|

De top 10 van leukste peuter flapjesboeken voor peuters 2023

Flapjesboeken zijn leerzame kinderboeken voor de jongste kinderen. Naast een kort tekst meestal een vraag krijg je een pagina met flapjes waar wan alles te beleven valt. Het antwoord op de vraag is te zien door de flappen te gebruiken.

De flapjesboekjes zijn leerzaam en je krijgt een leuke interactie met de kinderen. Dit is ook één van de redenen dat ze flapjesboeken razend populair zijn. Het assortiment met flapjesboekjes is ook erg goed. Om te zorgen dat jij de leukste flapjesboeken koopt, heb ik een top 10 met leuke flapjesboeken voor je op een rij gezet.

De flapjesboeken wordt uitgebreid beschreven en er is een link van Bol.com toegevoegd. De link geeft extra informatie over het flapjesboek en de auteur, ook is de waardering en de recensies van de lezers te zien. Via de link kun je het boek eenvoudig bestellen.

Het grote flapjesboek van Kikker

Speels en leerzaam boek over tegenstellingen, kleuren, getallen en vormen in de wereld van Kikker, vol grapjes en flapjes!

Kikker schildert. En groen is de mooiste kleur van de wereld! Kun jij raden wie er in welk huisje woont? En wat vinden Kikker en zijn vriendjes het lekkerst? Kikker is groot en Beertje is klein. De winter is koud en de zomer is warm. Kikker houdt van spelletjes. Tellen is het allerleukst op een verjaardagspartijtje. Herken jij wat Kikker voelt? Welk dier maakt welk geluid?

Ontdek het allemaal en meer achter de leuke flapjes in dit vrolijke boek voor kleine ontdekkers.


Gonnie en vriendjes in ganzenpas

In deze speciale jubileumuitgave komen Gonnie en haar vriendjes zich allemaal netjes voorstellen en ontdek je wat elk gansje uniek maakt. Een dik kartonboek met maar liefst 44 flappen!


Mijn eerste 100 woorden flapjesboek

Met dit leerzame flapjesboek gaat de woordenschat van jonge kinderen met sprongen vooruit. De herkenbare foto’s tegen kleurrijke achtergronden bieden uren kijk- en leesplezier. Door de verschillende soorten flappen, de verscheidenheid aan categorieën en de leuke spelletjes is dit een bijzonder en aansprekend boek voor elke peuter.


Varken speelt verstoppertje

Varken speelt verstoppertje

Diep in het Eikenbos,
spelen Varken en Kip verstoppertje.
Kijk onder de flapjes en ontdek
waar Kip zich verborgen houdt!


flapjesboek naar bed met nijntje

Het is bijna bedtijd voor nijntje. Wat doet ze voor het slapengaan? Eten, pyjama aan, tandenpoetsen en een boekje lezen. En dan: lekker slapen. Droom maar fijn, nijntje! Een vrolijk boek om je kind voor te bereiden op bedtijd; ook nijntje heeft een ritueel voor ze naar bed gaat. Kijk je mee? Op elke spread zit een makkelijk te openen flap, waardoor jonge lezertjes zelf de flapjes kunnen openmaken.


Hoe voel jij je?

Bespreek op een leuke manier emoties met dit flapjesboek. Perfect voor peuters en kleuters.

Ben je blij of verdrietig, trots of onzeker, boos of bang?
Dit speelse flapjesboek boordevol herkenbare situaties en emoties is een toegankelijke manier om gevoelens met kinderen te bespreken.

De personages in dit boek komen uit diverse culturen, waardoor dit boek herkenbaar en aantrekkelijk is voor elk kind: emoties zijn universeel!

Perfect boek voor peuters en kleuters:

  • Emoties
  • Diversiteit
  • Speelse flapjes

Het vrolijke stadsdieren flapjesboek

Speels flapjesboek van Noox City Kids over alle bekende dieren uit de stad.

Dikke duif en de andere dieren gaan op ontdekking in de stad. Ga jij met ze mee? In dit vrolijke flapjesboek leren kinderen spelenderwijs hun eigen omgeving en de verschillende stadsdieren kennen.

Til de flapjes op en ontdek wat de stadsdieren écht aan het doen zijn.


Dribbel naar de boerderij

Zoek naar de boerderijdieren achter de flapjes

Dribbel gaat naar de boerderij waar zijn vader werkt. Samen gaan ze op zoek naar de pasgeboren dieren. Hij ontmoet alle dieren die op de boerderij wonen. Kijk achter de flapjes en help Dribbel zoeken!


Dikkie Dik in de dierentuin

Kijk en zoek samen met Dikkie Dik! Achter de stevige flappen van dit vrolijke kartonboekje ontdekken nieuwsgierige kindjes allerlei dieren die in de dierentuin leven.


Mijn eerste 100 dieren flapjesboek

Met dit leerzame flapjesboek leren jonge kinderen de namen van ruim 100 dieren. De herkenbare foto’s tegen kleurrijke achtergronden bieden uren kijk- en leesplezier.

Door de verschillende flappen, diverse categorieën en leuke spelletjes is dit een aansprekend boek voor alle peuters


Vergelijkbare berichten