|

De top 7 van beste kookboeken met rijst in de hoofdrol (2023)

Rijst is een cultuurgewas, de Aziatische rijst is de bekendste rijst en in ons land ook het meeste gegeten. Je hebt naast de Aziatische rijst ook nog de Afrikaanse rijst. Rijst is een graansoort en wordt in Nederland en België met grote regelmaat op tafel gezet. Denk hierbij aan witte rijst en aan nasi. Maar er zijn nog veel meer rijst recepten.

In de 7 kookboeken op deze pagina vind je de lekkerst rijstgerechten en veel stof voor inspiratie. Om je een goed beeld te geven van de top 7 van beste kookboeken met rijst in de hoofdrol heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst.

Deze link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

Minibijbel – Rijst en risotto

De rijst- & risottobijbel geeft een toonaangevende kijk op ’s werelds populairste graansoort. Ruim 160 verrukkelijke recepten worden stap voor stap gepresenteerd; met klassieke favorieten als biryani en pilav, sushi, gebakken rijst, paella, risotto, jambalaya, kedgeree en rijstpudding. Prachtig geïllustreerd met ruim 1000 kleurenfoto’s. Een uitgebreide gids over rijstsoorten en hoe ze toegepast en perfect gekookt kunnen worden.


Het Complete Rijstboek

Het complete rijstkookboek onderzoekt het belang van het basisvoedsel door de voornaamste rijstrecepten van over de hele wereld bijeen te brengen. Er zijn risotto’s en paëlla’s uit het Middellandse-zeegebied, pilavs uit het Midden-Oosten, rijstpuddingen uit Europa, sushi uit Japan, gebakken rijst en roerbakschotels uit Azië en jambala’s en pittige rijstschotels uit Noord- en Zuid-Amerika. In elk hoofdstuk zijn de recepten uit een regio bijeengebracht. Zo zult u ook al spoedig tot de miljoenen mensen gaan behoren die beseffen dat rijst geschikt is voor elke maaltijd (ja, zelfs voor het ontbijt) en voor ieder moment van de dag.


Rijst & Risotto

RIJST & RISOTTO

Rijst vormt het basisvoedsel voor miljarden mensen en wordt al 15.000 jaar verbouwd. Hoeveel prachtige rijstgerechten moeten er wel niet bestaan? Toch zien wij rijst meestal als bijgerecht, simpel gekookt als vervanging voor aardappelen of pasta. In dit boek vind je veertig recepten waarin voor rijst nu eens de hoofdrol is weggelegd.

Wining&Dining-kok Thea Spierings laat zien how je rijstsoorten uit de hele wereld optimal lot hum recht laat zien hoe je rijstsoorten uit de hele wereld optimal tot hun recht laat komen. Speciale aandacht besteedt ze aan haar favoriete rijstgerecht:risotto. Met haar tips en trucs maak je perfect smeu risotto en vele andere originele rijstgerechten. Een boekje vol inspiratie: rijst hoeft nooit meer saai te zijn!


Lekker Koken Met Rijst

Van risotto tot pilav, de heerlijkste rijstgerechten uit de hele wereld

Rijst is de basisvoeding voor het overgrote deel van de wereldbevolking. Maar rijst hoeft niet altijd ‘gewoon’ als bijgerecht worden gegeten. Het is een voedzaam en veelzijdig ingrediënt, dat op allerlei manieren kan worden verwerkt. In dit boek ontdekt u de verschillende soorten rijst en hun specifieke bereiding. Het biedt u rijstgerechten uit de hele wereld: snelle hapjes zoals sushirolletjes, internationale klassiekers zoals risotto, nasi, pilav en paella, verrassende nieuwigheden zoals saffraankip met rijst, gevulde inktvisjes en wilde-rijstsalade, en romige desserts zoals rijstijs en rijstpudding. Met dit boek stapt u werkelijk de wereld van de rijstkorrel en zijn gevarieerde aroma’s binnen!


Rijst

rijst is veelzijdig, essentieel en wereldwijd geliefd Is er wereldwijd voedsel dat meer wordt gegeten en geliefder is dan rijst? Rijst vormt de kern van ongelooflijk veel klassieke gerechten, van pilav tot hartige taarten en van desserts tot snacks. Dit boek bevat meer dan 70 nieuwe recepten; ze variëren van snacks (zoals Pittige rijstpakora’s en Zomerse loempia’s) en salades (zoals Mediterrane tonijn-rijstsalade en Rijstsalade met kip & mango) tot hoofdgerechten (zoals Biryani van lamsvlees en Kleurige jambalaya), bijgerechten (zoals Frisse citroenrijst en Perzische saffraanrijst) en zelfs desserts (zoals Bosbessenrijst met brûléetopping en Gekaramelliseerde banaan met zwarterijstpudding). Elk gerecht is snel en eenvoudig te maken en het resultaat is te zien op een prachtige foto. Maak van rijst de ster in uw keuken!


Rijst Als Basis

RIJST ALS BASIS

Ruim 80 recepten voor:

  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Ovengerechten
  • Salades
  • Bijgerechten
  • Nagerechten.

Een verrassend, lekker en gevarieerd geheel dat wordt voorafgegaan door een overzicht van de verschillende rijstsoorten met hun kookeigenschappen en bereidingswijzen.


Rijst & co

Haal meer uit rijst met Rijst & co en breid je repertoire bijzondere rijstgerechten uit. Maak eens jambalaya uit de Cajunkeuken of jollofrijst, het ultieme West- Afrikaanse feestgerecht. Doe meer met risottorijst en schotel je gasten Italiaanse arancini voor. Maak de ultieme pilav, of koop dessertrijst om overheerlijke nagerechten op basis van rijst te maken. De recepten in Rijst & co laten zien dat rijst een van de meest veelzijdige producten ter wereld is. Van voorgerechten tot en met desserts en zelfs rijst als onderdeel van het onbijt.

Rijst & co leert je koken met diverse soorten rijst: van wilde rijst uit Noord- Amerika, rode rijst voor Hongaarse soep, kleefrijst voor Chinese lotusbladpakketjes, zilvervliesrijst voor een Peruaanse salade en pandanrijst voor een Koreaanse bibimbap met rundvlees. Rijst & co geeft goede informatie over alle rijstsoorten ter wereld en diverse kooktechnieken om deze te bereiden: de absorptie- en afgietmethode, het gebruik van de rijstkoker en meer. Van rijstepap met karamel en rood fruit, zomerse salade met rode en zwarte rijst, hartverwarmende kedgeree, Creools rijstdonuts, polloz arroz en meer


Vergelijkbare berichten