De top 10 van de leukste Ravensburger (bord)spellen 2024

Ravensburger, een Duits spel- en speelgoedbedrijf, werd in 1883 opgericht door Otto Robert Maier. Aanvankelijk produceerde het bedrijf handgesneden bordspellen, maar al snel breidde het zijn productlijn uit met educatief speelgoed en puzzels. In de beginjaren vestigde Ravensburger een reputatie voor het produceren van hoogwaardige, duurzame spellen en speelgoed die zowel vermakelijk als leerzaam waren. Deze toewijding aan kwaliteit en innovatie zou een kenmerk worden van het voortdurende succes van het bedrijf.

Naarmate Ravensburger groeide, diversifieerde het zijn productlijn nog verder en breidde het zich uit van traditionele bordspellen en puzzels naar boeken, kunstnijverheid en zelfs digitale spellen. Dankzij deze diversificatiestrategie kon het bedrijf nieuwe markten bereiken en zijn klantenbestand uitbreiden, waardoor zijn positie als marktleider op de Europese puzzelmarkt werd verstevigd. Tegenwoordig biedt Ravensburger een breed scala aan producten die zowel kinderen als volwassenen aanspreken, van klassieke bordspellen zoals Doolhof tot geavanceerde digitale spellen en puzzels.

Maar welke van de Ravensburger spellen zijn nu het leukste en echt aan te raden om te spelen. Om hier een goed antwoordt op te geven heb ik een top 10 samengesteld met de leukste Ravensburger spellen van dit moment. De spellen worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. Naast een spelomschrijving heb ik ook een link van Bol.com geplaatst voor meer informatie over de spellen.

Ravensburger Koehandel – Kaartspel

Éénmaal… andermaal… verkocht! Wie is de gelukkige eigenaar van de prijskoe Bertha of één van de andere dieren? Menige doortrapte koehandel loopt volkomen uit de hand. Maar wie heeft nu eigenlijk wie te pakken? Alleen wie met boerenverstand biedt en listiger is dan de rest krijgt de lucratiefste dieren in handen en wint koehandel van Ravensburger!


Ravensburger Doolhof – Bordspel

Het spookt in het doolhof, kan jij de schatten vinden?
In het Doolhof van Ravensburger spookt het, het is een geestig spel vol verrassingen. Telkens veranderen de gangen; het lijkt wel of het spookt in het doolhof. De schat lag net nog daar! Het doolhof van lijkt wel betoverd. Wie weet ondanks die betovering in het Ravensburger doolhof toch de geheimzinnige voorwerpen en schatten te vinden?


Ravensburger La Cucaracha

Alaaaaaaarm in La Cucaracha!
In La Cucaracha zijn de kakkerlakken weer! Vliegensvlug schiet er een door de keuken en jaagt iedereen de stuipen op het lijf. Nu geen tijd meer verliezen! Laat ze snel met behulp van het uitliggende bestek in jullie vallen lopen. De dobbelsteen geeft aan of je een vork, mes of lepel draaien mag. Goed kijken en snel reageren, daar draait het om. Wie slim het bestek draait, laat de kakkerlakken in de val lopen. Voor iedere kakkerlak die je vangt, krijg je een fiche en wie als eerste 5 fiches in de wacht gesleept heeft, wint de kakkerlakkenjacht. La Cucaracha is een spel van Ravensburger en bevat de originele HEXBUG® nano®.


Ravensburger Minecraft Junior: Heroes of the village – Bordspel

Het nieuwe familiespel gebaseerd op het wereldberoemde videogame-fenomeen “Minecraft”!

De bewoners van een dorp hebben jullie hulp nodig om zich te verdedigen tegen de vijandige Illagers. Werk samen om de aanval te verhinderen voordat de Illagers het dorp bereiken. Ontdek de wereld, verzamel blokken, strijd tegen monsters en bouw gebouwen. Jullie trouwe huisdieren staan aan jullie zijde! Kunnen jullie de helden van het dorp worden?


Ravensburger Upside Down Challenge

Wat gebeurt er als je wereld plotseling op z’n kop staat?
Zoek het uit met #Upside Down Challenge actiespel van Ravensburger! Zet de bril op en beleef hoe ogenschijnlijk eenvoudige opdrachten ineens een echte uitdaging worden.

Hoe werkt het?
1. De speler die aan de beurt is kiest in het „geheim” één van de drie motieven van zijn moeilijkheidsgraad.
2. Hij legt de kaart omgekeerd op tafel, pakt de pen en een vel papier.
3. Als hij klaar is, zet hij de “onderste-boven”- bril op en geeft een teken.
4. Voor de tekenopdrachten heeft de speler 40 seconden de tijd.
5. Als één van de andere spelers binnen de tijd raadt wat er getekend wordt, wint de speler een fiche.
6. De speler die als eerste 5 fiches verzamelt, wint.


Ravensburger Colorino – Kinderspel

Ravensburger kinderspel Colorino

In dit vrolijk gekleurde bordspel leren kinderen al spelenderwijs de primaire kleuren kennen en rangschikken. Om te beginnen kies je één van de 6 geïllustreerde platen uit. Elke plaat bevat een voorkant en een achterkant. De ene zijde is in kleur zodat je alvast kunt zien hoe het moet, de andere zijde is in zwart-wit zodat je je eigen creativiteit erop los kunt laten.

Plaats de plaat in het transparante speelbord en klik de 40 gekleurde stenen in de kleuren paars, blauw, geel, oranje, groen en rood eenvoudig vast op het speelbord. Op deze manier worden tevens de fijne motoriek en waarneming van kinderen bevorderd. Geschikt vanaf een leeftijd van 2 jaar.


tiptoi® interactieve globe wereldbol – Ravensburger – Leersysteem

tiptoi® interactieve globe wereldbol
Lerend en spelend de wereld rond met de interactieve tiptoi globe! Waar ligt Monaco? Hoe heet de hoofdstad van Australië? In welke landen is de officiële taal Engels? De globe geeft het antwoord op deze vragen. De spelers tippen op de landen, zeeën en dieren op de globe en verwerven zodoende aardrijkskundige kennis, die zij in afwisselende spellen verdiepen kunnen.
De bal uit twee delen is eenvoudig en snel op te bouwen.

Alleen of met anderen: Met tiptoi® ontdek je spelenderwijs de wereld!
• Duizenden gesproken info´s over de landen van de aarde, b.v. de begroeting in de landstaal, de hoogste berg en de tijdzones.
• 4 spannende spellen met het thema aardrijkskunde

De intelligente tiptoi® stift geeft informatie over 197 landen – hoofdsteden, continenten en geografische bijzonderheden. Hij leidt de spellen en maakt verbazingwekkend echte dierengeluiden. tiptoi® wekt de globe tot leven.

In een reis rond de wereld geeft de tiptoi® van Ravensburger talrijke informatie en spannende verhalen over thema´s als geografie, landgrootte, hoofdsteden en nog veel meer. Tijdens spannende spellen voor maximaal 4 spelers is nog veel meer te leren en veel plezier te beleven. Goede reis!


Ravensburger Puerto Rico

Dit is het Ravensburger bordspel Puerto Rico. In 1493 ontdekt Columbus Puerto Rico, de parel van het Caribische gebied. En al een goede halve eeuw later beleeft het eiland haar eerste grote bloeiperiode. De spelers kruipen tijdens het spel steeds weer in een andere rol. Als kolonist leggen ze vruchtbare plantages aan. Als opzichter produceren ze waardevolle goederen, die ze dan, in de rol van handelaar, met de hoogst mogelijke winst verkopen. Dat verdiende geld gebruiken ze dan weer om als bouwmeester indrukwekkende stadsgebouwen op te richten.


Ravensburger Flo Fladdermuis

Flo FladderMouse is een leuk en spannend spel van Ravensburger dat geschikt is voor kinderen van vier jaar en ouder. Het doel van het spel is Flo, de vleermuis, te helpen door het donkere en griezelige bos te vliegen terwijl hij obstakels ontwijkt en edelstenen verzamelt. De speler die aan het einde van het spel de meeste edelstenen verzamelt, wint.

De gameplay-mechanismen van Flo Flutter Mouse zijn eenvoudig maar boeiend. Spelers draaien om de beurt aan de spinner en verplaatsen hun spelstuk over het bord. Als ze op een veld met een edelsteen terechtkomen, verzamelen ze deze en voegen ze deze toe aan hun verzameling.

Als ze echter op een veld met een obstakel landen, moeten ze op de knop op de rug van de vleermuis drukken om hem te laten vliegen en het obstakel te ontwijken. In het geval de vleermuis een obstakel raakt, verliest de speler een van zijn verzamelde edelstenen.

Het spel gaat door totdat alle spelers het einde van het bord bereiken en de winnaar wordt bepaald door het aantal verzamelde edelstenen.


Ravensburger Dick Bruna Reuzenkwartet

Dit kwartet is vooral geschikt voor kleuters, die nog niet kunnen lezen, op iedere kaart staan de plaatjes van drie andere kaarten uit het kwartet in het klein afgebeeld.


Vergelijkbare berichten