Harnas van Glas van Maaike Ouboter (Boek + Cd Recensie 2023)

Maaike Ouboter werd met 1 optreden beroemd in Nederland en België Nu ruim 8 jaar later brengt ze haar 3 album uit met een boek. Dit is het eerste boek van Maaike Ouboter. Op deze pagina vertellen we meer over het boek en cd een korte biografie van Maaike en de recensie.

Boek + Cd Beschrijving

Nu met gratis album. De verhalen achter de songteksten van Maaike Ouboters nieuwste album Harnas van glas.

Harnas van glas is het nieuwe, derde album van Maaike Ouboter, en de cd is exclusief verkrijgbaar bij het gelijknamige boek.

In dit unieke werk worden alle elf songteksten van het album begeleid door een autobiografisch verhaal van Ouboter, die inmiddels in binnen- en buitenland bekend is om haar indrukwekkende teksten.

De verhalen borduren voort op de teksten; over hoe Maaike zich verhoudt tot haar eigen kwetsbaarheid en hoe ze omgaat met het verlies van haar ouders, over het vinden van liefde, over verdriet, troost, verlies en verlangen.

Zowel de liedjes als de verhalen zitten vol persoonlijke herinneringen, beelden en muzikale invloeden uit haar jeugd. Grote thema’s die lichtvoetig worden beschreven. Een prachtige combinatie van luisteren en lezen.

Al tijdens haar deelname aan De Beste Singer Songwriter van Nederland in 2013 brak Maaike Ouboter (1992) door bij het grote publiek in zowel Nederland als Vlaanderen met haar nummer ‘Dat ik je mis’. Sindsdien bracht ze twee platen uit: En hoe het dan ook weer dag wordt en Vanaf nu is het van jou.


Boek Specificatie

  • Auteur: Maaike Ouboter
  • Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
  • Taal: Nederlands
  • Bindwijze: Hardcover
  • Aantal Pagina’s: 128 pagina’s
  • Druk: Eerste druk
  • Verschijningsdatum: oktober 2021
  • EAN / ISBN: 9789024598526

Auteur Maaike Ouboter

Maaike Ouboter geboren op 12 januari 1992 in Gouda, Maaike is een Nederlandse Singer-songwriter. Maaike groeide op in Gouda er verloor haar beide ouders toen ze op de middelbare school zat. Aan de Universiteit van Amsterdam studeerde Maaike Media en Cultuur en studeerde van juli 2012 tot januari 2013 aan de University of Technology Sydney (UTS) in Australië.

Tijdens het tweede seizoen 2013 van “De beste singer-songwriter van Nederland” beleefde Maaike een stormachtige doorbraak met het nummer “Dat ik je mis”. Het liedje is geïnspireerd op de dood van haar ouders.

Het nummer was direct na de uitzending te downloaden, het nummer bereikte binnen 2 dagen een toppositie in de Nederlands iTunes top 100. waarna het binnen twee dagen de toppositie in de Nederlandse iTunes Top 100 bereikte. In Vlaanderen stond het nummer een dag later op de eerste plek.

Binnen een maand na haar auditie had Maaike Ouboter met haar nummer “Dat ik je mis” een gouden plaats omdat er meer dan vijftienduizend exemplaren verkocht waren. Haar optreden was op dit moment ook al ruim 3 miljoen keer bekeken op YouTube. Anderhalf week later ontving platina voor haar single. Maaike Ouboter verloor de finale wel van Micheal Prins.

Op 16 augustus 2013 tradt Maaike Ouboter op tijdens de uitvaartplechtigheid van prins Friso van Oranje-Nassau van Amsberg in de Stulpkerk in Lage Vuursche. Op een verzoek van de koninklijke familie zong ze haar hit “Dat ik je mis”.

19 juni 2015, kwam haar debuutalbum uit “En hoe het dan ook weer dag wordt”. Dit album kwam in Nederland binnen op de eerste plaats. In België vestigde Maaike een record door met het album binnen te komen de 5de plaats. Dit was meteen de hoogst binnenkomende Nederlandstalige debuutalbum van een Nederlandse artiest ooit. Op 11-5-2018 kwam haar tweede album uit “Vanaf nu is het van jou”.

In april 2021 verscheen de single Doe mij maar het verdriet, dit is de eerste single afkomstig van het album Harnas van glas. Het boek en cd Harnas van glas is oktober 2021 uitgebracht. Dit was het eerste boek van Maaike Ouboter.

De Albums Vanaf Nu Is Het Van Jou en Harnas van Glas zijn ook lever in een LP versie.

Boek – CD Recensie van Harnas van Glas (Maaike Ouboter)

Muziek is smaak gevoelig, maar over de teksten die Maaike schrijft en over zingt ramen veel mensen, ze zijn doorgaans prachtig, kwetsbaar en zeer liefdevol. Het leuke aan Harnas van Glas is het een combinatie is. Je krijgt het 3de album met 11 nummer waar van de single: Doe mij maar het verdriet als is uitgebracht. De andere 10 nummers zijn nieuwe singles van Maaike.

In het boek staat alle 11 songteksten, de songteksten worden aangevuld met een autobiografisch verhaal van Maaike. Ze stelt zich erg kwetsbaar op het in boek ze verteld over het verlies van haar beide ouders en hoe ze er mee omgaat, maar ook lees je over de liefde, verdriet en andere grote thema’s in het leven.

Ook worden de teksten van de nummers beschreven en waar de songs vandaan komen. Zo vertelt ze bij de songtekst Harnas van Glas, dat ze moeite heeft zicht kwetsbaar en open op te blijven stellen, en dat dit best eng en confronterend kan zijn. Ook vertelt Maaike hoe ze heeft geprobeerd zichzelf te beschermen tegen een gebroken hart, terwijl dat tegen beter weten in is.

Ben jij een liefhebber van Nederlandstalige liedjes of een fan van Maaike Ouboter dan mag dit boek en album niet in jouw collectie ontbreken. Het boek is een goed toevoeging, het verteld het verhaal achter de songs en het autobiografische gedeelte is ook zeker de moeite waard om te lezen.

Vergelijkbare berichten