Het Boek: Van carrière naar kanker (recensies) 2024

Op deze pagina lees je meer informatie over het nieuwe boek: Van carrière naar Kanker van Ronald Sluiter. Dit boek gaat niet alleen over kanker, maar ook over mannen en kwetsbaarheid en onderscheid zich hiermee ten opzichte van de andere boeken. Vandaar dat dit bijzondere boek ook een boek review / recensie verdiend.

Op deze pagina vind je een boekomschrijving, een review, maar ook een samenvatting van het gesprek met de auteur over het boek Van carrière naar Kanker.

BoekenBoeken

Het boek: Van carrière naar Kanker

Een open, adembenemend en rauwe beschrijving van het proces van tweeënhalf jaar na de diagnose van chronische kanker. Een kijkje diep in de ziel van een man die worstelt met de dood. Dromen en toekomstplannen vallen in duigen. Het geeft een verrassende inkijk in de emoties van een man. Verbluffend hoe Ronald met humor blijft zoeken naar oplossingen.

Een transformatieverhaal naar een nieuwe identiteit en een nieuwe manier van (zinvol) leven. Lessen uit zijn jeugd, studie en werk komen nu van pas. Gefascineerd kruip je in het hoofd van Ronald. Een indrukwekkend, pragmatisch boek dat hoop en inspiratie biedt.

Een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke ontwikkeling en levenslessen. Wees bereid om geraakt te worden.


De Auteur: Ronald Sluiter

Ronald Sluiter (1974) werd eind 2020 gediagnosticeerd met de zeldzame, chronische kanker PMP. Tot die tijd had hij een succesvolle, internationale sales carrière. Geboren in een ondernemersgezin in een dorpje in Drenthe. Vader van zoon Jai (2007). Ronald heeft zijn ouders vroeg verloren aan ziekte en dat heeft hem geleerd elke dag alles uit het leven te halen. En nu onderging hij zelf een vergelijkbaar proces als zijn ouders.


Het gesprek met Ronald Sluiter

Via de mail heb ik contact gehad met Ronald Sluiter over zijn boek Carrière naar Kanker. Het mail contact heeft me geraakt en daarom heb ik besloten om een boekrecensie te maken over het boek en ook een deel van ons gesprek te gebruiken voor deze review.

Ronald mailde mij met de vraag of ik iets voor hem kon betekenen betreft zijn nieuwe boek Van Carrière naar Kanker. Regelmatig krijg ik verzoeken, maar meestal niet interessant genoeg om hier ook echt iets mee te doen of alleen goed genoeg voor een plaats in een top 10 lijstje op onze blog.

Het verhaal sprak mij meteen aan, waardoor we in contact kwamen via de mail. In de mail vertelde ik dat ik wel interesse had en een aantal vragen betreft het boek. Zoals waarom weer een boek over Kanker? Het er zijn inmiddels heel veel en vaak komen de boeken op hetzelfde uit, maar dit boek was anders, dit kwam omdat het boek juist zeer geschikt is voor mannen. De meeste verhalen en boeken over kanker zijn geschreven door en voor vrouwen. Het boek van Ronald is juist ook zeer geschikt voor mannen. In het boek gaat het niet alleen over kanker en de diagnose, maar ook over de kwetsbaarheid, de gevoelens van een man tijdens dit ziekte proces en de onzekerheid en angst.

Maar ook wat de ziekte doet met jou persoonlijk en je leven zoals je het kende, je carrière, vrienden, familie en je werk.

Buiten het verhaal vond ik ook heel bijzonder dat Ronald het boek niet heeft geschreven om er geld aan te verdienen. Hij vertelde dat hij mensen wil helpen met het boek en dat het boek niet alleen geschikt is voor mensen met de diagnose kanker, maar ook met andere andere chronische ziekten, long COVID, reuma, een burn-out, etc. Ook bijzonder aan het boek is dat het niet alleen geschikt is voor de patiënt zelf, maar ook voor familie, kinderen, vrienden en dierbaren. Met het boek krijg je een ander beeld en ook een kijkje wat het mentaal met de persoon doet.

Ronald benadrukte dat het moeilijk was om je boek te promoten als je geen bekende schrijver of BN’er bent. Het is dan erg lastig om je boek onder de aandacht te brengen. Daarom vind ik het ook belangrijk om hem te helpen met het promoten van het boek. Het is goed om elkaar te helpen en te zorgen dat boeken zoals deze in de publiciteit komen, omdat het boek mensen ook kan helpen bij het mentale gedeelte van de ziekte en te laten zien dat je niet de enige bent en meer mensen met dezelfde problemen kampen.

Naast mijn boek review vond ik het ook belangrijk en van waarde om een deel van onze mails te tonen aan jullie.


De Boek recensie: Van Carrière naar Kanker

Hoewel ik bij het schrijven van deze blog het boek nog niet helemaal uit heb, heb ik al voldoende gelezen om een goede review te schrijven over het boek. Het boek raakt je vanaf het begin en geeft je een goed beeld van het leven voor en tijdens de ziekte van Ronald. Het boek is nuchter en bevat veel humor en kleine dromen die realistisch zijn en ook vaak een mooie betekenis hebben.

Ondanks het ontroerende verhaal kreeg ik ook regelmatig een glimlach op het gezicht, dit komt mede door de prettige schrijfstijl, hierdoor leest het boek ook lekker weg en ben je benieuwd wat er allemaal nog komt. Ook is het fijn dat je Ronald leert kennen en vooral ook het gevoel en waar Ronald mee rondloopt. Het boek is ook een soort spiegel en je kunt veel uit het verhaal halen waar je zelf ook echt iets mee kunt. Zelf heb ik een chronische ziekte en heb veel overeenkomsten met het gevoel en de kleine dromen die Ronald ook heeft, dit geldt niet alleen voor mij, maar ik denk voor veel meer lezers.

Als jij graag leest en ook gegrepen wilt worden, dan raad ik je zeker aan om het boek van Carrière naar Kanker eens te lezen. Het boek is eerlijk en direct, en schuurt misschien soms, maar is zeker de moeite waard om te lezen. Het laat je ook goed het leven voor en met kanker zien, wat er voor de patiënt zelf, maar ook in de omgeving veranderd. Omdat hier aandacht voor is en ook over het mentale gedeelte die er bij komt kijken als je ziek word of een slechte diagnose krijgt. Dit geeft de familie en naasten ook een beter beeld wat er in iemand omgaat en hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

Kortom een boek dat niet alleen lekker weg leest, maar je ook echt iets mee kan geven.


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten