Boek recensie: Amalia van Claudia de Breij 2023

11 november is het boek Amalia uitgebracht ter gelegenheid van prinses Amalia’s 18e verjaardag op 7 december 2021. Dit boek is geschreven door Claudia de Breij. Amalia is een informatie boek met een portret van de kroonprinses op basis van gesprekken.

Op deze pagina lees je meer over het boek zoals de beschrijving, maar ook een korte biografie over Prinses Amalia, informatie over de auteur en een recensie van het boek. Dit allemaal om je een goed beeld te geven van het boek.

Amalia – Prinses van Oranje

Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria (Amalia), Prinses van Oranje is geboren op 7 december 2003.  Amalia is het oudste kind van koning Willem-Alexander der Nederlanden en koningin Máxima. Ze is sinds 30 april 2013 de eerste in lijn van troonsopvolging en wordt formeel aangeduid als Hare Koninklijke Hoogheid de Prinses van Oranje.

Op 12 juni 2004 werd de Prinses door dominee C.A. ter Linden gedoopt in de Grote of St. Jacobskerk in Den Haag.

Amalia ging naar de openbare basisschool de Bloemkampschool in Wassenaar. Sinds 2015 was ze leerling van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag waar ze in 2021 cum laude slaagde voor haar VWO eindexamen.


Boekbeschrijving

Ons eerste echte gesprek voeren we in de werkkamer van haar moeder. Zij op de donkerblauwe bank, ik in een dito fauteuil, onhandig krabbelend in het opschrijfboekje op mijn schoot. Het is een nieuwe Leuchtturm, zo’n chique met lijntjes en paginanummering, door deze schrijfwarenfetisjist speciaal voor dit doel aangeschaft. De bladzijden leeg, het omslag geel. ‘Waarom niet oranje?’ vraagt Amalia. Pas als ik haar aankijk, zie ik haar spottende blik.

Met ‘Amalia’ zet Claudia de Breij de traditie voort die begon met Hella Haasse die een portret van Beatrix schreef (1955) en Renate Rubinstein die Willem-Alexander portretteerde in 1985 ter gelegenheid van hun achttiende verjaardag.

De prinses heeft Claudia de Breij meegenomen naar plekken die voor haar belangrijk zijn, waaronder de Koninklijke Stallen, het strand en haar school. Ze hebben gesprekken gevoerd over haar motivatie om af te zien van haar toelage, over zingen voor jezelf, cocktails maken, over hoe paardrijden helpt je hoofd leeg te maken en over de voor- en nadelen van sociale media. Ook kwam aan de orde wat het koningschap en haar toekomstige rol momenteel voor haar betekenen.

Het boek laat zien wie Amalia nu is door de ogen van Claudia de Breij. Het boek bevat foto’s uit het privéarchief van de prinses.


Boek specificaties

  • Auteur: Claudia de Breij
  • Uitgeverij: Pluim
  • Taal: Nederlands
  • Bindwijze: Hardcover
  • Aantal Pagina’s: 110
  • Druk: 1
  • Uitgebracht: 11 November
  •  EAN / ISBN: 9789493256637

Auteur van het boek

De Auteur van het boek is Claudia de Breij. Claudia de Breij is geboren op 13 maart, 1975, te Utrecht. Vanaf haar 16de jaar staat ze regelmatig op het podium en tussen de bedrijven door haalde ze haar mavo-, havo-, en een vwo-diploma.

In 1995 ging Claudia algemene letteren studeren. Na 2 jaar haalde ze haar propedeuse, en besloot je met haar studie te stoppen en werd ze cabaretier. Naast cabaretier had Claudia diverse baantjes zowel als verslaggever, presentator, columnist en dj. Een aantal jaren later was ze ook regelmatig tafelheer (vrouw) bij de wereld draait door en heeft ze ook eigen programma’s gemaakt zoals Claudia’s Showboot en Thank God it’s Friday.

Naast al deze baantjes had Claudia ook nog tijd gevonden voor het schrijven van boeken inmiddels heeft Claudia al diverse boeken geschreven. Hieronder een overzicht de boeken van Claudia de Breij.

Recensie: Amalia van Claudia de Breij.

Het boek Amalia is geschreven ter gelegenheid van Amalia’s 18e verjaardag op 7 december 2021. In de zomer van 2021 heeft Claudia diverse keren gesproken met Amalia om een goed beeld van haar leven te krijgen en er een mooi boek over te kunnen schrijven. Het mooie aan dit boek is dat er medewerking was van Amalia, er zijn meer boeken uitgebracht ook voor haar 18de verjaardag, maar deze boeken zijn zonder medewerking van Amalia of het koninklijke huis.

Dit maakt het verhaal en het boek ook persoonlijke en geeft een beter beeld van het leven van onze toekomstige troonopvolger. In het boek kom je meer te weten over het leven van onze prinses, niet alleen maar leuke dingen wordt besproken ook de tijd dat Amalia niet lekker in haar vel zat wordt niet overgeslagen, ook de eerste keer verkering komt voorbij het in boek.

Het is leuk om een kijkje te nemen achter de muren van het koninklijke huis en te zien dat onze koning en zijn gezien ook gewoon mensen zijn en ook van aprés-ski muziek houden en ook vrienden kwijt raken en zich soms ook eenzaam voelen.

Het boek is dat ook voor iedereen geschikt die meer over Amalia te weten wil komen of geïnteresseerd is in het leven van een prinses en uiteraard voor de fans van het Koninklijke Huis.

Het boek is goed geschreven door Claudia de Breij het leest makkelijk en je krijgt regelmatig een glimlach op het gezicht tijdens het lezen van het boek.

Vergelijkbare berichten