Boekrecensie: Het kan ook nooit normaal van Lieke Hester 2023

Het boek: Het kan ook nooit normaal is het eerste boek van de bekende hoofdagente Lieke Hester. Het kan ook nooit normaal gaat over de belevenissen van Lieke Hester. Je krijg een kijkje achter de schermen bij het werk van een hoofdagente.

Lieke Hester is hoofdagente bij de politie van Amsterdam en is werkzaam in het centrum en sinds 17 mei 2022 ook auteur van haar eerste boek: Het kan ook nooit normaal. Op deze pagina krijg je meer te lezen over het boek en over Lieke Hester.

BoekenBoeken

Boekomschrijving: Het kan ook nooit normaal

De bekendste politieagent van Nederland geeft een unieke kijk achter de schermen.

Een zakkenroller aanhouden, een lichaam zoeken in een donkere woning, een slechtnieuwsgesprek voeren, iemand die suïcidaal is proberen te helpen, een reanimatie uitvoeren of een uit de hand gelopen ruzie sussen: Lieke doet het allemaal, en soms zelfs allemaal op dezelfde dag.

Lieke Hester is hoofdagent bij politiebureau Burgwallen in Amsterdam. Ze blogt en vlogt als Liekeschrijft, haalt graag ijskoffie in Amsterdam-Noord en is gek op de reuring van de Wallen. In Het kan ook nooit normaal doet ze een boekje open over haar leven als agent. Haar inspirerende, beangstigende, spannende, grappige en altijd bijzondere verhalen zijn een ode aan haar werk, haar dappere collega’s en alle hulpverleners.


Boekspecificatie:

  • Titel: Het kan ook nooit normaal
  • Auteur: Lieke Hester
  • Uitgever: Harper Collins
  • Bindwijze: Paperback
  • Druk: Eerste druk
  • Aantal Pagina´s: 320 Pagina´s
  • Verschijningsdatum: Mei 2022
  • EAN / ISBN: 9789402709674

Auteur: Lieke Hester

Lieke Hester hoofdagente in het centrum van Amsterdam is bekend geworden bij het grote publiek door het televisie programma Bureau Burgwallen. Daarnaast spreekt Lieke zich actief uit tegen het zinloze geweld dat plaatst vind tegen hulpverleners.

Lieke Hester kun je ook kennen van haar eigen blog: Liekeschrijft. Een persoonlijke blog met regelmatig verslag van de situaties die ze meemaakt als agente, en nog veel meer.


Boekrecensie: Het kan ook nooit normaal

Ik wil beginnen met de recensie en opmerkingen die ik in de pers heb gevonden ook het boek. deze recensie geven je al een goed beeld van het boek:

¨Verhalen als een knal voor je kanis. Lieke is Mokum op z’n best.¨ Kluun

¨Je angst en je onzekerheid overwinnen om je dromen waar te maken: Lieke deed het als politieagent en nu ook als auteur. In haar verhalen komt haar kern naar boven: een betrokken, lief mens met oog voor haar omgeving. Daarmee raakt ze de lezer en leert ze ons een waardevolle les.¨ Wendy van Dijk

‘Liekes verhalen laten je lachen, sidderen en huilen. Ze geeft een prachtig inkijkje in de mens achter het uniform. En los van een fijne schrijver, is ze ook nog eens een tof mens.’ Mayra Louise, auteur van: Op je lijf geschreven


Dat het leven niet over rozen gaat als een (hoofd)agente wordt wel duidelijk bij het lezen van het boek: Het kan ook nooit normaal. Het boek gaat niet alleen over de tijd dat Lieke hoofdagente is, bij het begin van elk hoofdstuk staat de functie vermeld die Lieke ten tijde van de gebeurtenis of situatie had.

De gebeurtenissen in het boek zijn heel divers van het assisteren bij een ongeluk, het aanhouden van zakkenrollers, bemiddelingen bij ruzies, het vertellen van slecht nieuws (dat iemand overleden is of een ernstig ongeluk heeft gehad etc.) en de administratie van de dienst en gebeurtenissen. Dit zijn natuurlijk niet alle taken van een politie maar geeft je wel een goed beeld van de diversiteit van het politiewerk en wat je in het boek kan verwachten.

Ondanks dat het boek hele serieuze onderwerpen heeft, staan er ook veel grappige momenten in er is het boek geschreven met veel humor. Het boek geeft je een kijk achter de schermen van een agent. Ondanks dat Lieke het werk met veel plezier doet wat ook goed terug te lezen is in het boek, zijn niet alle gebeurtenissen even leuk. Ook hier wordt aandacht aan besteed zodat je ook een goed en eerlijk beeld krijgt.

Sommige gebeurtenissen kunnen wel heftig zijn maar gelukkig staat er bij diverse hoofdstukken wat je gaat lezen in het hoofdstuk en kun je van te voren beslissen of je dit wil lezen of misschien een andere keer.

Zelf vond de verhalen over het geweld tegen de politie en andere hulpverleners schokkend en niet te geloven, je hoort er regelmatig over in het nieuws, maar als de verhalen op deze manier worden verteld en ook het gevoel erbij komt ze wel binnen. Ondanks deze heftige stukjes vind ik het boek een echte aanrader. Dit heeft er ook wel mee te maken dat ik altijd nieuwsgierig ben na beroepen, verhalen over misdaad en andere aanverwante onderwerpen.

Het heeft er ook mee te maken dat het boek zeer prettig is geschreven, en makkelijk weg leest en moeilijk weg te leggen is in de hoofdstukken omdat je er meer van wilt weten.


Vergelijkbare berichten