|

De top 8 van de beste boeken over fitness en krachttrainingen 2023

Fitness en krachttrainingen zijn niet meer weg te denken, dit heeft mede te maken met de vele sportscholen de sportlichamen op social-media en de televisie. Tevens is het een sport die je eenvoudig zelfstandig kunt beoefenen in je eigen tijd. Ook helpt het bij het afvallen en je gewicht op pijl te houden.

Kortom fitness en krachttrainingen horen bij 2023. Fitness en krachttrainingen is heel toegankelijk geworden in diverse steden en dorpen kun je zelfs in het park fitnessen. Zonder uitleg en een trainer kun je de verkeerde bewegingen en oefeningen doen. Daarom is de nodige kennis altijd belangrijk vooral bij fitness en krachttrainingen wat je kunt spieren opbouwen maar ze ook eenvoudig afbreken.

Naast vele uitleg zijn er ook boeken die vertellen over krachttraining en fitness buiten de sportschool, dan heb je een drempel minder om niet te hoeven sporten. Voor deze pagina ben ik opzoek gegaan na de beste fitness- en krachttrainingsboeken van dit moment die ook echt iets toevoegen.

De boeken worden uitgebreid beschreven en om je een goed beeld te geven heb ik er ook een link van Bol.com aan toegevoegd. Deze link geeft onder andere de waardering en de recensies van de lezers weer. Uiteraard kun je via deze link het boek ook eenvoudig bestellen.

Fitnesskoerier.nl - Fitness, krachtsport en personal training

Krachttraining – een anatomische benadering – hét boek over gezonde krachttraining

Krachttraining, een anatomische benadering is wereldwijd een bestseller. In het boek wordt op een heldere en precieze manier ingegaan op de beweging van de spieren tijdens krachttraining.

Elke oefening wordt weergegeven in een tekening waarop alle actieve spieren duidelijk zijn aangegeven. Aan de hand van deze oefeningen kan zowel de beginnende als de gevorderde sporter een passende training opbouwen.

Deze herziene editie behandelt bovendien de meest voorkomende blessures die optreden bij zware krachttraining en helpt het mogelijke problemen in een vroeg stadium te signaleren.

Daarnaast geeft het vele rek- en strekoefeningen.


De kracht van slim trainen – Met minimale inspanning een maximaal resultaat in de sportschool

In de kracht van slim trainen laat personal trainer Joeri Zwart zien hoe je je eigen, meest effectieve sportschooltrainingen samenstelt.

Hij is een voorstander van kort, effectief en resultaatgericht trainen. Vergeet ‘meer is beter’ maar. Sterker nog, vergeet alles wat je weet van fitness.

Wist je bijvoorbeeld dat:

 • Korte trainingen beter zijn dan lange
 • Minder vaak trainen beter is
 • Langzaam bewegen beter is dan snel bewegen
 • Weinig variatie in oefeningen sneller tot resultaat leidt
 • Gevorderde sporters juist minder vaak en korter moeten trainen

Zodra je weet hoe je het beste kunt trainen, weet je ook hoe je je eigen slimme trainingsschema kunt opstellen. Joeri zwart (1988) is ondernemer en personal trainer, gespecialiseerd in fit en gezond ouder worden. Zijn focus ligt overwegend bij het verbeteren van de lange termijn gezondheid.


My Shredded Lifestyle – de ultieme gids naar jouw droomlichaam

Veel mensen starten vlak voor de zomer met een dieet en hopen in no-time hun ultieme droomlichaam te kunnen bereiken. Jaar na jaar lukt het toch maar niet. Ondanks dat er meer en meer informatie over voeding en gezondheid beschikbaar is, blijft het lastig om erachter te komen wat nu wel en niet werkt.

In de afgelopen 6 jaar heeft Youtuber en gecertificeerd personal trainer, Merijn Schoeber een levensstijl weten te ontwikkelen die volledig gebaseerd is op de wetenschap en eigen ervaringen. Voorkom dat jij je gezondheidsdoelen en/of droomlichaam niet behaalt door ongezonde diëten. Deze geven enkel resultaat voor de korte termijn en zijn vaak moeilijk vol te houden.

In dit boek krijg je van Merijn Schoeber het ultieme stappenplan naar jouw droomlichaam. Het boek is zo opgesteld, dat het zowel voor mannen als vrouwen toe te passen is.

Verder laat Merijn Schoeber zien:

 • Hoe je zonder al te veel restricties toch vet kunt verliezen, ook op de lange termijn
 • Hoe je de juiste mindset creëert en doelen kunt stellen
 • Hoe je bepaalt hoeveel en welke voeding je nodig hebt
 • Hoe je kunt bewegen en sporten in combinatie met deze levensstijl
 • Hoe je focus kunt behouden
 • Hoe je omgaat met fabels, mythes, negativiteit en zelfs jaloerse mensen

Ook krijg je bij dit boek voldoende (gratis) tools aangereikt, die het behalen van je doelen vereenvoudigen. OVER MERIJN Merijn Schoeber, ook wel bekend van zijn Youtubekanaal en wereldwijd online coaching platform ‘Student Aesthetics’, is tijdens zijn studie gestopt met school om zich volledig te focussen op fitness en ondernemen.

De passie en leermomenten om een droomlichaam te behalen deelt hij dan ook graag. Zijn onderzoekende karakter en actieve instelling hebben bijgedragen aan het ontwikkelen van een eigen levensstijl, ook wel bekend als My Shredded Lifestyle. 


Krachttraining met je eigen lichaamsgewicht

Bodyweight training: overal toepasbaar en uiterst effectief! Je lichaam is het perfecte fitnessapparaat: je kunt met je eigen lichaamsgewicht zeer effectief trainen – altijd en overal. Door de moeilijkheidsgraad van de oefeningen en de trainingsfrequentie geleidelijk op te voeren, wordt je lichaam sterker, leniger en gezonder. Daarvan profiteer je ook in het dagelijks leven.

In dit boek vind je veel verschillende oefeningen waarmee je het hele lichaam of gericht bepaalde spiergroepen kunt trainen. Dankzij individuele trainingsschema’s kun je direct met je work-out beginnen.


Encyclopedie van anatomie oefeningen – meer dan 100 oefeningen en doelgerichte workouts voor diverse sporten

Voor iedereen die werkt aan fitnessroutines, of het nu bij een sportschool, healthclub of op individuele basis is, voor studenten en beroepen in de zorg, de Encyclopedie van anatomie oefeningen is de ideale gids voor permanent gezond leven.

Dit boek bevat o.a. :

 • Illustraties van anatomie
 • Full-color anatomische illustraties voor alle oefeningen
 • Kleurenfoto’s van oefeningen
 • Beknopte stap-voor-stap instructies en begeleiding
 • Visuele identificatie van actieve en stabiliserende spieren
 • Vooraf ontworpen workouts
 • Visuele index van oefeningen
 • Woordenlijst met anatomische termen

Personal Body Plan

Vanuit een persoonlijke drijfveer bedacht Tom Barten op zijn zolderkamer Personal Body Plan. Een decennium later is dit plan uitgegroeid tot een fenomeen waarmee ruim 20.000 mensen aan de slag zijn gegaan.

En nu is het de beurt aan jou. Met Personal Body Plan – the fat burning guide geeft Tom je de kennis en de handvatten om te ontdekken wat werkt voor jou. Vanuit de pijlers: gedrag, voeding, training en herstel.

Geen wondermiddelen, want die bestaan niet. Wel inzichten waarmee jij de regie over je lichaam krijgt en waarmee je jouw persoonlijke doelen zeker kan behalen én behouden

Met meer dan 75.000 volgens op Facebook en ruim 80.000 op Instagram zijn er genoeg gelijkgestemden met wie jij tips, adviezen en recepten uit kunt wisselen.

Welcome to the family!

Tom Barten is de grondlegger van Personal Body Plan, het plan waarmee massa’s mensen niet alleen gewicht verliezen, maar ook hun lichaam vormgeven, kennis opbouwen en zelfvertrouwen (terug)krijgen.

‘Alleen Tom krijgt mij aan het sporten.’ – Josh Veldhuizen

‘Tom Barten is enorm inspirerend en motiverend. Zijn visie zorgt ervoor dat ik steeds naar de gym blijf gaan om te werken aan de beste versie van mezelf.’ – Tim Douwsma

‘Tom Barten heeft positieve energie en doorzettingsvermogen. Als topsporter waardeer en respecteer ik dat enorm.’ – Evgeniy Levchenko


Afvallen met krachttraining

In Afvallen met krachttraining wordt op een begrijpelijke manier uitgelegd wat er in je lichaam gebeurt als je wilt afvallen.

Robbert legt uit waarom diëten op de lange termijn alleen maar leiden tot nog meer overgewicht en waarom krachttraining zo belangrijk is als je wilt afvallen.

Met dit actieplan kun je aan de slag om zelf je uiterlijk voorgoed te veranderen.

Je hoeft hiervoor niet naar de sportschool.

Alle oefeningen kun je thuis doen met minimale hulpmiddelen.


Topfit – Ook als je denkt geen tijd te hebben

Hoe doe je dat?!’ is de vraag die Henry Schut vaak wordt gesteld sinds hij op de cover van Men’s Health stond. Waar haalt hij de energie en tijd vandaan? Met een fulltime baan. Met een gezin met jonge kinderen en veel meer drukte.

In Topfit geeft Henry uitgebreid antwoord op de vraag: hoe doe je dat? Hij vertelt hoe het hem is gelukt om na zijn veertigste de fitste piek in zijn leven te bereiken. En hoe jij – ook als je denkt geen tijd te hebben – je sportieve dromen kan verwezenlijken. Met complete trainingsschema’s en alles wat je moet weten over voeding.

Het resultaat is niet alleen een afgetraind lichaam, maar ook een fitte geest en méér tijd! Geen sprookjes, gewoon hoe het echt zit. En je komt er eindelijk achter wie er gelijk had in Frikandellengate: Maxim Hartman of Rafael van der Vaart?

Inclusief fitnessschema’s. maaltijden, tips en gesprekken met onder andere Eric Corton en Ronald Mulder.

Henry Schut (1976) studeerde journalistiek in Zwolle en ging daarna aan de slag bij de NOS. Hij presenteert onder meer Studio Sport, Sportjournaal en het Radio 1-programma Langs de lijn. Henry woont samen met Merel en hun drie kinderen: Luuk (7), Stijn (5) en Anne (3).


Speciale Fitness / krachttrainingen!

Naast fysieke boeken heb je tegenwoordig ook vele e-books. Graag wil ik je kennis laten maken met 3 speciale e-books. Complete trainingen vind ik de betere naam voor deze e-books. Naast het e-book ontvangt je ook de mogelijkheid toe te treden aan de community, trainingsschema’s en calculators voor jou eigen voedingsplan

Hieronder een korte toelichten over de 3 trainingen met de link naar de website voor nog meer informatie en filmpjes.

Spiermassa Protocol

Ben je al een tijdej aan het trainen maar lukt het maar niet om spiermassa op te bouwen? Dan is het verstandig eens te kijken naar Spiermassa Protocol. Dit trainingspakket heeft een theorieboek (e-book), een praktijkplan, trainingsschema’s en macrocalculator om je eigen voedingsplan te berekenen.

Het Spiermassa Protocol is een alles-in-één pakket van de Droog Trainen Academie. Met dit pakket kun jij je droomlichaam realiseren. Je leert namelijk je leert slim te trainen, gezond te eten en effectief spiermassa op te bouwen. Het pakket werkt alleen als je ook echt een doel hebt en gemotiveerd bent ander heeft dit pakket geen functie.

Droog Trainen Protocol Vrouwen

Droog Trainen Protocol voor Vrouwen, zegt het eigenlijk al een speciale training voor vrouwen. Het mannen- en vrouwenlichaam zit verschillend in elkaar. De training leert je hoe je doormiddel van de juiste voeding, krachttraining en een gezonde levensstijl je vetpercentage aanzienlijk kan verlagen. Door de gezonde levensstijl eigen te maken hoeft je niet meer uren lang op de apparaten in de sportschool of streng op dieet.

Met Protocol Vrouwen van Droog Trainen pakket kun jij binnen 8 tot 16 weken je vetpercentage verlagen en een mooier gevormd lichaam opbouwen. De Trainers / Coaches Henry en Rinus coaches van Droog Trainen, helpen je door middel van krachttraining, voeding en een gezonde levensstijl te creëren. Het alles-in-één pakket is voorzien van verschillende e-books, calculators en trainingsschema’s.

Droog Trainen Protocol Mannen


Het Droog Trainen Protocol voor Mannen is speciaal ontwikkeld voor die mannen die jaren proberen hun vetpercentage te verlagen, wat maar niet lukt. Deze training geeft je inzicht op welke manieren jouw lichaam werkt en jij het beste je vetpercentage kan verlagen. . Dit krijg je door veel informatie en de juiste voedings- en trainingsadviezen en strategieën. Het mooiste aan de training is dat het kan zorgen voor ene voor blijvend vetverlies en geschikt is voor iedere man dus ook voor jouw.

Het protocol droog trainen Mannen van Henry en Rinus is een alles-in-één pakket. Het trainingspakket is geschikt voor mannen die hun vetpercentage willen verlagen en meer spiermassa en kracht willen opbouwen. Het pakket is voorzien e-books calculators en schema’s, dit allemaal om je droomlichaam te ontwikkelen.


Fitnesskoerier.nl - Fitness, krachtsport en personal training

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *