude labyrinten. Iedereen kijkt vreemd op als Eaton aankondigt ermee te stoppen. En kijkt nóg vreemder op als ze horen hoe hij zijn opvolger zal aanwijzen. Als een soort moderne Willy Wonka nodigt hij jou en je vrienden uit om deel te nemen aan de wedstrijd van de eeuw. De winnaar krijgt alle Vestigium-aandelen van Eaton en wordt daarmee de rijkste persoon op aarde. Durf jij mee te doen?

Om de wedstrijd te winnen, reis je de wereld rond en bezoek je allerlei verschillende “Houses of Treasure”. In elk spel los je puzzels en raadsels op om de verborgen schat te vinden!
De eerste reis brengt je naar de ruïnes van het kleine kerkje van Dunlewey, in het noordelijkste puntje van Ierland. Een plaats die Jonathan bezocht toen hij een kind was. In het kleine kerkje belande hij in een middeleeuws labyrith, waar een bepaalde gebeurtenis hem voor altijd een ander persoon maakte. In ‘The Beginning: Ascalon’s Fury’ is je missie om de uitweg van de catacomben te vinden en de Toorn van Ascalon te ontlopen.

Hoe werkt het?
Zo voltooi je de missie:
1) maak de grote puzzel die in de doos zit, lees de krant, brief en notitieboekje.
2) Open envelop 1. Maak de puzzel, los de raadsels uit de letter op en plaats de puzzel in de juiste opening in de grote puzzel, op de juiste plaats
3 & 4) Open de volgende envelop en ga verder met het oplossen van de puzzel en raadsels

De raadsels helpen je ook bij het vinden van de oplossing van de juiste kleur en vorm van het schild. Plaats het amulet op de gele cirkel, wijzend naar het rechter schild. Je kunt nu door het doolhof lopen en de juiste steen vinden om uit de catacomben te ontsnappen!


Escape room voor kinderen – Het verlaten huis – kinderfeestje 

Een spannend escape room kinderfeestje organiseert u makkelijk zelf met dit complete draaiboek. U ontvangt van ons een USB Flashdrive met daarop div. PDF bestanden, het enige dat u nog hoeft te doen is alle benodigdheden uitprinten.

Verhaal:
Het verlaten huis staat al heel lang leeg. De mensen die hier woonden zijn plotseling verdwenen en niemand weet waar ze zijn gebleven. Er wordt gezegd dat het spookt in het huis en dat je alleen kunt ontsnappen als je het juiste wachtwoord weet. Om achter dit wachtwoord te komen moeten alle raadsels en puzzels van de 6 kamers die je in het huis tegenkomt opgelost worden. Al velen hebben dit geprobeerd maar het is nog nooit iemand gelukt te ontsnappen. Gaat het jullie wel lukken?

Deze escape room is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

Hoe gaat het in zijn werk?
De kinderen moeten uit 6 kamers ontsnappen door naar aanwijzingen te zoeken en raadsels op te lossen. In iedere kamer vinden ze een cijfer dat deel uit maakt van een code. De code geeft toegang tot het wachtwoord van het huis. De kinderen kunnen het huis alleen verlaten als ze het wachtwoord vinden. Kortom een spannend ontsnappingsspel waarmee u alle kanten op kunt. Het oplossen van de raadsels zelf is al spannend genoeg maar met extra decoraties en toebehoren kunt u het nog spannender maken.

U kunt voor dit spel 6 verschillende kamers gebruiken maar het spel kan ook gespeeld worden door alleen 2 kamers (bij het spelen van het spel in één team) of 4 kamers (bij het spelen van het spel in twee teams) te gebruiken en gedurende het spel de ene kamer voor te bereiden terwijl de kinderen in de andere kamer het raadsel oplossen. In het draaiboek staat duidelijk beschreven hoe u dit kunt doen. U kunt voor dit spel gebruik maken van alle kamers in uw huis. Denk hierbij aan de woonkamer, keuken, hal, kelder, slaapkamer enz. maar ook de tuin/balkon en schuur zijn geschikt. Extra spannend is natuurlijk om dit ontsnappingsspel te spelen in het donker en de kinderen een zaklamp mee te geven.

Voor hoeveel kinderen is dit ontsnappingsspel?
Bij dit spel moet goed nagedacht en samengewerkt worden en om alle kinderen betrokken te houden raden wij aan de groepen niet groter te maken dan 6 personen, De kinderen spelen het spel dan in één team. Zijn er meer dan 6 genodigden speel dan het spel in twee teams. Dit is uiteraard slechts een advies.

Duur ontsnappingsspel:
Het is moeilijk aan te geven hoe lang de kinderen doen over het oplossen van de raadsels. Eén en ander hangt af van de leeftijd en verstopplekken. U kunt ervan uitgaan dat de kinderen maximaal 10 tot 15 minuten per kamer nodig hebben.

Voorbereidingstijd:
Alle onderdelen voor dit escape spel kunt u zelf uitprinten. Buiten het klaarmaken van de kamers op de dag zelf verwachten wij dat u niet meer dan 3 uur voorbereidingstijd nodig heeft. Wij raden u aan het draaiboek aandachtig te lezen, hierin staan alle voorbereidingen en uitleg per kamer duidelijk beschreven.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *