Boek: Penoze Hugo – Hugo Broers (boekomschrijving + recensie) 2023

Hugo Broers, een bekende oude Amsterdamse Penoze verteld in zijn boek / biografie over zijn leven als crimineel, zijn tijd in de gevangenis, maar ook over het leven buiten de criminaliteit. Het boek gaat niet alleen over de Hugo Broers, maar ook over de Amsterdamse Criminaliteit.

Op deze pagina vind je de boekomschrijving en meer informatie over Penoze Hugo, zoals een boekrecensie.

BoekenBoeken

Boekomschrijving: Penoze Hugo

Het unieke levensverhaal van een van de laatste echte penoze ***** Hugo Broers is een van de laatste gezichten van de oude Amsterdamse penoze.

Opgegroeid in de Warmoesstraat, waar hij dagelijks door zijn vader werd mishandeld, leerde hij de codes van de onderwereld als geen ander kennen. Hij zat in hetzelfde wereldje als o.a. Willem Holleeder, Cor van Hout, Klaas Bruinsma, Zwarte Joop de Vries en Frits van de Wereld. Met zijn eigen team veegde hij De Wallen schoon.

Hij vocht, stak en dealde zich door het leven en bracht bijna veertien jaar door in de gevangenis. Met bijnamen als ‘Robin Hood’ én ‘Het monster van de Warmoesstraat’ werd hij wereldberoemd in Amsterdam en ver daarbuiten.

In PENOZE HUGO vertelt Hugo Broers openhartig over zijn beschadigde jeugd, over de wereld van prostitutie en drugs, over grote namen uit het criminele milieu, over de miljoenen die hij verdiende en ook weer kwijtraakte, en over de wijsheid die met de jaren kwam. Een absolute aanrader voor de liefhebber van échte misdaad!

HUGO BROERS is geboren en getogen in de Warmoesstraat, tussen de kroegen en de vrouwen van het leven. Hij hielp zijn vader, marktkoopman op het Waterlooplein, deed klusjes voor de prostituees en rolde langzaam maar zeker de misdaad in. Tegenwoordig leidt hij een sportief leven en geeft hij rondleidingen op de Wallen.

Boekspecificatie:

  • Titel: Penoze Hugo
  • Auteur: Hugo Broers
  • Uitgever: Uitgeverij de Kring
  • Bindwijze: Paperback
  • Druk: Eerste druk
  • Aantal Pagina´s: 256 Pagina´s
  • Verschijningsdatum: Maart 2022
  • EAN / ISBN: 9789462972339

De boekrecensie: Penoze Hugo

17 november 2013 was op RTL was de eerste aflevering van Echte Penoze met niemand minder dan Hugo Broers. Het was en programma was een combinatie van verhalen, interviews en reconstructies van hun daden. Het ging over o.a. hasjhandel, overvallen, ripdeals en moord.

Door mijn interesse in misdaad en alles wat er mee te maken heeft heb ik uiteraard deze uitzending gezien, ook andere filmpjes van Hugo Broers. Bij naam Hugo Broers moet ik altijd aan 2 dingen denken OKE DAN en aan een foto waar een goede vriend met Hugo Broers in Amsterdam samen op de foto staat na een kickboks training met Hugo Broers.

Veel verhalen waren mij al wel bekend die in het boek staan maar ook veel nieuwe informatie kwam ik te weten na het lezen van het boek Penoze Hugo. Naast de verhalen over Hugo zelf lees je ook veel over het vroegere Amsterdam. Toen de criminele wereld er nog anders uit zag.

Niet alleen het criminele circuit ziet er tegenwoordig anders uit maar ook het leven van Hugo Broers. Hij neemt toeristen en belangstellende mee door een tour over de wallen / Amsterdam. Hij verteld hier op zijn eigen wijze over Amsterdam.

Het boek leest heel makkelijk en is moeilijk weg te leggen. Het boek is voor iedereen geschikt die meer wil weten over de oude penoze´s een kijkje wil krijgen in (oude) criminele wereld of gewoon geïnteresseerd is Hugo Broers.

Vergelijkbare berichten