|

De top 4 van de beste kookboeken met de Braziliaanse Keuken 2024

De Braziliaanse keuken is een gevarieerde en smaakvolle mix van verschillende culturen, die elk hun eigen invloed hebben gehad op de gerechten en smaken die in het hele land te vinden zijn . Regionale specialiteiten en invloeden zijn kenmerkend voor de Braziliaanse keuken, waarbij elke regio zijn eigen unieke gerechten en ingrediënten heeft.

Rijst, bonen en vlees zijn hoofdbestanddelen van de Braziliaanse keuken en deze ingrediënten vormen de basis van veel traditionele gerechten .

Op deze pagina vind je de 4 beste Braziliaanse Kookboeken. De boeken worden uitgebreid beschreven en als extra heb ik een link van Bol.com toegevoegd. Via de link kun je het kookboek eenvoudig en snel bestellen.

KokenKoken

De authentieke Braziliaanse keuken

Van de Amazone tot Rio de Janeiro, ga op culinaire reis door het grootste land van Zuid-Amerika in deze prachtige gebonden uitgave en ontdek meer dan 60 authentieke en kleurrijke recepten uit alle hoeken van de Braziliaanse keuken. Maak kennis met onder meer ‘feijoada’, een lekker stoofpotje van zwarte bonen en varkensvlees, ‘bolinho de bacalhau’, heerlijke klipvisballetjes, of ‘brigadeiros’, zoete chocoladetruffels met hagelslag. Zonnebadend op Copacabana met een verkoelende ‘caipirinha’ of dansend in São Paulo’s carnavalsgedruis met een portie ‘pão de queijo’ in de hand: droom helemaal weg dankzij de spectaculaire foto’s en reisverslagen en geniet van de smaken van Brazilië.


D.O.M. de ontdekking van nieuwe Braziliaanse ingredienten

Alex Atala laat ons met zijn manier van koken het mooiste, puurste en lekkerste zien dat Brazilië in huis heeft. Met ontzag voor de ingrediënten en de cultuur van de Amazone kookt hij de sterren van de hemel. Zijn restaurant D.O.M in Sao Paulo staat in de top 10 van de beste restaurants ter wereld en Atala is uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke mensen ter wereld. Als je dit boek leest, of beter gezegd ervaart, begrijp je waarom.

Dit boek vertelt de verhalen achter 65 unieke ingrediënten die worden gebruikt in de keuken van D.O.M. en over Atala’s relatie met deze ingrediënten. Elk ingrediënt wordt vergezeld van een recept en prachtig beeld van zowel het ingrediënt als het gerecht. Ontdek de meest waanzinnige ingrediënten van Brazilië, geïnterpreteerd door een wereldchef.


De Braziliaanse keuken

Brazilië is een enorm uitgestrekt land met een overvloed aan uitzonderlijke ingrediënten en een schat aan etnische, culinaire invloeden; daaruit is een van de spannendste keukens ter wereld voortgekomen.

In dit grensverleggende boek geven rijzende ster Thiago Castanho en een team van de meest innovatieve koks in Brazilië u een kijkje in de Braziliaanse keuken, met al zijn bijzondere gerechten en opmerkelijke tradities en gebruiken. Castanho laat u in zijn boek kennismaken met enkele van zijn vrienden, afkomstig uit verschillende regio’s van het land.

Vanuit hun liefde voor de traditionele keuken tonen ze u de heerlijkste gerechten, bereid met authentieke Braziliaanse ingrediënten die grotendeels ook eenvoudig kunnen worden vervangen door producten die u hier in iedere winkel vindt. De Braziliaanse keuken bevat meer dan 100 recepten voor streetfood, visschotels, zoetigheden, cocktails en nog veel meer!


Braziliaanse keuken

De Braziliaanse keuken vormt een gemêleerd geheel.
Haar verrassende rijkdom aan smaken vindt een oorsprong in de Braziliaanse smeltkroes van culturen.

Gewoonlijk wordt de Braziliaanse keuken in zes culinaire regio’s opgedeeld die elk hun eigen karakter hebben. Zo is de keuken in het zuiden, waar zich hoofdzakelijk Europese kolonisten gevestigd hebben, wezenlijk anders dan bijvoorbeeld in de provincie Bahia aan de oostkust, waar de Afrikaanse tradities bewaard zijn gebleven. Minder bekend, maar zeker het proberen waard, is ook de keuken van het Amazonegebied, die veel gebruik maakt van bladgroenten, kruiden, vruchten, wild, gevogelte en vis.

In De Braziliaanse keuken treft u recepten aan uit al deze regio’s. Het eerste hoofdstuk heeft de meest bekende Braziliaanse specialiteiten zoals ’feijoada’, ’churrasco’en ’cuscuz paulista’.
In het tweede deel wordt de kalender gevolgd en is er voor elke feestelijke gelegenheid een menu.

Het laatste hoofdstuk behandelt de traditionele doordeweekse maaltijden inclusief de toetjes, koekjes en cake’s. Bij alle gerechten is rekening gehouden met de verkrijgbaarheid van de ingrediënten in Nederland.


KokenKoken

Vergelijkbare berichten