|

De top 10 van de beste boeken om Duits te leren 2024

Duits de taal van onze oosterburen, de taal die best veel op de Nederlandse taal lijkt. De Nederlanders in de buurt van de Duitse grens verstaan en spreken vaak een redelijk woordje Duits. Dit komt ook omdat de dialecten vrij veel gelijk woorden hebben en op elkaar lijken. Daarnaast werd er ook veel Duitse televisie gekeken zeker door de oudere generatie. De jongere generatie is meer op het Engels gericht.

Duits is over het algemeen goed aan te leren voor de Nederlander. Boeken zoals zelfstudieboeken, cursussen en woordenlijsten kunnen je hierbij heel goed helpen om de Duitse taal te leren. De 10 beste boeken om (zelf) Duits te leren heb ik voor je op een rij gezet.

Om je een goed beeld te geven van de boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen. Een goed alternatief voor Bol.com is Bookspot.nlSnel en vlot Duits leren spreken en begrijpen

U zou graag Duits spreken, maar hebt niet veel tijd om het te leren? U hebt bovendien een hekel aan saaie handboeken? En u wilt vooral snel resultaat boeken? Dan is dit het ideale boek voor u!

Dankzij de methode die dit boek hanteert, hoeft u gedurende zes weken slechts 35 minuten per dag te studeren.

Aan het eind van de cursus kent u voldoende woorden en zinsconstructies om de Duitse taal vlot te gebruiken en te verstaan.

Zo kunt u bij zakelijke besprekingen of op reis moeiteloos uw zegje doen!


Prisma Taaltraining – Duits voor zelfstudie

Met deze cursus maak je je snel en grondig de grondbeginselen van het Duits eigen. Leer in je eigen tempo of gebruik het boek bij je studie op een taalinstituut of volksuniversiteit.

Alle facetten van het Duits komen aan de orde in 15 praktische lessen, van uitspraak en spelling tot uitdrukkingen en grammatica. Tussendoor krijg je extra informatie over de Duitse taal en cultuur.

Met de levendige dialogen, ingesproken door native speakers, oefen je je uitspraak, zodat je een eenvoudig gesprek in het Duits kunt voeren.

Na bestudering van het boek heb je een degelijke basiskennis van het Duits. Je kunt krantenartikelen en eenvoudige literaire teksten lezen, zij het met een woordenboek bij de hand.

 • 15 lessen rond thema’s als: kennismaken, thuis, het werk, de winkel, het restaurant
 • ruim twee uur audiomateriaal met gesprekken over alledaagse situaties, gratis de downloaden vanaf www.prisma.nl
 • gevarieerde opdrachten om woordenschat, grammatica en uitspraak te oefenen
 • duidelijke en overzichtelijke grammatica
 • uitgebreide woordenlijst
 • leidt op tot niveau A2/B1 van het Europees Referentiekader.

Prisma Taal – Zakelijk Duits

Veel Nederlanders en Belgen onderhouden intensieve zakelijke contacten met Duitsland, maar vaak hebben ze er grote moeite mee om zich goed in het Duits uit te drukken.

De taaltraining Zakelijk Duits kan daarin verandering brengen.

Bij deze training ligt de nadruk op spreekvaardigheid. Je leert hoe je je in goed Duits kunt uitdrukken in veelvoorkomende zakelijke situaties (een gesprek voeren, telefoneren, e-mailen). Deze druk is uitgebreid met geluidsopnamen die (gratis) te downloaden zijn van www.prisma.nl.

Het boek is geschikt voor beginners, maar ook voor wie zijn kennis van het Duits wil opfrissen. De auteurs hebben een gevarieerde en aantrekkelijke training geschreven. Belangrijk uitgangspunt daarbij was dat het leuk is, en helemaal niet zo moeilijk, om Duits te leren.

Zakelijk Duits is ideaal lesmateriaal voor docenten met privé- en groepslessen. Cursisten kunnen met deze training niveau A2 van het Europees Referentiekader bereiken. Op dat niveau kun je prima communiceren in eenvoudige en alledaagse situaties.

De auteurs, Claudia Wittenberg en Katja B. Zaich, hebben als taaltrainers al veel Nederlandstaligen Duits geleerd. Hun praktijkervaringen hebben ze in dit boek verwerkt. Zo besteden ze veel aandacht aan de typische valkuilen voor Nederlanders die zich in het Duits willen uitdrukken.

Het boek bestaat uit tien hoofdstukken die u elk in circa drie uur kunt doorwerken (exclusief thuisstudie). Elk hoofdstuk heeft acht onderdelen:

 • Bij ‘Falsche Freunde’ leer je veelgemaakte fouten te vermijden: woorden als ‘bellen’, ‘dürfen’ en ‘Andacht’ betekenen iets heel anders dan je op het eerste gezicht zou denken;
 • Bij ‘Trainingssprache’ oefen je handige zinnen die je vaak gebruikt in alledaagse situaties. Zo leer je bijna automatisch om Duits te spreken.
 • In het onderdeel ‘Gesprächssituationen’ staat het spreken in de zakelijke praktijk centraal. Hier oefen je je voor situaties als: elkaar begroeten, telefonisch iets bestellen, een klacht indienen en een afspraak maken of afzeggen.
 • ‘Grammatik’ licht belangrijke onderwerpen uit de Duitse grammatica toe, alleen wanneer ze van belang zijn voor de communicatie.
 • Het onderdeel ‘Kultur Pur’ behandelt de Duitse cultuur en gewoonten. Wanneer zeg je ‘u’ en wanneer ‘je’? Wat is eigenlijk ‘Brüderschaft trinken’? Waarin verschillen de Duitse eetgewoonten van de Nederlandse?
 • De opgedane kennis wordt herhaald bij ‘Wiederholung’.
 • Bij ‘Schreiben’ leer je hoe je een e-mail schrijft, waar je rekening mee moet houden als je een formulier invult en dergelijke praktische zaken.
 • Elk hoofdstuk sluit af met een bekend ‘Lied’. Je maakt kennis met Duitstalige muziek en traint je luistervaardigheid. Je herhaalt ook op een speelse manier de onderwerpen uit het hoofdstuk.

Zakelijk Duits bevat herhalingsoefeningen en verwijzingen naar relevante sites op het internet.


Wat & Hoe taalgids – Duits

Wat & Hoe Taalgids Duits is de beste tolk voor op reis. Met ruim 4000 woorden en handige zinnen, een overzichtelijke woordenlijst en met de beknopte grammatica krijg je de taal onder de knie.

Wat & Hoe Taalgids Duits is de beste tolk voor op reis. Met ruim 4000 woorden en handige zinnen en duidelijke aanwijzingen voor uitspraak kom je altijd uit je woorden. Vlot de rekening vragen? Een gesprekje aanknopen? Met Wat & Hoe Taalgids Duits lukt het allemaal.

De gids bevat overzichtelijke woordenlijsten, praktische tekeningen en met de beknopte grammatica krijg je de taal onder de knie. De Wat & Hoe Taalgidsen zijn al meer dan 75 jaar verkrijgbaar en staan bekend om hun kwaliteit en volledigheid. De Taalgidsen zijn samengesteld in samenwerking met Van Dale.

Wat & Hoe is al sinds 1926 een betrouwbare reispartner, met voor elke reiziger een geschikte reisgids. De Wat & Hoe Taalgids is een onmisbare hulp voor wie een taal probeert te begrijpen en te gebruiken.


Leer Duits – Snel / Gemakkelijk / Efficiënt

Dit boek bevat een reeks woordenlijsten met 2000 van de meest voorkomende woorden en zinnen, gerangschikt op basis van hun voorkomen in dagelijks taalgebruik. Dit vocabulaireboek volgt de 80/20-regel: het zorgt ervoor dat u eerst de belangrijkste woorden en zinsstructuren leert om u te helpen snel vooruitgang te boeken en gemotiveerd te blijven.

U gebruikt dit boek idealiter elke dag, waarbij u een vast aantal pagina’s in elke sessie herhaalt. Het boek is opgesplitst in lijsten van 50 woorden die u helpen om stap voor stap vooruitgang te boeken via het boek. Neem bijvoorbeeld aan dat u op dit moment woorden 101 tot 200 herhaalt. Zodra u de woorden 101 tot 150 goed kent, kunt u beginnen aan de woorden 201 tot 250. De volgende dag kunt u 101-150 overslaan en verdergaan met het herhalen van de woorden 151 tot 250.

Op die manier werkt u stap voor stap door het boek en nemen met elke pagina die u beheerst uw taalvaardigheden toe.


Duits leren – Parallelle tekst – Korte verhalen

Duits leren met Parallelle Tekst is de meest bevredigende en effectieve methode om een taal te leren. Uw huidige woordenkennis wordt opgefrist, terwijl nieuwe woorden vocabulaire direct in de praktijk worden gebracht. U leert de Duitse grammatica gemakkelijk en spelenderwijs via onze intelligent geschreven en goed gevormde teksten.

 • U hoeft geen nieuwe woorden op te zoeken
 • Bekende woorden worden direct in de praktijk gebracht met makkelijk te onthouden zinnen en teksten
 • Geen extra software nodig
 • De grammatica wordt passief geleerd
 • Modern, educatief en onderhoudend

Aanbevolen voor beginners en halfgevorderden Duits en als opfriscurcus. Hoewel we van mening zijn dat iedereen op elk niveau met onze methode kan werken, is enige basiskennis van het Duits aanbevolen om het maximale effect en plezier te bereiken.

Onze korte verhalen gaan over Europese cultuur en personen. De verhalen zijn zo geschreven dat ze de aandacht van de lezer vasthoude


Duits voor Dummies

Miljoenen mensen hebben zich via de Berlitz-methode een vreemde taal eigen gemaakt. Met deze toegankelijke gids van de experts van Berlitz leer je snel en gemakkelijk Duits spreken.

Of je nu student of toerist bent, of gewoon wat elementair Duits wilt oppikken, Duits voor Dummies biedt voor ieder wat wils: van praktische lessen, culturele weetjes en handige verwijzingen tot een Duits-Nederlands miniwoordenboek, werkwoordlijsten en nog
veel meer.

Extra: beluister de voorbeelddialogen online terwijl je de tekst in
het boek meeleest!


De kleine duits voor dummies

Kun jij wel wat extra hulp bij je Duits gebruiken? Dit boekje leert je snel en gemakkelijk de basis van de taal. Het staat boordevol bruikbare zinnen en praktische tips. Leer kennismaken en groeten, ga uit eten of op reis – dit boekje helpt je zelfs als je onverhoopt in nood raakt. Ga vol zelfvertrouwen op pad met deze handige gids op zak en verbeter eenvoudig je beheersing van het Duits!


Leer Duits (taalcursus voor beginners)

Leer de belangrijkste uitdrukkingen in het Duits voor je vakantie of zakenreis. Je kunt naar deze audio luisteren in de trein, op werk, of voor het slapengaan, om alle belangrijke zinnen te leren die je nodig zult hebben tijdens je reizen.

Oefen 20 minuten per dag, en in korte tijd zul je goed Duits kunnen spreken – in een hotel, restaurant, of tijdens het winkelen. Je leert hoe je woorden en zinnen als ‘Hallo’ in het Duits kunt zeggen, of hoe je getallen (één, twee, drie tot tien) correct kunt uitspreken. En beetje bij beetje word je geïntroduceerd tot veelgebruikte zinnen. Zo zul je in staat zijn om in het Duits te communiceren.

Met deze taalcursus ben je klaar voor de belangrijkste situaties die je op vakantie, in het dagelijks leven en op het werk zult tegenkomen. Er is geen voorkennis of extra lesboek nodig.

Inhoudstafel:

 • Begroetingen en basisvocabulaire
 • Getallen
 • Gesprek
 • Winkelen
 • In een hotel
 • In een restaurant
 • Eten
 • Drinken
 • Betalen
 • Onderweg
 • In de stad
 • Reizen in de bus en de trein
 • Een taxi bellen
 • Een auto huren
 • Tijd en datum
 • In het kantoor
 • Bij de doctor / Apotheek
 • Bestemmingen in Duitsland
 • Bezienswaardigheden in Berlijn

Duits Leren Online

DLO is een online cursus Duits voor beginners, maar ook voor wie zijn/haar kennis nog eens grondig wil opfrissen.

De hele cursus staat online. Op die manier kunnen moderne multimediale en interactieve toepassingen optimaal ingezet worden en dat maakt het leren afwisselender en leuker.

Je hebt 6 maanden lang toegang tot alle materiaal: teksten, filmpjes, audio en interactieve oefeningen.

In de bijgeleverde handleiding wordt duidelijk uitgelegd hoe je met deze online cursus aan de slag kunt.

De cursus is opgebouwd uit 11 thematische modules. Een module omvat systematische woordenschatlijstjes, uitdrukkingen, grammaticale uitleg, oefeningen en opdrachten.

Elke module vormt een afgerond geheel en kan dus apart ingestudeerd worden. Qua woordenschat en grammatica bouwen de modules wel op mekaar verder. Op die manier zit er een leerlijn in de cursus.

Het leermateriaal is gekozen uit actuele Duitse websites en filmpjes en behandelt op een aantrekkelijke manier thema’s uit het dagdagelijkse leven.

De grammatica wordt duidelijk uitgelegd met duidelijk overzichtsschema’s, audio en een uitgebreiude video. Na elk deeltje theorie volgt een uitgebreid pakket gevarieerde oefeningen met automatische feedback.

Op het einde van elke module kan je een zelftest maken waarbij je ook automatisch jouw resultaat te zien krijgt.

Wie de heel cursus doormaakt, bereikt het taalniveau B1 voor spreken en schrijven en B2 voor lezen en luisteren van het Europees Referentiekader.

In een printversie zou de cursus ongeveer 250 blz. dik zijn.

Duits Leren Online in 11 modulesVergelijkbare berichten