|

De top 10 van de beste boeken over lichaamstaal 2024

Stap binnen in de intrigerende wereld van non-verbale communicatie, waar elke beweging een betekenis draagt en elk gebaar een verhaal vertelt. In deze blog gaan we op zoek naar de beste boeken over lichaamstaal – de stille taal die onze gedachten, emoties en intenties onthult.

Of je nu een professional bent die de kunst van onderhandeling wil beheersen, een sociale vlinder die de subtiele signalen van anderen wil begrijpen, of gewoon iemand die de geheimen van non-verbale communicatie wil ontrafelen, deze boeken zijn jouw gidsen naar een dieper begrip van de menselijke interactie.

Om je een goed beeld te geven van de boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen. Een goed alternatief voor Bol.com is Bookspot.nl

Lichaamstaal vormt een krachtige, niet-gesproken vorm van communicatie die dieper reikt dan gesproken woorden. Het omvat alles, van gezichtsuitdrukkingen en houdingen tot gebaren en oogcontact. Inzicht in lichaamstaal is als het lezen van een boeiend boek waarvan de pagina’s vol subtiele aanwijzingen zijn over gedachten, gevoelens en intenties.

Autumn 2- 728 x 90

Prachtig lastig – Over primaire reflexen, lichaamstaal en gedrag.

Wiebelkonten, extreme dromers, driftkikkers, moeilijke slapers, kinderen met absences of kinderen die zich zo bedreigd voelen dat je niet eens naar ze mag kijken.

Deze kinderen lopen vast. Via het bewegen, lichaamstaal en emoties laten ze weten dat het niet goed met hen gaat. Het zijn reddingsacties om zich staande te houden, aangestuurd door het brein en zijn beschermende, primaire reflexen.

Dit wordt niet altijd herkend waardoor er alleen hulp wordt geboden voor datgene wat er aan de buitenkant zichtbaar is. Het kind wordt geholpen om zijn emoties te reguleren, prikkels beter te verwerken of het krijgt ondersteuning voor schoolse taken. Maar er is meer.

Prachtig lastig gaat over de onlosmakelijke verbinding tussen de ontwikkeling van het kinderbrein en het bewegen. Het beschrijft hoe je aan de manier van bewegen van het kind kunt zien waar het vastloopt, waarom het vastloopt en wat er nodig is om het makkelijker te maken. Liefdevolle aanraking en bewegen zijn hierbij van groot belang.

Dit boek is bedoeld als inspiratie. Er zijn ouders en professionals die zich afvragen: Hoe kan ik mijn kind nog meer ondersteunen? Wat zou ik nog meer kunnen betekenen voor dit kind? Voor die groep is dit boek.
Carla van Wensen is kindertherapeut, leidt professionals op en heeft meerdere boeken uitgegeven, waaronder De ik-fabriek en Help… ik voel zo veel!


Lichaamstaal – Alles wat je moet weten om mensen beter te begrijpen en te beïnvloeden

Er gaat niets boven een persoonlijk gesprek. Maar hoe vaak heb je je niet vergist in de mooie praatjes en de blauwe ogen van je gesprekspartner? Reken af met leugens, twijfels en verkeerde indrukken en ontdek hoe je met kennis van lichaamstaal mensen feilloos doorziet. Lichaamstaalexpert Frank van Marwijk kent als geen ander de betekenis van de signalen die we onbewust uitzenden. Hij weet wat mensen bedoelen met hun houding, gebaren, gezichtsuitdrukkingen en stemgebruik. Na het lezen van dit boek boordevol verhalen en handige tips hoef je niet meer te twijfelen over je oordeel: * Hij zegt dat hij het ermee eens is. Maar is dat wel zo? * Het sollicitatiegesprek ging prima. Toch? * Ze is de geschikte persoon voor de klus. Zegt ze. * Hij zegt dat het nooit eerder is gebeurd. Klopt dat wel?

Niemand weet meer over lichaamstaal dan Frank van Marwijk, Nederlands bekendste lichaamstaalexpert. Hij geeft trainingen en presentaties en is de auteur van de bestsellers Manipuleren kun je leren, Manipuleren op je werk en Het groot complimentenboek. Hij is een bekend gezicht in de media en analyseerde het gedrag van talloze bekende Nederlanders.


Voor Dummies – Lichaamstaal voor dummies

Lees de geheime tekens en maak een betere indruk Als jij uit andere mensen geen wijs wordt of als je wilt dat mensen anders op je reageren, is inzicht in lichaamstaal een must. In dit boek ontdek je hoe het lichaam laat weten wat mensen echt bedoelen en hoe je een positieve indruk kunt maken door je gebaren en uitdrukkingen. Bovendien krijg je meer inzicht in lichaamstaal, waardoor je je persoonlijke en beroepsrelaties ingrijpend kunt veranderen. Elizabeth Kuhnke is Positive Impact Coach en directeur en oprichter van Kuhnke Communication.


Ik weet dat u liegt – echt alles over leugens en bedrog voor professionals

Zou het niet geweldig zijn als je elke leugen direct zou herkennen? Als je zou weten of een sollicitant overdrijft? Of een klant je belazert met een schadeclaim? Of een zakenrelatie liegt over zijn bijdrage aan een project? Ontdek in dit praktische boek hoe je met slimme verhoortechnieken en lichaamstaalanalyse kunt voorkomen dat mensen je bedriegen. Ontwikkel een antenne voor misleiding, manipulatie en intimidatie zodat niemand je tijdens persoonlijke gesprekken, vergaderingen en onderhandelingen nog in de luren kan leggen.

De geheimen van non-verbale communicatie – weten wat anderen denken.

Ontwikkel uw mentale vermogens en ontdek hoe deze nieuwe krachten uw leven kunnen veranderen! De gedachten van anderen kunnen lezen – het spreekt waarschijnlijk tot ieders verbeelding. Het doet ons meteen denken aan bovennatuurlijke krachten, aan het ‘zesde zintuig‘, dat slechts weinigen onder ons bezitten.

Maar in dit boek bewijst Marc Salem, mentalist en autoriteit op het gebied van non-verbale communicatie, dat ieder van ons de mentale vermogens bezit om te achterhalen wat anderen denken. Door bepaalde vaardigheden, zoals uw observatievermogen en intuïtie, verder te ontwikkelen leert u de verborgen boodschap achter elke conversatie, onderhandeling of interactie ontcijferen.

Hoe u dat precies moet doen, wordt in dit boek glashelder en aan de hand van talrijke oefeningen uitgelegd: – Leer de wereld om u heen op een andere manier observeren en ontwikkel uw focus en concentratievermogen – Scherp uw intuïtie aan en vergroot zo uw probleemoplossend vermogen – Lees de non-verbale boodschappen van anderen en onderscheid waarheden van leugens – Leer verborgen boodschappen overbrengen om anderen te sturen en beïnvloeden.


Bodylanguage – mensen kennen door hun lichaamstaal

In deze praktijkgerichte gids laat Joe Navarro, erkend expert op het gebied van non verbale communicatie, zien hoe iemands lichaamstaal is te ‘lezen’. * Lichaamstaal vloeit voort uit oeroude overlevingsinstincten * Gezichtsuitdrukkingen vertellen weinig over iemands persoonlijkheid * Met name duimen, voeten en oogleden onthullen verborgen stemmingen * Typerende lichaamstaal zegt veel over onderdrukte gevoelens en ambities * Bepaalde non verbale signalen wekken onmiddellijk vertrouwen * Bepaalde lichaamstaal wekt directe autoriteit en aanzien Het boek van ex-FBI agent Navarro staat boordevol voorbeelden en nuttige adviezen afkomstig uit eigen jarenlange professionele praktijk.

Na het lezen van Bodylanguage treedt de lezer met een frisse blik de mensen in zijn/haar omgeving tegemoet. Hij zegt dat dit zijn beste aanbod is – Is dat zo ? Ze zegt dat ze het ermee eens is – Klopt dat ? Het gesprek ging heel goed – Of juist niet ? Hij zei ‘Nee’ – Maar hij deed ‘Ja’! Joe Navarro (1953) werkte 25 jaar als FBI-agent met als specialisatie bodylanguage. Hij is nu verbonden aan de FBI Contraspionage Divisie waar hij gedragsanalyse en non verbale communicatie doceert. Marvin Karlins (1941) studeerde psychologie aan Princeton. Hij is senior professor management studies en auteur van ruim twintig boeken.


Manipuleren kun je leren – controle over anderen en jezelf

Ken jij ook het gevoel dat er niet naar je wordt geluisterd? Komt je boodschap niet altijd over? Dan wordt het tijd om beter te leren manipuleren! Ontwikkel meer zelfvertrouwen en controle over alledaagse situaties door je te verdiepen in de subtiele geheimen van lichaamstaal. Ontdek hoe je meer bereikt in zakelijke en persoonlijke relaties.

Leer hoe je: – een goede eerste indruk maakt – natuurlijk zelfvertrouwen uitstraalt – de aandacht krijgt die je verdient – veel waardering ontvangt – alles bij anderen gedaan krijgt Frank van Marwijk is Nederlands bekendste lichaamstaalexpert (lichaamstaal.nl). Zijn kennis van sociaalpsychologische inzichten combineert hij met scherpe observaties uit de praktijk. Frank schreef ook Manipuleren op je werk, Lichaamstaal en Het groot complimentenboek.


Lichaamstaal op het werk – Leer beter netwerken, presenteren en solliciteren

Hoe maak je een succesvolle eerste indruk tijdens een sollicitatiegesprek? Hoe ga je als vrouw zitten tegenover een man? Wat zegt jouw lichaamshouding over je saleskwaliteiten? Hoe kleed je je als man tijdens een belangrijke meeting? Welke non-verbale signalen pikt je baas op? Volgens Allan en Barbara Pease bepalen we met onze lichaamstaal voor een belangrijk deel het succes op de werkvloer. Vol humor en heldere voorbeelden geven zij de lezer inzicht in het belang van de juiste non-verbale communicatie. Ook besteden ze aandacht aan het groeiende internationale aspect van werk en moderne technologie als conference-calling, BlackBerries, iPhones, e-mail en laptops.

Met dit boek ben je je collega?s altijd een paar stappen voor en sleep jij die grote opdrachten zonder moeite binnen.


Manipulatie & lichaamstaal – Het leren lezen van mensen & het manipuleren en herkennen van leugens Leer alles over psychologie & manipulatie, mentale kracht & omgaan met mensen

De psychologie achter manipulatie… Steeds opnieuw word je geconfronteerd met manipulatie. Manipulatie die je vaak niet eens bewust waarneemt. Zo kunnen reclames je op een bepaalde manier beïnvloeden. Verschillende merken laten je geloven dat je door hun producten te kopen, succesvoller of gelukkiger zult zijn.

Politici, bazen en sprekers op speciale evenementen gebruiken hun lichaamstaal, houding, stem en ogen om je te overtuigen. In de politiek heet dit propaganda. Daarnaast zijn er mensen in je directe omgeving die je zonder dat je dat doorhebt proberen te beïnvloeden en te manipuleren, puur en alleen om hun eigen doelen na te streven. Dit zijn de zogenaamde emotionele manipulaties.

Ze zorgen dat je aan jezelf gaat twijfelen en maken je onzeker. Dit heeft tot gevolg dat je als het ware een marionet wordt en een leven leidt dat door anderen wordt gecontroleerd. Veel factoren in de interactie met anderen zijn belangrijk voor de zelfexpressie. Je kunt deze vaardigheden aanleren en verder ontwikkelen. Word weer de baas over je eigen leven aan de hand van positieve manipulatie en realiseer je eigen wensen, ideeën en doelen!


Lichaamstaal – praktijkboek voor de leraar

Je fysieke verschijning (houding, kleding, gebaar) houdt altijd een boodschap voor anderen in. Het is nuttig om je van deze lichaamstaal – uitingen van non-verbale communicatie – bewust te zijn. In dit boek gaat het om de lichaamstaal in klassensituaties. Hoe interpreteren leerlingen, collega’s of ouders bepaald non-verbaal gedrag van de docent? En hoe kan de leraar lichaamstaal gebruiken in de omgang met leerlingen? Hoe kan hij bepaalde non-verbale uitingen van leerlingen uitleggen? Aan de hand van voorbeelden en foto’s toont de auteur welke uitingen van lichaamstaal in dit verband relevant zijn.

Met behulp van oefeningen kan de (aankomend) docent zichzelf trainen in het signaleren en analyseren van lichaamstaal. Speciaal komt aan de orde hoe de docent met zijn eigen houding en gedrag de juiste boodschappen kan uitzenden.


Autumn 2- 728 x 90

Vergelijkbare berichten