Donnie’s kookboek – Boekrecensie 2023

Op 7 november 2019 verscheen bij Uitgeverij Spectrum het kookboek van Rapper Donnie. Het kookboek met recepten voor snacks en snelle happen. Rapper Donnie is een bijzondere verschijnen met het lange rode haar overal waar Donnie komt gebeurt er is.

Voor vele was het onbekend dat Donnie naast een rapper ook een goede kok is. Zijn kwaliteiten zijn te lezen in zijn nieuwe kookboek. Op deze pagina vertel ik meer over het kookboek van Donnie en een korte biografie over Donnie zelf.

Boekomschrijving

Snacks & snelle happen bereid door De Fenomeen

Dit is Donnie’s vreetschuur. Alles simpel en puur natuur. Voor de hardwerkende studenten, voor de mensen van vlees en centen. Voor de vegetarische mensen die groen koken en voor de spacers die van het groen roken. Het is een ratatouille aan gerechten. Een snelle hap van roti tot salade tot patat. Het is voor ieder wat wils. Het is geschikt voor ieder moment.

Boek Specificatie

  • Titel: Donnie’s Kookboek
  • Auteur: Rapper Donnie
  • Uitgever: Spectrum
  • Bindwijze: Hardcover
  • Aantal Pagina’s: 160 pagina’s
  • Druk: 2de druk
  • Verschijningsdatum: november 2019
  • EAN / ISBN: 9789000368181

Auteur

Rapper Donnie is geboren op 5 augustus 1994 in Amsterdam. Donnie is geboren onder de naam Donald Ellerström naar eigen zeggen Donald Scloszkie. Om het nog lastiger te maken zijn artiesten naam is (Mara)donnie.

Donnie heeft een Zweedse vader en een Nederlandse moeder. Donnie is begonnen als Kok, vandaar ook het kookboek. Met rappen waarmee hij bekend is geworden is hij begonnen op jonge leeftijd. Via Vjèze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig heeft Donnie ontdekt en via hem kwam Donnie ook terecht bij de het platenlabel Magnetron Music.

Zijn eerst single/mixtape onder de naam Donnie was in 2014 “Leipie van het plein”. Het eerste album werd in 2015 uitgebracht, zijn debuut album “Mannelogie”. In totaal heeft Donnie 3 albums uitgebracht.

Donnie had in 2018 een hit met ‘Snelle Planga’. De videoclip van deze hit werd in 2019 genomineerd voor een Edison. In 2021 had Donnie een hit met Frans Duijts (Frans Duijts) en met Rene Froger (Bon gepakt).

Donnie is op de televisie regelmatig te zien zo deed hij o.a. mee aan The big Escape, Secret Duets en het Perfecte Plaatje.

In 2019 heeft Donnie het kookboek: Donnie’s Kookboek – Snacks & snelle happen bereid door De Fenomeen uitgebracht


Boekrecensie: Donnie’s Kookboek – Snacks & snelle happen bereid door De Fenomeen uitgebracht.

Het kook van rapper Donnie is anders dan de andere boeken, de gerechten zijn over het algemeen makkelijk en snel te maken. De gerechten zijn bijzonder, maar verwacht geen culinaire hoogstandjes zoals een 6 gangen diner. Het zijn zoals de titel al doet vermoeden voornamelijk snacks en snelle gerechten.

Dit houdt niet in dat ze allemaal ongezond zijn, dit is zeker niet het geval want Donnie houdt ook van gezond eten.

Koken en lekker eten is een grote liefde van Donnie, koken zorgt voor ontspanning voor Donnie en dit kookboek laat zijn verrassende kijk op gerechten goed zien. Het boek is zeer geschikt voor de jeugd, tieners, en iedereen die van lekkere snacks en snelle maaltijden houden met Donnie sausje.

Het rappen en zijn eigen stijl van communiceren is ook terug te zien in het boek, zo lijkt het soms net dat Donnie het kookboek voorleest. Zelf heb ik genoten van het boek en vele recepten zijn verrassend lekker.


Vergelijkbare berichten