Boek recensie: Chansons! van Matthijs van Nieuwkerk & Rob Kemps

Chansons is het boek (Op Zoek naar het Franse Lied door de Straten van Parijs) van Matthijs van Nieuwkerk & Rob Kemps. Dit boek is het vervolg van het succesvolle televisie programma van BNNVARA. Waarin Rob Kemps samen met Matthijs van Nieuwkerk reizen naar Parijs. Daar zetten zij samen hun liefde voor het Franse chanson op de kaart. In totaal werden en 4 afleveringen uitgezonden in september en oktober 2021.

In november 2021 is het boek van beide heren uitgekomen waar ze hun zoektocht door de straten van Parijs op papier hebben gezet. Op deze pagina geeft ik meer informatie over Matthijs en Rob, maar ook over het boek en ik eindig met een recensie over Chansons!

Boekbeschrijving

Bekend van de gloednieuwe serie Chansons! van BNNVARA

De mooiste verhalen uit de serie, aangevuld met persoonlijke anekdotes, unieke foto’s, nieuwe belevenissen & terugblikken op de bijzondere reis én natuurlijk talloze lijstjes: de beste zanger, de mooiste liedjes en het beste terras van Parijs!

Een prachtig cadeau en bewaarboek voor alle fans van de serie, liefhebbers van het Franse lied én van Parijs!

Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps laten je in dit boek over de liefde, het leven en de melancholie kennismaken met de muziek van onder andere Édith Piaf, Jacques Brel, Serge Gainsbourg en Charles Aznavour.

Samen struinen ze de straten van Parijs af op zoek naar de verhalen achter het chanson. In de vier delen Parijs, Liefde, Joie de Vivre en Melancholie nemen ze ons mee op hun ontdekkingstocht en zien we de stad door de ogen van Rob en Matthijs.

Je kunt je geen betere gidsen wensen, beiden zijn verknocht aan de Franse hoofdstad.

Boek Specificatie

  • Auteurs: Mathijs van Nieuwkerk & Rob Kemps
  • Uitgeverij: J.M. Meulenhoff
  • Bindwijze: Paperback
  • Druk: Eerste
  • Taal: Nederlands
  • Aantal Pagina’s: 224
  • Verschijningsdatum: november
  • EAN / ISBN: 9789029095082

Over de Auteurs: Matthijs van Nieuwkerk & Rob Kemps

Het boek Chansons is geschreven door Matthijs van Nieuwkerk & Rob Kemps. Hieronder vind je een korte biografie en informatie over beide auteurs:

Mathijs van Nieuwkerk

Mathijs van Nieuwkerk is een Nederlandse televisie presentator en journalist, hij is geboren in Amsterdam op 8 september 1960. Na zijn vwo studeert Mathijs enige tijd aan de Universiteit van Amsterdam maar heeft de studie nooit afgemaakt.

Mathijs begon zijn journalistieke carrière bij het Parool, hij interviewde samen met zijn jeugdvriend Mark van den Heuvel diverse sportmensen en later ook schrijvers.

In 1988 werd Van Nieuwkerk redacteur bij de kunstredactie, en in 1996 hoofdredacteur. Zijn televisie carrière begon hij als hoofdredacteur bij AT5 maar dit werd geen succes. Hierna besloot hij voor de schermen te gaan werken en maakt hij samen met Felix Rotterberg het programma Nederland Kiest in de aanloop voor de verkiezingen van 2003. In het zelfde jaar startte Mathijs samen met Wilfried de Jong het tv-programma Holland Sport. Hier wonnen ze de Zilveren Nipkowschijf in 2005.

Tot Mathijs het VARA programma “De Wereld Draait Door” ging presenteren was hij te zien in diverse programma’s. In eerste instantie deelde Matthijs de presentatie met Francisco van Jole en Claudia de Breij. Het tv DWDD won de Gouden Televizier-Ring (2007) en de Zilveren Nipkowschijf (2011). Mathijs werd verschillende jaren genomineerd voor de Zilveren Televisie-ster maar won deze prijs nooit. Hij werd in 2012 wel uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar.

Het tv programma DWDD was een groot succes en werd zelfs de best bekend Nederlandse TV programma. 27 maart 2020 stopte het tv-programma DWDD. In de tijd dat Mathijs DWDD presenteerde, was hij ook te zien in andere tv-programma’s. Mathijs presenteerde na de DWDD 19 afleveringen van Matthijs Gaat Door.

Mathijs & Rob Kemps maakte 4 afleveringen van Chansons en deze waren te zien in september en oktober in het jaar 2021. Het boek van Chansons kwam uit in november 2021.

Hieronder vind je een aantal boeken die Mathijs van Nieuwkerk heeft uitgebracht alleen of in samenwerking. Ook heeft Mathijs boeken / artikelen geschreven voor hard gras.

Rob Kemps

Rob Kemps geboren in Best op 13 September 1985, Rob is Nederlandse zanger, schrijver en entertainer.

Voor het televisieprogramma De Lama’s werd in de vorm van een talentenjacht in 2007 een nieuwe ‘lama’ gezocht. Rob Kemps was een van de deelnemers bij dit programma en werd tweede in deze talentenjacht. De echte bekendheid verwierf Rob met zijn feestact De Snollebollekes. De Snollebollekes doet hij samen met Jurjen Gofers en Maurice Huismans. Als trio produceren ze de muziek voor de act, het is echter alleen Rob Kemps die als ‘Snollebollekes’ op het podium staat.

Met De Snollebollekes maakte Kemps diverse carnavalskrakers, zoals Links/rechts en Springen Nondeju. In 2016 wordt Kemp de Party Awards, het nummer Springen Nondeju kreeg in een maand tijd meer dan 1 miljoen hits op YouTube. Rob Kemps won de winterseizoen editie 2020/2021 van het tv programma De Slimste mens.

Chansons is het tweede boek van Rob Kemps hij schreef ook al het boek Randverschijnselen, in dit boek vertelt Rob over zijn grote passie voor de chansons van Jacques Brel. En over de fascinatie voor de Parijse begraafplaats Père Lachaise, waar hij regelmatig rondleidingen geeft.

De boek recensie Chansons!

Na de prachtige en ontroerende televisie aflevering van Chansons komt het boek als een geschenk. De uitzendingen lieten de passie en liefde voor de Chansons al zien van beide heren. Het is dan ook wachten op het 2de seizoen. Tot die tijd moet je gaan genieten van het boek Chansons!.

Het boek blikt uiteraard terug op de serie en gaat uitgebreid in op de hoogte punten, het leuke van het boek is dat het ook een verleng stuk is van het boek en ook nieuwe anekdotes, informatie en nog veel meer over de liefde van beide heren laat zien De Franse liedjes.

Het boek is zeer geschikte voor alle liefhebbers van de Franse liedjes en fans van beide heren. Daarnaast is het boek ook een mooie naslagwerk met Franse liedjes, je kunt het beter een bewaarbox noemen dat tevens zeer geschikt is om cadeau te geven.

Een zeer vermakelijk boek en goed geschreven waarbij de passie en de liefde voor Chansons duidelijk naar voren komt. Het boek is te koop als fysiek boek en als E-book, het was misschien wel leuk geweest als deze ook als luisterboek te koop was geweest, maar dan mis je wel de prachtige illustraties in het boek.

Vergelijkbare berichten